تصاویر؛ معرفی قدرتمندترین جنگنده های نظامی فرانسوی

فرانسه به عنوان میراژ ۲۰۰۰، جنگنده چندمنظوره نسل چهارم ساخت داسو، در اواخر دهه ۱۹۷۰ طراحی شد و از سال ۱۹۸۴ جایگزین میراژ III شد. این جنگنده با موتور Snecma M53-P2 (۹۵.۱ کیلونیوتن با پسسوز)، حداکثر سرعت ۲,۳۳۶ کیلومتر بر ساعت (۲.۲ ماخ)، و برد عملیاتی ۱,۵۵۰ کیلومتر، برای مأموریتهای برتری هوایی، تهاجمی، و حتی حملات هستهای (در نسخه ۲۰۰۰N) طراحی شده است. از ابرقدرتهای جهان، جنگندههای بسیار قدرتمندی را در اختیار دارد.
فرادید| نیروی هوایی و فضایی فرانسه، با بیش از ۱۱۰ سال سابقه و بیش از ۵۲۰ هواپیمای نظامی، یکی از قویترین نیروهای هوایی جهان یه شما می رود.
به گزارش فرادید، فرانسه به لطف شرکت داسو، جنگندههای پیشرفتهای مانند داسو رافال و میراژ ۲۰۰۰ را در اختیار دارد. این جنگندهها با طراحی بومی، فناوریهای مدرن و قابلیتهای چندمنظوره، نقش کلیدی در برتری هوایی فرانسه ایفا میکنند.
۱. داسو رافال (Dassault Rafale)
داسو رافال، جنگنده چندمنظوره نسل ۴.۵ ساخت شرکت داسو اوییشن، با دو موتور توربوفن Snecma M88-4e (هر کدام ۵۰.۰۴ کیلونیوتن پیشرانه خشک و ۷۵ کیلونیوتن با پسسوز) و حداکثر سرعت ۱,۹۱۲ کیلومتر بر ساعت (۱.۸ ماخ)، ستون فقرات نیروی هوایی و دریایی فرانسه است. این جنگنده با طراحی بال دلتا و کانارد، قابلیت پنهانکاری نسبی، و توانایی انجام مأموریتهای متنوع از برتری هوایی تا بمباران زمینی و حملات هستهای (با موشک ASMP) را دارد.
رافال مجهز به رادار آرایه فازی غیرفعال، سیستم اویونیک پیشرفته، و توانایی ردیابی ۴۰ هدف و درگیری همزمان با ۴ هدف است. نسخههای C (تککابین هوایی)، B (دوکابین هوایی)، و M (تککابین ناونشین) آن در عملیاتهای لیبی، افغانستان، و مالی شرکت کردهاند. فرانسه تا سال ۲۰۲۴ حدود ۱۴۹ فروند رافال عملیاتی کرده و قصد دارد تا ۲۸۶ فروند را به خدمت بگیرد. این جنگنده با توانایی حمل ۱۲ موشک و غلافهای شناسایی مانند داموکلس، در بازار جهانی نیز موفق بوده و به کشورهایی مانند هند، مصر، و قطر صادر شده است.
۲. داسو میراژ ۲۰۰۰ (Dassault Mirage 2000)
میراژ ۲۰۰۰، جنگنده چندمنظوره نسل چهارم ساخت داسو، در اواخر دهه ۱۹۷۰ طراحی شد و از سال ۱۹۸۴ جایگزین میراژ III شد. این جنگنده با موتور Snecma M53-P2 (۹۵.۱ کیلونیوتن با پسسوز)، حداکثر سرعت ۲,۳۳۶ کیلومتر بر ساعت (۲.۲ ماخ)، و برد عملیاتی ۱,۵۵۰ کیلومتر، برای مأموریتهای برتری هوایی، تهاجمی، و حتی حملات هستهای (در نسخه ۲۰۰۰N) طراحی شده است. نیروی هوایی فرانسه ۹۲ فروند از دو نسخه ۲۰۰۰-۵F (جنگنده چندمنظوره با رادار پیشرفته RDY) و ۲۰۰۰D (تهاجمی برای بمباران دقیق) را در خدمت دارد. هرچند نسخه ۲۰۰۰N در سال ۲۰۱۸ بازنشسته شد، نسخه ۲۰۰۰D همچنان فعال است و به دلیل هزینه نگهداری پایین و قابلیت اطمینان بالا، همچنان ارزشمند است.
۳. داسو میراژ F1 (Dassault Mirage F1)
میراژ F1، جنگنده رهگیر و چندمنظوره نسل سوم ساخت داسو، در دهه ۱۹۷۰ برای جایگزینی میراژ III طراحی شد و با موتور Snecma Atar 9K-50 (۷۰.۶ کیلونیوتن با پسسوز)، حداکثر سرعت ۲,۳۳۸ کیلومتر بر ساعت (۲.۲ ماخ)، و برد ۴۲۵ تا ۹۰۰ کیلومتر (بسته به پیکربندی) ارائه میدهد. این جنگنده با طراحی بال بالا و سیستمهای اویونیک سادهتر نسبت به رافال و میراژ ۲۰۰۰، برای مأموریتهای رهگیری و پشتیبانی نزدیک هوایی استفاده شد و در نیروی هوایی فرانسه تا سال ۲۰۱۴ فعال بود. اگرچه اکنون از خدمت فرانسه خارج شده، میراژ F1 به دلیل چابکی، توانایی عملیات در باندهای کوتاه، و صادرات گسترده (به کشورهایی مانند عراق، اسپانیا، و آفریقای جنوبی) همچنان در برخی کشورها عملیاتی است.