عروسِ تنها؛ رازهایی درباره عروس هلندی که پرنده‌فروش‌ها به شما نمی‌گویند!

عروسِ تنها؛ رازهایی درباره عروس هلندی که پرنده‌فروش‌ها به شما نمی‌گویند!

عروس هلندی (به انگلیسی: Cockatiel) یک طوطی با جثه متوسط است که خاستگاه اصلی آنها به استرالیا بر می‌گردد. آنها به عنوان حیوانات خانگی در سراسر جهان ارزشمند هستند و پرورش آنها نسبتاً آسان است.[۲] این پرندگان پس از مرغ عشق محبوب‌ترین پرندگان زینتی محسوب می‌شوند

کد خبر : ۱۹۴۲۹۸
بازدید : ۱۵۳۵

بهترین نژاد عروس هلندی برای حرف زدن، بستگی به سن و محیط اطراف او دارد. اگر این سوال برای شما هم ایجاد شده که کدام نژاد عروس هلندی سخنگو است؟ پس تا انتهای مطلب با ما باشید.

کدام نژاد عروس هلندی سخنگو است؟

از آن جایی که انواع عروس هلندی یکی از گونه‌های طوطی‌ها به حساب می‌آیند، با آموزش و تربیت میتوانند صحبت کردن را یاد بگیرند. در میان تمامی نژاد‌هایی که در مطالب پیشین معرفی کردیم، نژاد خاکستری و سفید بیشتر از نژاد‌های دیگر توانایی حرف زدن دارند. با این حال نژاد لوتینو نیز از هوش بالایی برخوردار است و می‌تواند با آموزش مداوم صحبت کردن را یاد بگیرد. لازم به ذکر است که عروس‌های هلندی نژاد زرد، توانایی صحبت کردن ندارند و تنها می‌توانند سوت بزنند.

آیا عروس هلندی ماده حرف میزند؟

باید بدانید استعداد عروس هلندی در حرف زدن، به‌پای طوطی‌ها نمی‌رسد. طوطی‌ها، می‌توانند کلمات را با دقت و وضوح بیشتری تلفظ کنند و همچنین، نسبت به عروس هلندی‌ها تعداد کلمات بیشتری را یاد بگیرند. به صورت تجربی گفته می‌شود عروس هلندی ماده آرام‌تر و خجالتی‌تر از نوع نر است و احتمال دارد نر‌ها به همین علت در حرف زدن موفق‌تر باشند.

70

ترفند‌هایی برای آموزش حرف زدن به عروس هلندی

اگر تاکنون تجربه نگهداری از عروس هلندی نداشته اید، بهتر است قبل از اقدام به خرید نکات زیر را مد نظر قرار دهید و بعد اقدام به اموزش حرف زدن عروس هلندی کنید:

عروس هلندی باید جوان باشد

عروس هلندی‌های جوان بهتر از عروس‌های مسن می‌توانند حرف زدن یاد بگیرند، چون هنوز ذهنشان زبان ارتباطی اصلی را نیافته است، برای همین می‌توان گفت که جوجه‌های تازه از دستگاه جوجه کشی به دنیا آمده راحت‌تر آموزش می‌یابند، تا پرنده‌هایی که سال‌ها در طبیعت زندگی کرده و راه ارتباطی خود را با سایر پرنده‌ها یافته است.

حس کنجکاوی عروس هلندی

پرنده‌هایی که حس کنجکاوی بالایی دارند و نترس و جسور هستند، استعداد بالایی در یاد گرفتن کلمات را دارند، برای همین می‌توان گفت که پرنده‌های نر بهتر و سریعتر از پرنده‌های ماده سخن خواهند گفت.

71

عروس هلندی یک پرنده تنها

اگر می‌خواهید سخن گفتن را به پرنده آموزش دهید، حتما او را به صورت تنها خریداری کنید، خرید پرنده‌ها به صورت جفت شانس موفقیت شما را در اموزش حرف زدن عروس هلندی کاهش خواهد داد، چون پرنده‌های جفت راه حل بهتری برای ارتباط با یکدیگر پیدا کرده اند و نیازی به یادگیری زبان ما ندارند.

پرنده تنها به شدت به شما وابسته خواهد شد و برای اینکه احساس تنهایی نکند، باید مدام در کنار شما باشد، در این صورت امکان آموزش کلمات به پرنده راحت‌تر خواهد بود. البته در زمان‌هایی که شما در خانه نیستید می‌توانید او را به صمیمی‌ترین شخص بعد از خود بسپارید.

در کنار عروس هلندی سوت نزنید

هرگز در کنار عروس هلندی سوت نزنید، چون آن‌ها سوت زدن را خیلی راحت‌تر و سریعتر از حرف زدن یاد خواهند گرفت و در صورتی که شروع به سوت زدن کرد دیگر ترک آن مشکل خواهد بود. هم چنین به سایر اعضای خانواده توصیه کنید تا در حضور پرنده سوت نزنند و به جای این کار کلماتی را مدام تکرار کنند تا در ذهن پرنده ماندگار شود.

پرنده شناسان می‌گویند که بهترین زمان برای آموزش عروس هلندی از سن دو ماهگی تا یکسالگی آن می‌باشد بنابراین شما نیز سعی کنید پرنده‌ای خریداری کنید که زیر یک سال سن داشته باشد.

72

عروس هلندی و آینه؛ هرگز!

اگر می‌خواهید عروس هلندی شما حرف زدن یا بگیرد هرگز در قفس او آینه و یا اسباب بازی‌های داری اینه قرار ندهید، چون پرنده تصویر خود را در آینده همانند همنشینی تصور خواهد کرد و از طریق زبان حیوانات با او ارتباط برقرار خواهد کرد و تلاش‌های شما را بی نتیجه خواهد داشت.

