(ویدئو) لحظه مرگ ستارههای عظیم
به نظر میرسد که پیله زبالههایی که ستارههای در حال مرگ را احاطه کردهاند، میتوانند موجهای کوچکی در فضا-زمان ایجاد کنند.
دانشمندان با استفاده از یک شبیه سازی امواج گرانشی ستارههای در حال مرگ و منشأ آن را شناسایی کردند.
به گزارش اسپیس، اخترشناسان اولین مدل را برای چگونگی ایجاد امواج گرانشی در اطراف ستارههای در حال انفجار ایجاد کردهاند. این امواج به اندازه کافی قدرتمند هستند که توسط ابزارهای روی زمین شناسایی شوند.
به نظر میرسد که پیله زبالههایی که ستارههای در حال مرگ را احاطه کردهاند، میتوانند موجهای کوچکی در فضا-زمان ایجاد کنند.
تاکنون، ستاره شناسان تنها زمانی این امواج را (که به عنوان امواج گرانشی شناخته میشوند) شناسایی کردهاند که توسط ادغام جفت سیاهچالههای در حال گردش، ستارههای نوترونی یا ترکیبی از این دو ایجاد شده باشند.
اکنون، تحقیقات جدید نشان میدهد که این امواج گریزان فضا-زمان نیز میتوانند توسط ستارههای عظیم و بعد از مرگ آنها ایجاد شوند و این سیگنالها احتمالا به اندازهای قوی هستند که توسط ابزارهای موجود در زمین دریافت شوند.
زمانی که ستارههای فوقالعاده چگال با جرمی حدود ۲۰ تا ۴۰ برابر خورشید (ستارگانی که در هم فرو میریزند و سیاهچالهها را تشکیل میدهند) در پایان عمر خود منفجر میشوند، مواد ستارهای آنها یک پیله ابر مانند از زبالهها را تشکیل میدهد.
در این شبیه سازی تصویری از پیله یک ستاره در حال مرگ (به رنگ زرد-سبز) مواد پرانرژی که از سیاهچاله به بیرون پرتاب می شود (به رنگ قرمز) را احاطه کرده است. تصور می شود که چنین پیله هایی منبع جدیدی از امواج گرانشی هستند.