اختراعاتی که نمیدانستید به دست زنان انجام شدند
زیر اتویی امروزی به دست سارا بون اختراع شد که یک خیاط آفریقایی آمریکایی در قرن نوزدهم بود.
شاید ندانید که بسیاری از چیزهایی که هر روز از آن ها استفاده می کنیم اختراع زنان بوده اند.
آکواریوم شیشه ای
آکواریوم های شیشه ای در سال ۱۸۳۲ به دست جین ویلپرو-پاور اختراع شد.
ویلپرو-پاور که یک طبیعت شناس و دانشمند بیولوژی دریایی فرانسوی بود، اولین آکواریوم شیشه ای را برای کمک به تحقیقاتش درباره ی موجودات آبزی کرد. او با این اختراع پی برد که اختاپوس های گونه ی Argonauta argo صدف شان را خودشان درست می کنند، نه مانند خرچنگ های هرمیت که صدف شان را از موجودات دیگر به دست می آورند.
اختراع ویلپرو-پاور هنوز بسیار ارزشمند محسوب می شود.
دستگاه بستنی ساز هندلی
نانسی جانسون اولین دستگاه بستنی ساز هندلی را در سال ۱۸۴۳ اختراع کرد.
اختراع این زن آمریکایی در سال ۱۸۴۳ به ثبت رسید که تقریباً ۱۰۰ سال پیش از اختراع فریزرهای امروزی بود.
زیر اتویی
زیر اتویی امروزی به دست سارا بون اختراع شد که یک خیاط آفریقایی آمریکایی در قرن نوزدهم بود.
تا پیش از اختراع بون، لباس ها بر روی یک تخته ی چوبی که بر روی دو صندلی قرار می گرفت، اتو زده می شد. بون می خواست چیزی اختراع کند که لباس ها روی آن صاف اتو شوند و مانند تخته ی چوبی ردی روی آن ها باقی نماند.
بون با اختراع زیر اتویی به یکی از اولین زنان آفریقایی آمریکایی بدل شد که اختراع آن ها به ثبت رسید.
پله های اضطراری
با ظهور ساختمان های بلند که به وقوع مرگ های بر اثر آتش سوزی انجامید، آنا کانلی به ایده ی ساخت پله های اضطراری رسید.
اختراع این زن آمریکایی که در سال ۱۸۸۷ صورت گرفت، این امکان را برای مردم فراهم کرد تا از آتش سوزی ها بگریزند و از ساختمانی به ساختمانی دیگر بروند و علاوه بر این، از طریق یک پلکان فولادی از ساختمان های بالا بروند.
این اختراع برای آتش نشان ها هم بسیار کمک کننده بود، چون می توانستند با پله های اضطراری می توانستند بدون ورود به ساختمان تجهیزات اطفاء حریق خود را بالا ببرند.
قایق های نجات تاشو
قایق های نجات تاشو که اختراع ماریا بیزلی بودند، انقلابی در ایمنی سفرهای میان اقیانوسی ایجاد کردند.
بیزلی اختراع خود را در سال ۱۸۸۰ به ثبت رساند، گرچه پیش از آن هم یک کارآفرین و مخترع شناخته شده ی آمریکایی بود. قایق های نجات او در مقایسه با قایق های نجات چوبی سنتی که از آن ها در سفر نافرجام کشتی تایتانیک استفاده شده بود، جای کمتری اشغال می کردند و هر قایق ظرفیتی حداکثر ۴۷ نفری داشت.
برخی ادعا کرده اند برای نجات مسافران کشتی تایتانیک از قایق های نجات بیزلی استفاده شده بود اما دیوید اِچ. کراپلی، نویسنده ی کتاب «تاریخ خلاقیت زنان» (A History of the Creativity of Women) این ادعا را در اثر خود رد کرده است.
تایتانیک ۴ قایق نجات داشت اما به گفته ی کراپلی اندکی پیش از غرق شدن این کشتی تنها ۲ عدد از طراحی بیزلی عرضه شده بود.
ماده دفع کننده کوسه
ماده دفع کننده ی کوسه توسط جولیا چایلد اختراع شد که یک آشپز مشهور آمریکایی بود.
جولیا چایلد پس از اخراج از شغل خود در واحد تبلیغات یک شرکت تولید مبلمان خانگی و پیش از رفتن به دنبال کار آشپزی، به واشنگتن دی. سی. نقل مکان کرد.
در آنجا به صورت داوطلبانه به عنوان دستیار پژوهش در اداره ی خدمات استراتژیک مشغول کار شد که یک آژانس اطلاعاتی دولتی تازه تأسیس بود و در نهایت به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا یا همان سیآیاِی بدل شد.
چایلد در زمان فعالیتش در این سازمان یک ماده دفع کننده ی کوسه تولید کرد.
ماشین ظرفشویی
جوزفین کاکرن اولین ماشین ظرفشویی با موفقیت تجاری را در دهه ی ۱۸۸۰ اختراع کرد.
کرکن که یک زن ثروتمند آمریکایی بود به دنبال دستگاهی بود که بتواند ظرف ها را سریع تر از خدمتکارانش بشورد. او بعد از به ثبت رساندن اختراعش، ماشین ظرفشویی خود را به رستوران ها و هتل ها معرفی کرد. کاکرن بعدها برای تولید ماشین های ظرفشویی اش یک شرکت تأسیس کرد که در نهایت به شرکت آمریکایی معروف KitchenAid بدل شد.
برف پاک کن خودرو
یک زن آمریکایی به نام مری اندرسون پس از بازدید از نیویورک در یک روز برفی در سال ۱۹۰۲ به ایده ی ساخت برف پاک کن های خودرو رسید.
اندرسون آن روز در شهر نیویورک با یک خودرو مشغول رانندگی بود. بعد از آنکه متوجه شد بارش برف باعث ترافیک شده، از آنجایی که آن زمان هیچ راه مؤثری برای پاک کردن شیشه های خودروها وجود نداشت، ایده هایی برای ساخت نوعی برف پاک کن در ذهنش شکل گرفت.
اندرسون اختراع خود را در سال ۱۹۰۳ تحت عنوان «دستگاه پاک کننده ی پنجره» به ثبت رساند.
منبع: روزیاتو