(عکس) دستاورد محققان: باتری جدیدی که انرژی خود را از درون خاک تأمین میکند
این باتریها میتوانند در تأمین انرژی ارزان و پاک در کشاورزی سودمند واقع شود.
استارتاپ بریتانیایی Bacery توانسته باتریهایی توسعه دهد که از باکتریهای خاصی در خاک انرژی دریافت میکنند. این دستاورد میتواند در تأمین انرژی ارزان و پاک برای کشاورزان مفید باشد. این باتریهای قابل شارژ با خاک این پتانسیل را دارند که بهصورت شبانهروزی در سراسر جهان کار کنند.
این باتریهای باکتریایی از «سلولهای سوختی میکروبی خاک» یا SMFC ساخته شدهاند؛ این سلولها میتوانند انرژی را از واکنشهای شیمیایی طبیعی که در میکروارگانیسمهای درون خاک رخ میدهد، جذب کنند.
الکترودهای مبتنی بر کربنِ این باتریها درون خاک قرار میگیرند و به یک مدار خارجی نیز متصل میشوند. این سیستم الکترونهای تولیدشده توسط میکروارگانیسمهای خاص را منتقل و آنها را به برق تبدیل میکند. این میکروارگانیسمها ترکیبات آلی موجود در خاک را مصرف میکنند.
این باتریها ابتدا در سال 2019 برای توسعه یک سیستم تصفیه آب در برزیل استفاده شدند.
مزایای استفاده از باتریهای باکتریایی خاک
فناوری جدید استارتاپ Bacery جایگزینی سبز برای روشهای فعلی تأمین انرژی در دستگاههای زراعی است. این دستگاهها ازجمله حسگرها و سایر دستگاههای اینترنت اشیا (IoT) که بهطور فزایندهای توسط کشاورزان برای افزایش کارایی، کاهش هزینهها و به حداکثر رساندن بازده استفاده میشوند، درحالحاضر به باتریهایی متکی هستند که یا یکبار مصرفند یا هزینه کابلکشی زیادی دارند. اما فناوری مبتنی بر باکتری خاک رویکرد جدیدی محسوب میشود که کاربردیتر و مقرونبهصرفهتر است و میتواند بیش از 25 سال بدون نیاز به تعمیر دوام بیاورد. همچنین هر واحد این فناوری فقط 25 پوند (30 یورو) هزینه دارد.
کانسپت اولیه این باتری در سال 2019 با موفقیت در یک دهکده ماهیگیری در برزیل آزمایش شد، اما انتظار نمیرود تا سال 2026 بهصورت تجاری مورد استفاده قرار بگیرد. محققان میگویند که کاربرد این باتری در آینده صرفاً به کشاورزی محدود نخواهد بود و میتوان از این باتریها تجدیدپذیر در حوزههای مختلف بهره برد.
منبع: یورونیوز