(عکس) هوش مصنوعی راز 2000 ساله طومار باستانی را فاش کرد و آن را خواند

(عکس) هوش مصنوعی راز 2000 ساله طومار باستانی را فاش کرد و آن را خواند

تلاش‌ها برای استفاده از هوش مصنوعی برای درک محتوای کتیبه‌ها به سال 2019 و کار استفان پارسونز برای شناسایی جوهر از سی‌تی اسکن‌ها با استفاده از مدل‌های یادگیری ماشینی برمی‌گردد.

کد خبر : ۱۵۷۶۱۴
بازدید : ۲۸۷۹

هنگامی که کوه وزوویوس در ایتالیا 79 سال پس از میلاد فوران کرد، شهر هرکولانیوم روم باستان و صدها طومار را در خاکستر آتشفشانی مدفون کرد. اکنون، به لطف هوش مصنوعی، ممکن است راهی برای خواندن‌ آنها داشته باشیم.

«لوک فریتور»، دانشمند 21 ساله کامپیوتر، الگوریتمی ساخت که حروف یونانی را بر روی یکی از طومارهای پاپیروس تشخیص می‌داد. اولین کلمه‌ای که با موفقیت ترجمه شد «بنفش» بود.

این جهش ناشی از فناوری پس از قرن‌ها تلاش برای درک آنچه در طومارها وجود داشت، رخ می‌دهد. تلاش‌ها در سال‌های اخیر با برگزاری چالش وزوو به اوج خود رسیده‌ است.

image_2023-10-20_133344193

چگونه هوش مصنوعی به ما در درک گذشته کمک می‌کند

فریتور در نتیجه تلاش‌هایش، برای خواندن‌ بیش از ده کلمه در یک منطقه کوچک، 40000 دلار جایزه دریافت کرد. همچنین یک جایزه بزرگ 700,000 دلاری برای خواندن چهار یا چند قسمت از یک طومار پیچیده درنظر گرفته شده‌ است که سازمان‌دهندگان چالش Vesuvius اکنون فکر می‌کنند قطعاً قابل دستیابی است.

تلاش‌ها برای استفاده از هوش مصنوعی برای درک محتوای کتیبه‌ها به سال 2019 و کار استفان پارسونز برای شناسایی جوهر از سی‌تی اسکن‌ها با استفاده از مدل‌های یادگیری ماشینی برمی‌گردد. این‌ها الهام‌بخش نات فریدمن و دانیل گراس برای شروع چالش شد.

پیش از این در سال 2023، یکی از شرکت‌کنندگان به‌نام کیسی هندمر، الگویی را پیدا کرد که شبیه جوهر در طومار باز نشده به‌نظر می‌رسید. این یک پیشرفت بزرگ بود، باتوجه به اینکه آنها اولین کسی بودند که از بین 2000 نفر، جوهر را در طومار مشاهده کردند.

سپس فریتور آموزش یک مدل یادگیری ماشینی را بر روی الگوی تروق شروع کرد و با هر طرح جدید، این مدل پیچیده‌تر می‌شد و می‌توانست شواهد جوهر و حروف واقعی بیشتری را آشکار کند.

این مدل سپس شروع به تشخیص آثاری کرد که چشم غیرمسلح قابل تشخیص نبود و آنها شروع به تشکیل حروف و کلمات کامل کردند.

مدل یادگیری ماشینی او در نهایت شواهد کافی برای یافتن‌ کلمه porphyras به معنای ارغوانی پیدا کرد. یکی دیگر از شرکت کنندگان به‌نام یوسف نادر نیز همین کلمه را کشف کرد و جایزه 10000 دلاری نفر دوم را دریافت کرد.

سازمان‌دهندگان مشتاق هستند تا تلاش‌های مختلف برای ایجاد یک دستگاه اکتشاف و ترجمه مؤثرتر را ترکیب کنند تا اسرار طومارها را کشف کنند و نور بیشتری بر این دوره شگفت‌انگیز تاریخ بیفکنند.

منبع: دیجیاتو

۳
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید