(تصاویر) ۵ مورد از عجیب‌ترین خودروهای زرهی

(تصاویر) ۵ مورد از عجیب‌ترین خودروهای زرهی

یکی از این وسایل نقلیه منحصر به فرد قایق تانک آنتاسنا (Antasena) است.آنتاسنا ۵۹ فوت (کمی کمتر از ۱۸ متر) طول دارد که بر اساس بدنه قایق بادی کاتامران ساخته شده و توسط دو موتور ۱,۲۰۰ اسب بخاری MAN به پیش می رود.

کد خبر : ۱۵۳۶۳۶
بازدید : ۳۱۹

خودروهای زرهی به شدت کاربردی بوده و با رویکرد انتفاعی و عمل گرایانه ساخته می شوند و به همین خاطر به طور کلی می توان گفت زشت هستند. بسیاری از آن ها برای یک هدف واحد طراحی شده اند، بنابراین اغلب طراحی و حتی شکل مشابهی دارند. با این حال، دیگر خودروهای زرهی برای اهداف خاصی طراحی شده اند و کاملا متفاوت و حتی «عجیب» از بقیه به نظر می رسند – مانند قایقی که برای تامین قدرت آتشی در سطح تانک برای تفنگداران دریایی طراحی شده است، یا تانکی با دوجین خمپاره انداز که جای برجک را گرفته اند.

در این مطلب قصد داریم شما را با ۵ مورد از عجیب ترین خودروهای زرهی ارتش های جهان آشنا کنیم که ظاهر و قابلیت های بسیار نامتعارفی دارند.

عجیب ترین خودروهای زرهی در ارتش های جهان

۱- قایق تانک آنتاسنا (اندونزی)

بسیاری از کشورها مجمع الجزایری متشکل از چندین جزیره کوچک هستند که در یک منطقه وسیع پراکنده شده اند. یکی از این کشورها اندونزی است که ۱۷,۵۰۰ جزیره آن ۳،۲۰۰،۰۰۰ مایل مربع مساحت دارند. کشوری از جزایر نیاز به اتصال دهنده ای ساحل به ساحل دارد که بتواند مسافت های طولانی را طی کند، نیروهایی را حمل کند که قادر به پیاده شدن در هر جایی باشند، و آتش کافی برای پیروزی در نبردها به تنهایی را فراهم کند.

یکی از این وسایل نقلیه منحصر به فرد قایق تانک آنتاسنا (Antasena) است.آنتاسنا ۵۹ فوت (کمی کمتر از ۱۸ متر) طول دارد که بر اساس بدنه قایق بادی کاتامران ساخته شده و توسط دو موتور ۱,۲۰۰ اسب بخاری MAN به پیش می رود. این قایق تانک می تواند تا ۲۰ تفنگدار دریایی را حمل کند و در حال حاضر دارای یک برجک مجهز به یک توپ خودکار ۳۰ میلی متری است، هرچند برجک به اندازه کافی بزرگ است که بتواند از یک توپ خودکار ۱۰۵ میلی متری نیز پشتیبانی کند. این قایق همچنین مجهز به یک مسلسل ۷.۶۲ میلی متری در یک برجک کنترل از راه دور است.

عجیب ترین خودروهای زرهی در ارتش های جهان

۲- شعله افکن راکتی TOS-1A Solntsepyok (روسیه)

بیشتر ارتش ها دیگر در میدان های نبرد مدرن از شعله افکن ها استفاده نمی کنند. شعله افکن ها اگر چه بسیار موثر هستند، اما برد بسیار کوتاهی دارند و تنها سوخت کافی برای چند دقیقه عملیات را حمل می کنند. در عوض، ارتش ها به سلاح های دیگری روی آورده اند که می توانند در مسافت های طولانی تر آسیب وارد کنند، از جمله لانچرهای نارنجک انداز مانند Mk ۱۹ آمریکایی.

با این حال، روسیه مانند اکثر کشورها نیست. TOS-1A Solntsepyok با لقب “Blazing Sun” به معنای خورشید سوزان بر اساس بدنه تانک T – ۷۲ ساخته شده و از شاسی آن استفاده می کند، اما به جای برجک دارای سیستم موشکی پرتاب چندگانه است. قلب TOS – ۱ از ۲۴ لانچر راکت با قابلیت شلیک ۲۴ راکت در ۱۲ ثانیه تشکیل شده است. TOS – ۱ برای پشتیبانی از حملات پیاده نظام طراحی شده و مواضع دشمن را با راکت های ترموباریک که از طریق امواج فشار بیش از حد آسیب می رسانند، بمباران می کند.

عجیب ترین خودروهای زرهی در ارتش های جهان

۳- لانچر کلافی چندگانه جوباریا (امارات متحده عربی)

یکی از سیستم های تسلیحاتی که در سال های اخیر بسیار محبوب شده، سیستم موشک پرتاب چندگانه یا MLRS است.

خودروهای MLRS معمولا به دو دسته تقسیم می شوند: خودروهای زرهی که تعداد کمی راکت با قطر بالا را یدک می کشند، مانند شش راکت ۲۲۷ میلی متری سیستم HIMARS آمریکا، یا خودروهایی که تعداد زیادی راکت با قطر کوچک روی خود دارند، مانند ۴۰ راکت ۱۲۲ میلی متری سیستم BM – ۲۱ روسی گراد.

حالا دسته سومی هم وجود دارد: خودروهای MLRS با تعداد بسیار زیاد لوله های پرتاب راکت. MLRS جوباریا ساخت امارات متحده عربی نه ۴۰ بلکه ۲۴۰ موشک ۱۲۲ میلی متری دارد. لانچر جوباریا چهار گهواره با هر کدام ۶۰ راکت را روی یک سکوی پرتاب تثبیت شده سوار می کند که از GPS برای هدف گیری دقیق استفاده می کند. کل سیستم توسط یک کامیون انتقال دهنده تجهیزات سنگین M۱۰۷۰ (HET) هدایت می شود.

نتیجه یک خودروی تک سرنشین است که قادر است ۳،۳۸۴ پوند مواد منفجره با قدرت انفجار بالا را در یک خمپاره انداز واحد و ویرانگر حمل کند. متأسفانه این خودرو به قدری بزرگ است که در پنهان شدن از دید پهپادها و کامیکازه مشکل زیادی خواهد داشت.

عجیب ترین خودروهای زرهی در ارتش های جهان

۴- تانک Chonma-216 (کره شمالی)

توسعه تانک ها در کره شمالی چندین دهه است که متوقف شده که نتیجه اقتصاد ضعیف همراه با تاکید بر توسعه سلاح های هسته ای بوده است. در اواخر دهه ۲۰۱۰، کره شمالی شروع به استفاده از نسخه های ارتقا یافته تانک چونما – ۲۱۶ با سلاح های جدید در رژه ها کرد که هر کدام بر مزیت های تاکتیکی نیروهای آمریکایی و کره جنوبی متمرکز بودند.

ارتقای چونما-۲۱۶، توپ اصلی ۱۱۵ میلی متری تانک را حفظ می کند اما قدرت آتش اضافی و غیر متعارفی به آن اضافه کرده است. مسلسل ۱۴.۵ میلی متری این تانک با دو نارنجک انداز خودکار جایگزین شده است که احتمالاً برای سرکوب تیم های موشکی ضدتانک آمریکا و کره جنوبی تعبیه شده اند. این تانک همچنین دارای دو پرتابگر موشک زمین به هوا و قابل حمل برای درگیری با هواپیماهای بدون سرنشین، بالگردها و هواپیماهای پشتیبانی نزدیک هوایی مانند A-10 Thunderbolt است. در نهایت، این تانک دارای دو پرتابگر موشک ضدتانک هدایت لیزری  Bulsae-3 است که به آن در بردهای طولانی تر، قدرت ضدتانک بیشتری می بخشد. همه این ها باعث می شود که یک تانک با ظاهری عجیب و پیچیده در اختیار ارتش کره شمالی باشد.

عجیب ترین خودروهای زرهی در ارتش های جهان

۵- خودرو خط شکن تهاجمی M1150 (ایالات متحده)

موانع دفاعی مانند سنگرها، میدان های مین، موانع خارپشتی و تله های تانک می توانند حتی مصمم ترین حملات زمینی را کند کنند. این کار می تواند برای دشمن زمان بخرد تا آتش توپخانه دقیق را روی نیروهای مهاجم هدایت کند یا نیروهای کمکی را برای تقویت دفاع بفرستد. خودروهای مهندسی تخصصی به کاهش به موقع موانع کمک می کنند و به حمله اجازه می دهند که شتاب خود را حفظ کند.

خودرو خط شکن تهاجمی M۱۱۵۰ (M1150 Assault Breacher Vehicle) یکی از این خودروها است. M۱۱۵۰ بدنه یک تانک آبرامز مجهز به تیغه بولدوزر جنگی یا مین روب را با هم ترکیب می کند. اولی می تواند سنگرهای دشمن را تخریب کرده و آن ها را پر کند تا تانک ها و دیگر وسایل نقلیه بتوانند از آن ها عبور کنند، در حالی که دومی می تواند مسیر مملو از مین های ضد نفر را پاکسازی کند. برجک ABV فاقد توپ اصلی است اما در عوض دارای دو سیستم خرج انفجار خطی است که از مواد منفجره برای پاک سازی خطوط مین برای عبور خودروهای خودی استفاده می کند. همچنین این خودرو زرهی دارای سیستم علامت گذاری مسیر برای نشان دادن مسیرهای ایمن برای عبور از میان میادین مین است.

منبع: روزیاتو

۳
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید