عمیق‌ترین چاه آبی جهان با عمق ۸ کیلومتری در بستر اقیانوس آرام حفر شد

عمیق‌ترین چاه آبی جهان با عمق ۸ کیلومتری در بستر اقیانوس آرام حفر شد

این گروه یک میله حفاری موسوم به "GPC" به طول ۴۰ متر را تقریباً ۲۶ هزار و ۲۰۰ فوت معادل ۵ مایل یا ۸ کیلومتر به زیر بستر اقیانوس آرام فرستادند.

کد خبر : ۱۴۳۳۳۲
بازدید : ۹۸

دانشمندان عمیق‌ترین چاه آبی دنیا را تا عمق ۸ کیلومتری در بستر اقیانوس آرام حفر کردند.

به گزارش آی‌ای، یک گروه مستقر در کشتی تحقیقاتی "کایمی" (Kaimei) که در سواحل ژاپن مستقر شده بود، حفره‌ای عمیق‌تر از هر عملیات حفاری بستر دریا در تاریخ در اقیانوس آرام حفر کرده است.

این گروه یک میله حفاری موسوم به "GPC" به طول ۴۰ متر را تقریباً ۲۶ هزار و ۲۰۰ فوت معادل ۵ مایل یا ۸ کیلومتر به زیر بستر اقیانوس آرام فرستادند.

ماموریت این رکوردشکنی برای حفر عمیق‌ترین چاه آبی، مطالعه رسوبات منطقه برای درک بهتر تاریخ زلزله‌های باستانی این منطقه بود.

قبلا هم کاوش‌های مشابهی به منظور بررسی تأثیرات تغییر اقلیم در یخچال‌های طبیعی با حفاری انجام شده بود.

سایت حفاری کشتی تحقیقاتی "کایمی" به طور هدفمند بسیار نزدیک به مرکز زمین لرزه ۹.۱ ریشتری "توهوکو" قرار گرفته بود که در سال ۲۰۱۱ سونامی ویرانگری ایجاد کرد و منجر به فاجعه نیروگاه برق "فوکوشیما" شد.

عمیق‌ترین حفره‌های جهان در خشکی و دریا

تقریباً ۵۰ سال رکورد عمیق‌ترین چاه در اعماق اقیانوس متعلق به کشتی تحقیقاتی "گلومار چلنجر" (Glomar Challenger) بود.

"گلومار چلنجر" در سال ۱۹۷۸ یک حفره در بستر اقیانوس آرام حفاری کرد که توانست تا عمق ۷ کلومتری زمین برود.

اما عمیق‌ترین چاه حفاری شده در خشکی حتی عمیق‌تر از چاه جدید رکوردشکن کشتی تحقیقاتی "کایمی" است.

چاه ابرژرف "کولا" (Kola) که گاهی اوقات به عنوان "ورودی جهنم" نیز نامیده می‌شود، بین سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۵ توسط دانشمندان روسی در شبه جزیره "کولا" حفر شد و سرانجام با انحلال اتحاد جماهیر شوروی رها شد.

این چاه به عمق حداکثری ۷.۶ مایل معادل ۱۲ کیلومتر و ۲۰۰ متر زیر سطح زمین رسید که عمیق‌ترین حفره‌ای است که تاکنون در زمین یا دریا حفر شده است.

طبق بیانیه مطبوعاتی تیم کشتی تحقیقاتی "کایمی" که توسط کاپیتان "نائوتو کیمورا" در دریا هدایت می‌شد، اکنون منتظر دیدن نتایج تجزیه و تحلیل علمی انجام شده بر روی نمونه‌های بازیابی شده از این حفاری هستند.

این یافته‌ها در کنار مدل‌سازی رایانه‌ای توسط سریع‌ترین ابررایانه جهان موسوم به "فوگاکو" (Fugaku) متعلق به ژاپن می‌تواند به این کشور کمک کند تا در مقابل زلزله‌های ویرانگر دیگر در آینده آماده شود.

منبع: ایسنا

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید