سحابی دمبل (M27)؛ سیاره نمایی که با دوربین دو چشمی دیده میشود!
بیستوهفتمین جرم فهرست مسیه، M27 یا سحابی دمبل نام دارد. M27 در صورت فلکی روباهک (Vulpecula) قرار دارد و یکی از درخشانترین سحابیهای سیارهنما است که با دوربین دوچشمی نیز دیده میشود.
حدود 6 میلیارد سال بعد، خورشید ما تبدیل به یک سحابی سیارهنما مانند M27 میشود.
بهاحتمالزیاد سرنوشت خورشید ما نیز چنین خواهد شد. اولین نشانه از آینده خورشید ما در سال 1764 بهصورت تصادفی کشف شد. در آن زمان «چارلز مسیه» درحال تهیه فهرستی از اجرام پراکنده بود تا با دنبالهدارها اشتباه گرفته نشوند.
در تصویر امروز ناسا چه میبینیم؟
بیستوهفتمین جرم فهرست مسیه، M27 یا سحابی دمبل نام دارد. M27 در صورت فلکی روباهک (Vulpecula) قرار دارد و یکی از درخشانترین سحابیهای سیارهنما است که با دوربین دوچشمی نیز دیده میشود. نور M27 حدود 1000 سال در راه است تا به ما برسد. این تصویر در رنگهای ساطعشده از گوگرد (قرمز)، هیدروژن (سبز) و اکسیژن (آبی) نشان داده شده است.
ما اکنون میدانیم که در حدود 6 میلیارد سال بعد، خورشید ما گازهای بیرونیاش را آزاد میکند و به یک سحابی سیارهنما مانند M27 تبدیل میشود. هسته باقیمانده آن نیز به یک کوتوله سفید داغ با تابش پرتو ایکس بدل خواهد شد.
درک فیزیک و اهمیت M27 بسیار فراتر از علم قرن 18 بود. درحالحاضر نیز چیزهای زیادی در مورد سحابیهای سیارهنما ازجمله نحوه ایجاد اشکال پیچیده آنها، مرموز باقی ماندهاند.
منبع: دیجیاتو