اگر می‌خواهید سوت زدن را به عروس هلندی خود آموزش دهید. یک ملودی خاصی را به درستی و شکلی کاملا زیبا روزانه چند بار در کنارش اجرا کند، یعنی هر روز یک ملودی خاصی را تکرار نکنید و سوت‌های مشکل و نازیبا را اجرا نکنید چرا که در آخر سر خواهید دید پرنده سوت‌هایی آزاردهنده و کر کننده را اجرا میکند که حتی لحظه‌ای حاضر به شنیدن آن نخواهید بود.

73

برای آموزش حرف زدن به عروس هلندی از کلمات ساده شروع کنید

برای شروع آموزش، از کلماتی ساده استفاده کنید که به راحتی توسط پرنده قابل درک باشد، استفاده از کلمه‌های پیچیده نه تنها فایده‌ای نخواهد داشت، بلکه باعث سردرگمی پرنده نیز خواهد شد.

در آموزش حرف زدن عروس هلندی کلمات را به شکلی کاملا واضح بیان کنید و همیشه با یک لحن و یک تن صدا تکرار کنید تا کلمه مورد نظر کاملا ملکه ذهن پرنده شود. هم چنین دقت کنید که تا زمان آموزش کامل همان کلمه به سراغ کلمه بعدی نروید، چون هیچ فایده‌ای جز اتلاف وقت نخواهد داشت.

برای اینکه اموزش حرف زدن عروس هلندی شما با سرعت بیشتری انجام شود و پرنده هر چه سریعتر کلمات تکرار شده را بیان کند، بهتر است از روش‌های تشویقی مانند دادن غذای مورد علاقه پس از هر بار گفتن کلمه و تحسین کردن او استفاده کرد، به عنوان مثال هر بار که کلمه سلام را دو الی سه بار به پرنده گفتید و از او خواستند که این کلمه را بیان کند، مقداری از دانه‌های مورد علاقه را به او بدهید در همین زمان نیز کلمه سلام را مدام تکرار کنید تا پرنده کاملا متوجه شود که هدف شما از دادن این دانه ها، تکرار کلمه سلام توسط پرنده است.

74

 پس از گذشت مدت زمانی خواهید دید که پرنده هنگام احتیاج به غذا کلمه سلام را خواهد گفت و به نوعی خواهید دید که پرنده شما نسبت به کلمه سلام شرطی شده و هر گاه این کلمه را بگوید یعنی منظورش همان دانه‌های مورد علاقه اوست. برای جلوگیری از چاقی پرنده در اثر دادن بیش از حد دانه ها، به مرور زمان جای دانه‌ها را با کلمات تشویقی مانند آفرین و باریکلا جایگزین کنید و پس از گفتن این کلمه یا سایر کلمه‌ها به معنای محبت او را نوازش کنید.

همین مورد را می‌توانید در مورد سایر کلمه‌ها نیز تکرار کنید، اما برخی از پرورش دهندگان از شیوه پرسش و پاسخ برای اموزش حرف زدن عروس هلندی خود استفاده می‌کنند. به عنوان مثال به پرنده می‌گویند که نامت چیست و خودشان نیز نام پرنده را می‌گویند و این کلمه را دو الی سه بار تکرار می‌کنند و پس از آن مقداری از غذای مورد علاقه اش را به او می‌دهند. در دفعات بعدی مشاهده می‌شود که با گفتن سوال “نامت چیست” پرنده نیز به صورت ناخودآگاه اسم خودش را بر زبان می‌آورد و در این هنگام انتظار غذا از صاحب خود خواهد داشت.

75

تغذیه عروس هلندی

عروس هلندی در طبیعت و در زادگاه خود یعنی استرالیا غذاهای متنوعی می‌خورند. این پرنده طیف متنوعی از دانه‌ها، انواع مغز، میوه‌ها و سبزیجات متنوع را می‌خورند.

البته رژیم غذایی این پرنده با توجه به فصل تغییر می‌کند؛ بنابراین در طول سال این گونه طوطی رژیم غذایی بسیار متنوعی خورده که نیازهای تغذیه‌ای آنها را کاملاً برطرف می‌کند. عروس هلندی به رژیم متعادل و بالانس شده از مواد مغذی مانند: کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها، چربی، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آب نیاز دارد. از این رو عروس هلندی خانگی و دستی نیز به تنوع در رژیم غذایی نیاز دارد. تنوع بخشی در برنامه غذایی این پرنده باعث می‌شود تا سالم‌تر باشد و برای مدت زمان بیشتری عمر کند.

عروس هلندی یک پرنده گیاهخوار است و بهترین رژیم غذایی برای آن باید شامل ۷۰ تا ۷۵ درصد انواع دانه‌ها و پلت مخصوص پرنده و ۲۰ تا ۲۵ درصد آن شامل میوه و سبزیجات باشد. باقیمانده رژیم غذایی آنها هم می‌تواند شامل برگ‌های خوراکی گیاهان باشد.

76

طول عمر عروس هلندی

طول عمر عروس هلندی در شرایط اسارت بین ۱۴ تا ۲۵ سال است اما عمر کمتر یا بیشتر از این نیز گزارش شده‌است. رکورد بالاترین عمر ثبت شده برای این پرنده ۳۶ سال است. نوع تغذیه و میزان تحرک، مهم‌ترین عوامل تعیین کنندهٔ طول عمر این پرنده هستند.

منبع: راز بقا

۵
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید