(اینفوگرافیک) هوش مصنوعی یا انسان؛ کدام یک در این مهارت های خاص بهتر عمل می کنند؟

(اینفوگرافیک) هوش مصنوعی یا انسان؛ کدام یک در این مهارت های خاص بهتر عمل می کنند؟

اینفوگرافیک زیر نشان می دهد که مدل‌های هوش مصنوعی با چه سرعتی بر یک مهارت خاص، تسلط یافته و همچنین نشان می دهد که آیا هنوز به سطوح مهارت انسانی رسیده‌است یا نه.

کد خبر : ۱۴۸۸۲۲
بازدید : ۱۹۶

با ظهور ChatGPT، هوش مصنوعی در بسیاری از زمینه ها از عملکرد انسان پیشی گرفته است و به نظر می رسد در آینده، در زمینه های دیگر هم، عملکرد بهتری نسبت به انسان داشته باشد. اینفوگرافیک زیر نشان می دهد که مدل‌های هوش مصنوعی با چه سرعتی بر یک مهارت خاص، تسلط یافته و همچنین نشان می دهد که آیا هنوز به سطوح مهارت انسانی رسیده‌است یا نه. هر خط، نشانگر یک مهارت خاص مانند تشخیص دست خط، درک زبان یا درک مطلب است.

هوش مصنوعی یا انسان؛ کدام یک مهارت های خاص را بهتر انجام می دهد؟

در اینفوگرافیک بالا، ۰% یا «بیشترین عملکرد پایه»: برابر با بهترین عملکرد شناخته شده توسط هوش مصنوعی است و ۱۰۰% برابر با عملکرد انسان در مجموعه داده است. با ایجاد یک مقیاس بین این دو نقطه، پیشرفت مدل‌های هوش مصنوعی در هر مجموعه داده قابل ردیابی است. هر نقطه در یک خط نشان‌دهنده بهترین نتیجه است و همانطور که خط به سمت بالا می‌رود، مدل‌های هوش مصنوعی با عملکرد انسانی منطبق‌تر و نزدیک‌تر می‌شوند.

در زیر جدولی از زمانی است که هوش مصنوعی شروع به تطبیق عملکرد انسان در هر هشت مهارت کرد:

هوش مصنوعی یا انسان؛ کدام یک مهارت های خاص را بهتر انجام می دهد؟

مدل‌های هوش مصنوعی اگرچه در حال پیشرفت هستند، اما از نظر فنی هنوز با عملکرد انسانی در برخی از زمینه‌ها مانند ریاضی پایه و کد نویسی، مطابقت ندارند؛ اما در حال پیشرفت هستند.

چه چیزی منجر به عملکرد بهتر هوش مصنوعی نسبت به انسان ها شده است؟

به لطف قدرت محاسباتی، در دسترس بودن داده‌ها و الگوریتم‌های بهتر، مدل‌های هوش مصنوعی سریع‌تر هستند، مجموعه داده‌های بزرگ‌تری برای یادگیری دارند و برای کارایی، بهینه‌سازی شده‌اند.

به همین دلیل است که تیترها به طور معمول در مورد مدل‌های زبانی هوش مصنوعی صحبت می‌کنند که عملکردی بهتر یا در سطح انسان دارند. در واقع، یک مشکل کلیدی برای توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی این است که مدل‌های آن‌ها، معیاری را که برای سنجش آنها طراحی شده‌اند را شکست می‌دهند، اما همچنان به نوعی در آزمایش‌های دنیای واقعی شکست می‌خورند.

از آنجایی که انتظار می رود در آینده شاهد محاسبات و دستاوردهای الگوریتمی بیشتری باشیم، این پیشرفت سریع احتمالا ادامه خواهد داشت. با این حال، پیچ بعدی پیشرفت هوش مصنوعی، ممکن است خود هوش مصنوعی نباشد، بلکه کمبود داده برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی باشد.

منبع:  روزیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید