کشف رابطه چاقی با مرگ و میر کرونا در ۱۴۲ کشور
میزان پیشبینی شده برای مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ در رابطه با درصد بزرگسالان چاق، برای کشورهای پردرآمد بیشترین درصد را داشت. بهطور متوسط، هر میزان افزایشی در درصد جمعیت بزرگسالان چاق، در ۱.۵۰ درصد بیشتر در مرگومیر ناشی از عفونت سندرم حاد تنفسی کرونا در میان افراد ساکن در کشورهای ثروتمند مشارکت دارد.
در بررسی جدیدی، محققان ارتباط بین مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در سال ۲۰۱۹ و درصد بزرگسالان چاق در ۱۴۲ کشور را تعیین کردند.
به گزارش مدیکال نت، افراد بالغ چاق، بیشتر در کشورهای بهنسبت پردرآمد متمرکز هستند، در حالی که کشورهای کم درآمد بخش قابل توجهی از افراد لاغر را تشکیل میدهند. جالب توجه است که میزان مرگومیر ناشی از عفونتهای ناشی از سندرم حاد تنفسی کرونا (SARS-CoV-۲) اغلب در میان کشورهای مرفهتر بیشتر است.
چاقی ممکن است منجر به چندین بیماری مزمن شود که میتواند به مرگ ناشی از کووید-۱۹ منجر شود. علاوه بر این، چاقی ممکن است مدت و حجم پخش شدن ویروس کرونا را نیز افزایش دهد که احتمال دارد در انتقال بیشتر ویروس به دیگران دخیل باشد.
نتایج تحقیقات قبلی پیامدهای کووید-۱۹ و احتمال بقای ضعیفتری را در میان افراد دارای اضافه وزن آلوده به سندرم حاد تنفسی کرونا گزارش کردهاند. بیشتر تحقیقاتی که رابطه بین چاقی و مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ را ارزیابی میکنند، در سطح فردی انجام شدهاند. در نتیجه، آنها از نظر روش تحقیق، طراحی، حجم نمونه و مداخله در معرض اختلال و عدم یکنواختی بیشتری هستند. دادههای سطح بینالمللی در مورد ارتباط بین مرگومیر ناشی از عفونت سندرم حاد تنفسی کرونا و چاقی محدود است.
در تحقیق حاضر، محققان چاقی را بهعنوان یک عامل تعیین کننده تغییرات در سطح کشور در میزان مرگومیر ناشی از عفونت سندرم حاد تنفسی کرونا بررسی کردند.
دادههای مربوط به مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ توسط مراکز اروپایی کنترل و پیشگیری از بیماری ارائه شده است. بهطور نسبی، دادههای مربوط به نسبت بزرگسالان چاق از پایگاه داده رصدخانه بهداشت جهانی سازمان بهداشت جهانی ارزیابی شد. افراد با شاخص توده بدنی بیش از ۳۰.۰ کیلوگرم بر متر مربع، چاق، در حالی که افراد با مقادیر شاخص توده بدنی بین ۲۵.۰ کیلوگرم بر متر مربع و ۲۹.۹ کیلوگرم بر متر مربع، دارای اضافه وزن در نظر گرفته شدند.
دادههای مربوط به پارامترهای سطح جمعیت، ازجمله نسبت افراد مسنتر بالای ۶۵ سال، سن متوسط شرکتکنندگان و درصد زنان، از برآوردهای جمعیت منتشر شده توسط بخش جمعیت سازمان ملل بازیابی شد. دادههای مربوط به درآمد در سطح کشور بهعنوان کم، متوسط پایین، متوسط بالا و بالا طبقهبندی شدند، بر اساس برآوردهای درآمد ناخالص ملی سرانه در سال ۲۰۱۹ تعیین شدند که با استفاده از تکنیک طبقهبندی اطلس بانک جهانی تعیین شد.
کشورهایی که سرانه تولید ناخالص داخلی حداقل ۱۲هزار و ۵۳۶ دلار داشتند، کشورهای با درآمد بالای خانوار را تشکیل میدادند، در حالی که کشورهایی با درآمد سرانه تولید ناخالص داخلی بین ۴۰۴۶ تا ۱۲هزار و ۵۳۵ دلار، کشورهای با درآمد متوسط بالای خانوار محسوب میشدند. کشورهایی که سرانه تولید ناخالص داخلی آنها بین ۱۰۳۶ تا ۴۰۴۵ دلار بود، کشورهای با درآمد خانواده متوسط پایین در نظر گرفته میشدند، در حالی که کشورهایی با درآمد سرانه تولید ناخالص داخلی کمتر از ۱۰۳۵ دلار بهعنوان کشورهای با درآمد پایین خانوار در نظر گرفته میشدند.
رابطه معنیدار، مثبت و جزئی بین مرگومیرهای مرتبط با کووید-۱۹ و درصد بزرگسالان چاق ساکن در ۱۴۲ کشور، صرف نظر از میانگین سن، جنس، درصد افراد مسن و جمعیت زن، مشاهده شد.
میزان پیشبینی شده برای مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ در رابطه با درصد بزرگسالان چاق، برای کشورهای پردرآمد بیشترین درصد را داشت. بهطور متوسط، هر میزان افزایشی در درصد جمعیت بزرگسالان چاق، در ۱.۵۰ درصد بیشتر در مرگومیر ناشی از عفونت سندرم حاد تنفسی کرونا در میان افراد ساکن در کشورهای ثروتمند مشارکت دارد.
نتیجهگیری
یافتههای تحقیق ارتباط مثبتی بین مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ و چاقی نشان داد؛ بنابراین این یافتهها نشان میدهد که راهبردها و برنامههای مدیریت وزن موثر میتواند به بهبود پیامدهای شدت کووید-۱۹ و کاهش بار سلامتی بیماری کمک کند. این نتایج به ادبیات علمی در مورد کووید-۱۹ میافزاید و مزایای مداخلات کاهش وزن را در پیشگیری از مرگ ناشی از عفونت سندرم حاد تنفسی کرونا برجسته میکند.
یافتههای این تحقیق در مجله Scientific Reports منتشر شده است.