عوارض ترسناک کمبود خواب

عوارض ترسناک کمبود خواب

مجموع سالها تحقیقات نشان داده است که عدم خواب کافی می‌تواند آسیبهای جسمی و روانی به افراد وارد کند. ارتباط میان بی‌خوابی و این آسیبها چنان مبرهن است که اجبار فرد به نخوابیدن غیراخلاقی است و نوعی شکنجه محسوب می‌شود.

کد خبر : ۵۶۳۶
بازدید : ۹۸۰۰
فرادید | مجموع سالها تحقیقات نشان داده است که عدم خواب کافی می‌تواند آسیبهای جسمی و روانی به افراد وارد کند. ارتباط میان بی‌خوابی و این آسیبها چنان مبرهن است که اجبار فرد به نخوابیدن غیراخلاقی است و نوعی شکنجه محسوب می‌شود. در زیر با عوارض بی‌خوابی آشنا می‌شوید:

عوارض ترسناک کمبود خواب
اختلالات احساسی
به گزارش فرادید به نقل از لایوساینس، مشکلات ناشی از کمبود خواب از مشکلات کوچک آغاز می‌شود. وقتی که کمبود خواب دارید، مغزتان خوب کار نمی‌کند. حتی اندکی کمبود خواب نیز می‌تواند تاثیر خود را بر عملکردهای شناختی و احساسی مغز بگذارد.

بخشی از اولین تاثیرات کمبود خواب تاثیراتی است که بر احساسات مثبت می‌گذارند. وقتی که فرد دچار کمبود خواب باشد، چهره‌اش احساسات مثبتش را نشان نمی‌دهد. فردی که دچار کمبود خواب باشد ممکن است بگوید که خوشحال است و همچنان صورتش حالتی بی‌احساس و خنثی داشته باشد.

فرد دچار کمبود خواب همچنین قادر به تشخیص شادی افراد از روی چهرۀ‌شان هم نیست. چهرۀ مثبت یک فرد ممکن است به نظر فرد دچار کمبود خواب چهره‌ای خنثی به نظر به رسد، و چهره‌های خنثی حامل احساسات منفی به نظر برسند. مغزی که دچار کمبود خواب باشد، به خوبی قادر به تشخیص احساسات مثبت نیست. همچنین افراد دچار کمبود خواب، نمی‌توانند به شکل مناسب ناکامی‌های کوچک روزمره را تحمل کنند.

میکروخواب
حتی یک شب نخوابیدن هم می‌تواند روز بعد فرد را دچار به پدیده‌ای به نام "میکروخواب" کند.

میکروخواب یعنی که فرد به چرت‌های ریز تا 30 ثانیه‌ای فرو می‌رود. چشمان برخی از مردم در حین میکروخواب باز می‌ماند، اما حقیقت آزاردهنده در مورد میکروخواب این است که در طول آن فرد حتی با چشمان باز، عملاً نابینا است. فرد در این مواقع نمی‌تواند اطلاعات را پردازش کند.

مطالعات نشان می‌دهد که در حین میکروخواب، مغز به سرعت و بی‌اراده به حالت خواب می‌رود. فرد ممکن است به زور خود را بیدار نگاه دارد، اما خیلی سریع به میکروخواب دیگری فرو می‌رود.

این وضعیت، به خصوص در حین رانندگی، می‌تواند خطرات شدیدی را ایجاد کند.

هذیان
مردم اغلب می‌گوید که پس از یک شب بدون خواب، احساس خنگی می‌کنند. اما در موارد شدید، عدم خواب می‌تواند به هذیان منجر شود.

بیمارانی که در بخش مراقبتهای ویژه، یعنی جایی که نور و صدا پیوسته به صورت شبانه‌روزی وجود دارد، ممکن است دچار وضعیتی شوند که پزشکان به آن "هذیان آی‌سی‌یو" می‌گویند. اگرچه مشخص نیست که کمبود خواب علت اصلی این هذیان باشد، اما پزشکان معتقدند که کمبود خواب یکی از عواملی است که باعث می‌شود، افرادی که به مدت طولانی در بیمارستان بوده‌اند رفتارهای عجیب از خود بروز دهند.

بدترین بلایی سرخواب یک نفر می‌شود آورد، فرستادن او به بیمارستان است. بی‌خوابی (اینسومنیا) در میان بیماران بستری در بیمارستان بسیار شایع است.

توهم
دیدن چیزهایی که وجود خارجی ندارند، می‌تواند یکی از عوارض کمبود خواب مزمن باشد، اما اینکه آیا کمبود خواب می‌تواند حقیقتاً توهم ایجاد کند، هنوز محل بحث است.

آیا ممکن است بر اثر کمبود خواب بمیرید؟
یکی از آزمایشهای مشهوری که بر حیوانات زنده صورت گرفته نشان می‌دهد که بی‌خوابی کامل می‌تواند باعث کشته شدن موشهای آزمایشگاهی شود.

در سال 2012، یک مرد چینی به علت 11 روز نخوابیدن مرد. با این وجود، بعید است که فقدان خواب به تنهایی عامل مرگ او بوده باشد.

البته، مطالعه در مورد این پدیده در انسانها، حتی اگر مسائل اخلاقی را نیز مدنظر قرار ندهیم، دشوار است.

جواب به این سوال که "آیا مردن از بی‌خوابی امکانپذیر است؟" به این دلیل سخت است که خوابتان می‌برد. ظاهراً افراد نمی‌توانند خود را بیدار نگه دارند تا بمیرند. چرا که وقتی میل به خواب سراغ فرد می‌آید، دیگر جایی نمی‌رود.

با این همه، در اینکه بی‌خوابی اثرات بد جدی بر سلامتی دارد، شکی وجود ندارد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید