(تصاویر) تبدیل پلاستیک بسته بندی چیپس به عینک آفتابی
عینک آفتابی ویتاوت (Without rSunglasses) نخستین عینک آفتابی جهان از جنس بسته بندی چیپس است.
آیا تا به حال فکر کرده اید که سرنوشت بسته بندی خوراکی هایی مانند چیپس پس از مصرف آنها چه می شود؟ احتمالا خیر. بازیافت بسته بندی پلاستیکی نازک (به ویژه از نوع چند لایه متالیک که برای چیپس استفاده می شود) بسیار دشوار است. بر همین اساس، تقریبا صفر درصد از آنها بازیافت می شود.
با این وجود، یک شرکت نوپای هندی دو سال گذشته را صرف رسیدگی به این مشکل کرده و به یک راه حل منحصر به فرد رسیده است. راهی برای تبدیل بسته های پلاستیکی کم ارزش به گرانول هایی که می توان آنها را به صورت قالب گیری تزریقی برای ساخت عینک های آفتابی استفاده کرد. عینک آفتابی ویتاوت (Without rSunglasses) نخستین عینک آفتابی جهان از جنس بسته بندی چیپس است.
تبدیل بسته بندی چیپس به عینک آفتابی
بسته بندی چیپس به گونه ای طراحی شده است که انعطاف پذیر، سبک وزن، کم هزینه و یکبار مصرف باشد. این برای مصرف کننده عالی است، اما برای محیط زیست این گونه نیست. تریلیون ها از این بسته ها هر سال راهی محل های دفن زباله می شوند و به واقع نمی توانیم هیچ کاری در مورد آن انجام دهیم. اما تیم شرکت آشایا (Ashaya) امیدوار است این روند را تغییر دهد.
عینک های آفتابی ویتاوت طراحی شیک به سبک فریم های ویفرر دارند، اما همانگونه که از نام آن مشخص است بدون استفاده از پلاستیک دست اول، بدون گناه، بدون آسیب رساندن به محیط زیست، و بدون استثمار کارگران ساخته شده اند. هر فریم مشکی مات این عینک آفتابی حاوی 5 بسته پلاستیکی بازیافتی است که در سطل زباله انداخته شده بودند.
تیم جمع آوری ضایعات شرکت آشایا زباله ها را از داخل و اطراف شهر پونه، هند جمع آوری می کند، آنها را به آزمایشگاه آورده و بسته های پلاستیکی چیپس به گرانول های آماده قالب گیری تبدیل می شوند. نتیجه نهایی یک فریم عینک آفتابی است که عالی به نظر می رسد و احساس یک محصول بازیافتی را ندارد. به لطف مدل کسب و کار منحصر به فرد شرکت آشایا، تیم جمع آوری ضایعات شرکت نیز به طور مستقیم از فروش عینک های آفتابی ویتاوت سود می برند.
فریم های عینک آفتابی ویتاوت با استفاده از فرایندی ساخته می شوند که نه تنها پلاستیک را بازیافت کرده، بلکه آن را تقویت می کند. تیم آشایا به روش شیمیایی-مکانیکی مواد را از ضایعات پلاستیکی استخراج کرده و ضایعات را به محصولاتی با کیفیت تبدیل می کند که همانند پلاستیک عادی احساس می شوند و دارای همان ویژگی های ماندگار هستند.
برای ساخت هر فریم تا پنج بسته پلاستیکی بازیافت می شود و اگرچه ممکن است زیاد به نظر نرسد، اما شرکت آشایا امیدوار است مقیاس استفاده از این فناوری را افزایش دهد. عینک آفتابی ویتاوت نخستین محصول آنها محسوب می شود و برنامه هایی برای تولید محصولات پلاستیکی دیگر نیز در دستور کار قرار دارند.
تیم جمع آوری ضایعات آشایا در سود فروش عینک های آفتابی ویتاوت سهیم هستند و این پول برای کمک به کودکان این افراد برای بهره مندی از تحصیل با کیفیت و حصول اطمینان از آینده ای روشن برای آنها هزینه می شود.
جمع کنندگان ضایعات به نوعی ستون فقرات صنعت بازیافت در هند هستند، اما اقتصاد رسمی برای آنها وجود ندارد. آنها به طور غیررسمی - بدون قرارداد، بدون تجهیزات ایمنی، بدون بیمه سلامت - استخدام می شوند و فقط دستمزد روزانه دریافت می کنند.
تیم شرکت آشایا افزایش ارزش ضایعات و توزیع مجدد عادلانه آن ارزش بین ذینفعان در زنجیره تامین به ویژه جمع کنندگان ضایعات را هدف قرار داده است. با این اقدام آنها می توانند از چرخه فقر خارج شده، و همچنین سیاره ای که در آن ساکن هستیم را به مکان بهتری تبدیل کنیم.