کشف بقایای گونه‌ای ناشناخته‌ از انسان با قدمت بیش از ۱۲۰ هزار سال

کشف بقایای گونه‌ای ناشناخته‌ از انسان با قدمت بیش از ۱۲۰ هزار سال

دانشمندان اعلام کردند استخوان‌هایی که چندی پیش در معدنی در سرزمین های اشغالی یافت شده است متعلق به گونه‌ای از انسان‌های نئاندرتال است و ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار سال قدمت دارند.

کد خبر : ۱۴۱۸۱۰
بازدید : ۹۷۵۳

تیمی از متخصصان دیرینه‌شناسی و انسان‌شناسان قطعات جمجمه، استخوان فک پایین و دندانی را که در یک معدن متعلق به یک کارخانه سیمان در شهر رمله واقع در استان مرکز سرزمین های اشغالی کشف شده بود، با صدها فسیل از دوره‌های مختلف در سراسر جهان مقایسه کردند.

محققان در دانشگاه تل‌آویو و دانشگاه عبری بیت المقدس می‌گویند این فسیل متعلق به یک گروه جدید از نئاندرتال‌ها است و شباهت‌های زیادی به گونه‌ای دارد که ۴۰۰ هزار سال پیش زیست می‌کرده‌اند و بقایایشان پیشتر در غاری در سرزمین های اشغالی کشف شده بود.

اسراییل هرشکوویتز، انسان‌شناس در دانشگاه تل آویو و از دیگر محققانی که در این پژوهش شرکت داشته می‌گوید: «این گروه احتمالاً از حدود۱۰۰ تا ۴۰۰ هزار سال پیش در این منطقه سکونت داشته‌اند. در واقع بقایای یافت‌شده در معدن نشر رمله احتمالاً به یکی از آخرین بازماندگان گروه جمعیتی بزرگ نئاندرتال‌های پرشمار در خاورمیانه تعلق دارد.»

773x435_cmsv2_3408344a-de92-5675-b378-6102bbdeca87-5808962_11zon

راشل ساریگ، انسان‌شناس متخصص دندان در دانشگاه تل‌آویو، در این باره گفت: «دندان‌ها برخی ویژگی‌های منحصر به فرد را دارند که ما را قادر می‌سازند تا بین جمعیت‌های انسانی موجود مرز او طبقه‌بندی یجاد کنیم.» پژوهشگران نام این گونه جدید را «نشر رمله هومو» گذاشته‌اند.

تحقیقات پیشین این احتمال را مطرح کرده بودند که هومو ساپین‌ها، یا همان انسان‌های مدرن، همزمان با نئاندرتال‌ها در این منطقه زندگی کرده باشند.

یوسی زایدنر، سرپرست تیم باستان‌شناس، با «شگفت‌آور» خواندن کشف این بقایای انسانی گفت: «ما هرگز تصور نمی‌کردیم که در کنار هومو ساپین‌ها یک انسان ماقبل‌تاریخی در منطقه پرسه بزند.»

بسیاری از دانشمندان بر این باورند که ورود انسان مدرن به جغرافیای اروپا زوال نئاندرتال‌ها را در پی داشته است. نتایج کشف جدید این امر تاریخی را ثابت می‌کند که احتمالا د‌ه‌ها هزار سال هر دو گونه انسان مدرن و نئاندرتا‌ل‌ها در یک منطقه مشترک زیست می‌کرده‌اند و تبادلات فرهنگی و ژنتیکی بین این دو گونه انسانی ممکن بوده است.

دوره انتقالی میان جمعیت نئاندرتال‌ها وهوموساپینس‌ها و همچنین گمانه‌زنی‌ها در خصوص تعامل میان آنها همواره موضوع و محور بسیاری از پرسش‌ها است که تاکنون بی‌پاسخ مانده و یافته‌های جدید می‌تواند به روشن شدن ابهامات پیشین کمک کند.

نتایج مطالعات جدید در نشریه علمی «ساینس» منتشر شده است.

منبع: یورو نیوز

۱۷
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید