واکسن فایزر؛ آلرژی‌زاست؟!

واکسن فایزر؛ آلرژی‌زاست؟!

تصور می‌شود واکنش آن‌ها از نوع "آنافیلاکتوید" بوده که معمولا با تحریک پوستی، تنگی نفس و گاهی افت فشار خون همراه است. این با واکنش آنافیلاکسی که می‌تواند مرگبار باشد فرق دارد.

کد خبر : ۸۸۰۶۴
بازدید : ۹۳۷۱
واکسن فایزر؛ آلرژی‌زاست؟!
مقام‌های بهداشتی در بریتانیا می‌گویند افرادی که سابقه واکنش شدید آلرژیک دارند نباید واکسن فایزر/بیواِن‌تک را تزریق کنند. تزریق دوز اول این واکسن روز سه شنبه در بریتانیا شروع شد و اکنون روشن شده که دو کارمند نظام درمانی بریتانیا، ان اچ اس، به آن حساسیت نشان داده اند.

سازمان نظارت بر محصولات دارویی و مراقبت‌های بهداشتی بریتانیا، "ام اچ آر اِی"، گفت این توصیه شامل حامل کسانی می‌شود که در گذشته به دارو، مواد غذایی یا واکسن آلرژی داشته اند. دو نفری که به واکسن فایزر حساسیت نشان داده اند تحت مداوا قرار گرفته و خوب شده اند.

تصور می‌شود واکنش آن‌ها از نوع "آنافیلاکتوید" بوده که معمولا با تحریک پوستی، تنگی نفس و گاهی افت فشار خون همراه است. این با واکنش آنافیلاکسی که می‌تواند مرگبار باشد فرق دارد. هر دو کارمند ان‌اچ‌اس سابقه آلرژی شدید داشته اند و با خود قلم‌های آدرنالین حمل می‌کنند.

پروفسور استفان پوویس، مدیر ان‌اچ‌اس انگلستان، گفت که هر دو آن‌ها در سلامت هستند. او گفت که این توصیه‌ها "در ارتباط با یک واکسن عادی است". دکتر جون رِین، مدیر سازمان نظارت بر محصولات دارویی و مراقبت‌های بهداشتی بریتانیا گفت ارائه این توصیه "با توجه به این تجربه" اقدامی درست است.

واکنش‌های آلرژیک معمولا نادر است، اما با تزریق برخی واکسن‌ها مثل واکسن سالانه آنفلوآنزا اتفاق می‌افتد. روز سه شنبه چندین هزار نفر در بریتانیا واکسینه شدند.

پروفسور پیتر اوپنشا، متخصص ایمنی شناسی در امپریال کالج لندن، گفت: "این که به این سرعت از این دو واکنش آلرژیک با خبر شده ایم و ناظران مقررات توصیه احتیاطی را ارائه کرده اند نشان می‌دهد که سیستم نظارتی کارآمد است. "
واکسن فایزر؛ آلرژی‌زاست؟!
حضور بوریس جانسون در محل تزریق واکسن کرونای شرکت فایزر به لین ویلر ۸۱ ساله

در همین حال یکی از سرپرستان ساخت واکسن دیگر کووید-۱۹ در دانشگاه آکسفورد و شرکت اَسترازِنِکا نگرانی‌ها در مورد ناکارآمدی واکسن در گروه‌های سنی بالاتر را کمرنگ دانسته است. داده‌های منتشر شده توسط نشریه لنسِت در روز سه شنبه حاکی بود که در مورد تاثیر این واکسن در افراد بالای ۵۵ سال اطمینان وجود ندارد.

پروفسور سارا گیلبرت گفت که این واکسن در مراحل اولیه فرآیند کارآزمایی در افراد مسن‌تر آزمایش نشد و نتایج بعدی آزمایش‌ها احتمالا حاوی اطلاعات مربوط به تاثیر واکسن در افراد بالای ۵۵ ساله خواهد بود.

او افزود که در آزمایش‌های اولیه "هیچ تفاوتی" در واکنش سیستم ایمنی افراد جوان‌تر و افراد بالای ۷۰ مشاهده نشد. او گفت این بدان معنی است که سازمان ناظر بر تایید واکسن می‌تواند از صدور مجوز واکسن برای افراد مسن‌تر حمایت کند.

"ام اچ آر اِی" در حال حاضر مشغول بررسی صدور مجوز برای واکسن دانشگاه آکسفورد/استرازنکا است. نگهداری و توزیع این واکسن بسیار راحت‌تر از واکسن فایزر است، چون به ذخیره در دمای خیلی پایین نیازی ندارد. در حال حاضر بیش از ۵ میلیون دوز از آن در بریتانیا وجود دارد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید