(عکس) این کاربر تیک تاک «قارچ های زامبی» را با خون و پوست خود پرورش داده است
قارچ کرم ابریشم ممکن است با تقلید عملکرد انسولین، سطح قند خون را در محدوده سالم نگه دارد و به درمان دیابت کمک کند.
قارچ کرم ابریشم (Cordyceps)، قارچی عجیب که از جانوران مرده تغذیه میکند، برای بیش از ۱,۵۰۰ سال یکی از پراستفادهترین مواد در طب چینی بوده است.
یکی از کاربران شبکه اجتماعی تیک تاک، این نوع قارچ را با خون و پوست خود رشد داده است. این فرد، تکهای از پوست مرده آلوده به قارچ خود را زیر میکروسکوپ قرار داده تا نَخینههای این قارچ را به بینندگان نشان دهد.
او قصد نداشته که قارچ را قورت دهد، اما آن را جویده و گفته که این نوع از قارچها مزه شیرینی دارند. این کاربر تیک تاک، خون خود را استخراج کرده و از پوست کندهشده کف دستهایش بهعنوان بستری استفاده کرده تا «قارچهای زامبی» از آن تغذیه کنند.
او گفته است: «قطعاً این کار را دوباره انجام خواهم داد. اما دفعه بعد، از خون خودم استفاده نمیکنم. به احتمال زیاد، انجام این کار با خون حیوانات آسانتر خواهد بود.»
تحقیقاتی که توسط تیمی از محققان پزشکی انجام شده، نشان داده که قارچ کرم ابریشم را میتوان در آزمایشگاه رشد داد تا از ترکیبات آن برای درمان سرطان استفاده شود.
اما به دلیل تاریخچه تکاملی ترسناک این قارچ و تغذیه آن از اجساد حشرات و سایر موجودات، جایگاه خود در فیلمهای علمی–تخیلی و ترسناک را از دست نخواهد داد.
یک دستیار قارچشناسی در باغ گیاهشناسی نیویورک، توضیح داده که قارچ کرم ابریشم قبلا تکامل پیدا کرده بوده تا مورچهها را به زامبی تبدیل کند.
او گفته است: «حدود ۴۵ میلیون سال پیش، این قارچ برای اولین بار یک مورچه را آلوده کرده بود. ابتدا در سوسکها بوده و سپس به مورچهها انتقال پیدا کرده است.»
حدود ۳۵ نوع قارچ کرم ابریشم شناختهشده وجود دارند که حشرات را به زامبی تبدیل کرده و در ایالات متحده، برزیل، ژاپن و بخشهایی از آفریقا یافت میشوند.
سریال آخرین بازمانده از ما (The Last of Us)، باعث ترس تماشاگران این سریال از قارچها در دنیای واقعی شده که ممکن است عامل بیماریهای همهگیر بعدی باشند.
اما از این قارچهای قاتل برای چه کاربردهایی استفاده میشود؟
قارچ کرم ابریشم، نوعی قارچ انگلی بوده که حشرات را آلوده کرده و از بین میبرد. برخی از گونههای این قارچ خواص ضد سرطان دارند.
قارچ کرم ابریشم، بسیاری از انواع سلولهای سرطانی، از جمله سلول هایسرطانی تخمدان، پروستات و خون را از بین میبرد.
این قارچ میتواند به کاهش عوارض ناشی از شیمیدرمانی و سایر درمانهای سرطان کمک کند.
قارچ کرم ابریشم، تولید مولکول آدنوزین تری فسفات (ATP) را در بدن افزایش میدهد که یک ترکیب ضروری برای رساندن انرژی به عضلات است. نتایج تقیقات نشان دادهاند که این قارچها خستگی را کاهش داده و میل جنسی را افزایش میدهند.
همچنین، قارچ کرم ابریشم ممکن است با تقلید عملکرد انسولین، سطح قند خون را در محدوده سالم نگه دارد و به درمان دیابت کمک کند.
منبع: روزیاتو