باستان‌شناسان یک معرق‌کاری از هرکول با قدمت 1600 سال در سوریه کشف کردند

باستان‌شناسان یک معرق‌کاری از هرکول با قدمت 1600 سال در سوریه کشف کردند

باستان‌شناسان سوریه به تازگی موفق به کشف پاره‌چین یا معرق‌کاری حیرت‌انگیزی شده‌اند که چند صحنه اساطیری را با سنگ‌های رنگی نشان می‌دهد.

کد خبر : ۱۳۵۷۸۲
بازدید : ۲۵۵۵۳

باستان‌شناسان در سوریه موفق به کشف پاره‌چین یا معرق‌کاری شگفت‌آوری مربوط به دوره امپراتوری روم شده‌اند. این طرح جذاب که از کاشی‌های بسیار کوچک به وجود آمده، صحنه‌هایی از جنگ تروا، هرکول، پهلوان اسطوره‌ای روم و نپتون خدای آب و 40 معشوقه‌اش را نشان می‌دهد.

به گزارش اسوشیتد پرس، اداره کل عتیقه‌جات و موزه‌های سوریه در نزدیکی حمص موفق به کشف نوعی نقاشی زمینی به اندازه 20 در 6 متر شده است. این نگاره که با سنگ‌های رنگی کوچکی، هر کدام به اندازه 1.2 در 1.2 سانتی‌متر ساخته شده، در ساختمانی کشف گردیده که تا سال 2018 در اختیار جنگجویان بود.

«همام سعد»، مدیر اکتشاف و تحقیقات باستان‌شناسی این سازمان می‌گوید: «نمی‌توانیم نوع ساختمان را مشخص کنیم و بگوییم اینجا یک حمام عمومی بوده یا کاربرد دیگری داشته است، چون هنوز کندوکاو را به پایان نرسانده‌ایم.»

X2dK5T2f6PXGBFNqFFZJBG

مهم‌ترین کشف باستانی شناسی سوریه در یک دهه اخیر

نقاشی‌های زمینی کمیاب‌ هستند اما در این نمونه جزئیات حیرت‌آوری داشته‌اند. از این حیث، می‌توان این اکتشاف را به عنوان مهم‌ترین اکتشاف باستان‌شناسی از زمان آغاز جنگ در سال 2011 تلقی کرد.

قدمت این پاره‌چین به قرن چهارم پس از میلاد مسیح، یعنی بعد از جدایی امپراتوری روم غربی از امپراتوری روم شرقی (موسوم به امپراتوری بیزانس) برمی‌گردد. این ساختمان ابتدا توسط تاجران اهل لبنان خریداری شد، اما بعدا به دولت سوریه واگذار گردید.

VJ77QKSKEQI63AKTS3XJPMQY2I.jpgw1440

در این معرق‌کاری بخشی از جنگ تروا را می‌بینیم که نبردی افسانه‌ای بین یونانی‌ها و ترواها در منطقه ترکیه امروزی بود. هومر در اشعار معروف ایلیاد و اوسه به توصیف همین نبرد می‌پردازد. در بخش دیگر این پاره‌چین، هراکلس (یا هرکول) را می‌بینیم که در حال کشتن هیپولیتا، ملکه جنگجویان آمازون است. این ماجرا مربوط به بازپس‌گیری کمربند هرکول است که مرحله نهم از 12 ماموریت معروف او محسوب می‌شود.

بسیاری از آثار باستانی سوریه در طول جنگ از بین رفته یا غارت شدند. همام سعد می‌گوید: «متاسفانه گروه‌های مسلحی بودند که سعی داشتند این پاره‌چین را در مقطعی در سال 2017 بفروشند و آن را در شبکه‌های اجتماعی قرار داده بودند.»

منبع: دیجیاتو

۳۷
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید