آب زیر کاه بودن؛ ضرب المثلی که در طول جنگ های تاریخی شکل گرفت

آب زیر کاه بودن؛ ضرب المثلی که در طول جنگ های تاریخی شکل گرفت

همین مسئله موجب شد تا این کار رایج شود و از اصطلاح آب زیر کاه برای فریب دادن و حقه زدن در جنگ استفاده می‌شد.

کد خبر : ۱۴۰۰۲۷
بازدید : ۲۵۱۲

 فرادید| ضرب‌المثل مشهور «آب زیر کاه بودن» یکی از ضرب‌المثل‌های پرکاربرد و رایج در زبان فارسی است که امروزه هم بسیار به کار می‌رود. این ضرب‌المثل درباره افرادی استفاده می‌شود که با مکر و حیله اعمال خود را به صورت پنهانی انجام می‌دهند و دیگران را با رفتارشان فریب می‌دهند. از آنجا که همه ضرب‌المثل‌ها دارای یک ریشه و پیشینه تاریخی هستند، اگر دوست دارید داستان تاریخی این ضرب‌المثل را بدانید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

به گزارش فرادید، در دوران باستان که جنگ‌ها به صورت تن به تن و یا گروهی بود، جنگجویان از وسایل و ابزاهای مختلفی برای جنگ با دشمن استفاده می‌کردند. معمولا هر قوم یا قبیله‌ای برای خود قلعه‌های مستحکم و غیرقابل نفوذی داشت که هنگام حمله دشمن به آن پناه می‌بردند و سپاهیان از روی دیوار و پشت بام قلعه با دشمن می‌جنگیدند.

در این میان کارهای زیادی برای جلوگیری از نفوذ دشمن به قلعه انجام می‌شد. یکی از کارهای مرسوم این بود که در اطراف میدان جنگ یا قلعه چاله‌های بزرگ و عمیقی را حفر می‌کردند و داخل آن را از آب پر می‌کردند و فضایی باتلاقی به وجود می‌آوردند؛ سپس روی این باتلاق را با کاه و ساقه‌های درخت می‌پوشاندند، طوری که وقتی جنگجویان دشمن از دور به آن نزدیک می‌شدند، تصور می‌کردند مقداری کاه و ساقه درخت روی زمین ریخته است.

در این حالت وقتی سپاهیان از این مسیر رد می‌شدند، ناگهان داخل این باتلاق پنهانی فرو می‌رفتند و غرق می‌شدند و به این ترتیب بخش بزرگی از سپاه از بین می‌رفت و بقیه سپاهیان سردرگم و از هم گسیخته می‌شدند.

همین مسئله موجب شد تا این کار رایج شود و از اصطلاح آب زیر کاه برای فریب دادن و حقه زدن در جنگ استفاده می‌شد. این اصطلاح سینه به سینه نقل شد و کم کم در زبان مردم عامه به صورت ضرب‌المثل درآمد. امروزه وقتی کسی بخواهد دیگری را با ظاهرسازی فریب بدهد و به او خیانت کند، می‌گویند او آب زیر کاه است. 

۸
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید