(تصاویر) مهمترین فیلمهای توقیفی سینمای ایران؛ از شیشلیک تا قاتل وحشی
همکاری چندباره حمید نعمتالله و لیلا حاتمی یک بار سرانجام خوشی نداشته است. فیلم قاتل و وحشی ساخته حمید نعمتالله یکی از پر سر و صداترین فیلمهای این روزهاست که از همان ابتدا با یک دومینوی بدشانسی مواجه شد.
سینماهای کشور این روزها آماده اکران فیلمهای سینمایی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر میشوند و همواره حاشیه با متن این رویداد سینمایی گرهخورده است.
به گزارش فرارو، در روزهای اخیر حمید نعمتالله کارگردان فیلم قاتل و وحشی در پیامی از مسئولان سینمایی خواست تا اجازه دهند فیلمش در کوچکترین سالن چهل و سومین جشنواره فیلم فجر اکرانی محدود داشته باشد، البته این موضوع اولینبار نیست که اتفاق میافتد. از سویی یکی از طولانیترین فیلمهای توقیف شده متعلق به ابراهیم حاتمی کیاست. حال این پرسش به وجود میآید که مهمترین فیلمهای توقیفی سینمای ایران متعلق به کدام کارگردانان است؟
بررسیها نشان میدهد که در کنار فیلم ابراهیم حاتمیکیا و قاتل وحشی آثار زیر مهمترین فیلمهای توقیف شده سینمای ایران هستند.
فیلم شیشلیک ساخته محمدحسین مهدویان
فیلم «شیشلیک» به کارگردانی محمد حسین مهدویان و نویسندگی امیرمهدی ژوله است که در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد؛ اما بعد از آن اجازه اکران عمومی پیدا نکرد و در دفتر تهیهکننده خاک میخورد. فیلم شیشلیک زندگی کارگری در یکی از شهرکهای حاشیهای تهران را نمایش میدهد که دچار ظلم و ستم رئیسش شده است و حالا به دنبال راه نجات برای خود و خانواده است.
هوشنگ گلمکانی منتقد سینما درباره فیلم شیشلیک میگوید: «این فیلم، یک کمدی سیاه است که بازی خوب رضا عطاران و پژمان جمشیدی آن را از فضای شعار جدا کرده است.» البته بزرگنمایی در سیاهنمایی وضعیت کارگران نیز دلیل اصلی توقیف این فیلم است.
فیلم صدسال به این سالها ساخته سامان مقدم
فیلم «صدسال به این سالها»، روایتگر داستان زنی به نام ایران است که در طی ۳۰ سال عمرش اتفاقات مختلفی برای او رخ میدهد. فاطمه معتمدآریا، رضا کیانیان و پرویز پرستویی بازیگران اصلی این فیلم به کارگردانی سامان مقدم هستند. این فیلم که برای اکران در جشنواره بیست و ششم آماده شده بود، رنگ پرده را ندید و توقیف شد؛ اما در سال ۱۳۸۸ فیلم صد سال به این سالها در حاشیه جشنواره بیست و هشتم به اکران محدود رسید. بعد از اکران کوتاه چندروزه فیلم بهخاطر فشارهای سیاسی دوباره به پستوی فیلمهای توقیفی رفت و همچنان نیز خبری از نمایش آن نیست.
فیلم گزارش یک جشن ابراهیم حاتمیکیا
یکی از طولانیترین مدتهای توقیف یک فیلم متعلق به ابراهیم حاتمیکیا است. فیلم «گزارش یک جشن» درباره یک مؤسسه است که توسط همسر یک رزمنده اداره میشود و در آنجا ضمن آموزشهای پیش از ازدواج، زمینههای ازدواج آنهایی که به هم علاقهمندند نیز فراهم میکنند. موضوع این فیلم دلیل اصلی توقیف آن بوده است و همچنان سرنوشت آن مشخص نیست.
فیلم کاناپه کیانوش عیاری
داستان فیلم «کاناپه» از دل مردم کوچه و خیابان بیرون میآید و قصه خانوادهای را شرح میدهد که به طور اتفاقی یک کاناپه را پیدا کرده و با خود به خانه میآورند و یک کاناپه پر دردسر که باعث بحران در میان خانواده میشود و لحظات کمدی را خلق مینماید. عیاری برای واقعی نشاندادن زندگی روزمره در خانه، از کلاهگیس بهجای روسری در زنان استفاده کرده است و همین دلیل توقیف چندین ساله این فیلم است.
فیلم قاتل و وحشی حمید نعمتالله
فیلم «قاتل و وحشی» داستان زنی به نام زیباست که همراه با دخترش در حال آمادهشدن برای یک جشن عروسی بزرگ هستند؛ اما ناگهان اسیر چنگال یک باند مخوف مافیایی میشوند. او به دنبال راه نجات خود و دخترش است که بهنوعی تقابل خیر و شر را یادآور میشود.
همکاری چندباره حمید نعمتالله و لیلا حاتمی این بار سرانجام خوشی نداشته است. فیلم قاتل و وحشی ساخته حمید نعمتالله یکی از پر سر و صداترین فیلمهای این روزهاست که از همان ابتدا با یک دومینوی بدشانسی مواجه شد. در میانه راه به دلیل اختلافات مالی فرصت اکران در جشنواره سال ۹۸ را پیدا نکرد. در سالهای بعدی نیز موفق به دریافت پروانه نمایش حتی برای اکران در جشنواره فیلم فجر نشد.
فیلم خیابانهای آرام کمال تبریزی
فیلم سینمایی «خیابانهای آرام» به کارگردانی کمال تبریزی در سال ۱۳۸۹ در ژانر تاریخی ساخته شده است. فیلم خیابان آرام داستان شش فرد دیوانه را به تصویر میکشد. آنها پس از بروز اختلال در مرکز اطلاعات کامپیوتری، موفق به فرار از بیمارستان روانی میشوند. این فرار باعث ایجاد هرجومرج و اختلال در شهر میگردد. در این میان، یک خبرنگار زن به نام نیکی کریمی که همسرش حسن معجونی، رئیس پلیس است، تصمیم میگیرد گزارشی از این حادثه تهیه کند. همسر او نیز در تلاش است تا فراریها را پیدا کند، اما همه چیز به همکاری این دو بستگی دارد. این فیلم در ظاهر مشکلی ندارد؛ اما اشارههای سیاسی آن به حوادث سال ۱۳۸۸ باعث توقیف آن شد.