فصل هفتم کاوش معبد لائودیسه نهاوند بهزودی آغاز میشود
سرپرست هیأت باستانشناسی کاوش معبد لائودیسه نهاوند گفت: با توجه به اینکه محل دقیق معبد لائودیسه مشخص نیست، کل ۱۲ هکتار منطقه دوخواهران در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و همین ثبت شدن در فهرست آثار ملی باعث ایجاد محدودیتهایی برای ساختوساز مردم این منطقه شد.
سرپرست هیأت باستانشناسی کاوش معبد لائودیسه نهاوند گفت: فصل هفتم کاوش معبد لائودیسه نهاوند بهزودی و با ۷۰ میلیون تومان اعتبار آغاز میشود.
محسن جانجان اظهار کرد: به تازگی از محل اعتبارات استانی ۷۰ میلیون تومان اعتبار برای فصل هفتم کاوش معبد لائودیسه تخصیص یافته و به زودی فصل هفتم کاوش این معبد را در شهرستان آغاز میکنیم.
وی افزود: هدف از فصل هفتم کاوش معبد لائودیسه، کشف این معبد و حل مشکلات مردم منطقه دوخواهران در راستای آزادسازی قسمتهایی از این منطقه برای ساختوساز است.
جانجان ادامه داد: از سال ۱۳۸۴ کاوشهایمان را در منطقه دوخواهران نهاوند آغاز کردهایم و تا امروز شش فصل کاوش باستانشناسی برای کشف معبد لائودیسه در منطقه دوخواهران انجام دادهایم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه محل دقیق معبد لائودیسه مشخص نیست، کل ۱۲ هکتار منطقه دوخواهران در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و همین ثبت شدن در فهرست آثار ملی باعث ایجاد محدودیتهایی برای ساختوساز مردم این منطقه شد.
سرپرست هیأت باستانشناسی کاوش معبد لائودیسه نهاوند یادآور شد: همین محدودیت ۶۰ ساله ساختوساز باعث شد بناها و املاکی که در منطقه دوخواهران وجود دارند، دچار فرسودگی شوند و همواره مطالبات مردم این منطقه این بوده که مسئولان برای این مشکل چارهاندیشی کنند.
وی با بیان اینکه شهر نهاوند روی گسل زلزله قرار دارد و خانههای منطقه دوخواهران نیز فرسوده هستند، اضافه کرد: در فصل هفتم کاوش درنظر داریم با گمانههایی که در این منطقه میزنیم بخشهایی که آثاری ندارد، در وزارتخانه میراثفرهنگی برای ساختوساز مجوز آزادسازی بگیریم تا مردم این بخشها بتوانند ساختوسازشان را انجام دهند.
جانجان افزود: برای فصل پنجم کاوش معبد لائودیسه ۱۵۰ میلیون و برای فصل ششم کاوش ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده که خوشبختانه در این کاوشها توانستیم سرنخها و آثار فراوانی از دوران سلوکی پیدا کنیم اما هنوز محل دقیق معبد لائودیسه پیدا نشده است.
وی به آثار کشف شده در فصل پنجم کاوش معبد لائودیسه اشاره کرد و گفت: ما در فصل پنجم سفالهایی مربوط به پیش از تاریخ کشف کردیم که نشان میدهد در دوران پیش از تاریخ در شهر نهاوند استقرار و سکونت وجود داشته و این بسیار با اهمیت و مهم است.
سرپرست هیأت باستانشناسی کاوش معبد لائودیسه نهاوند بیان کرد: درست است که شهریت نهاوند و یا به عبارتی تبدیل به شهر شدن نهاوند در دوران سلوکیان بوده اما با کشف این آثار مشخص شد پیش از تاریخ نیز در نهاوند استقرار و سکونت وجود داشته و این موضوع در فصل پنجم کاوش کشف شد.
به گفته جانجان، تاکنون آثار فراوانی از دورههای مختلف تاریخی از جمله دوره ساسانیان، دوره اشکانیان و دوره سلوکی در نهاوند کشف شده و به ویژه آثار سفالی فراوانی از دوره اشکانیان در منطقه دوخواهران کشف شده است.
وی تأکید کرد: کاوش فصل هفتم را با اعتبار ۷۰ میلیون تومان که البته اعتبار ناچیزیست، آغاز خواهیم کرد که امیدواریم فرماندار شهرستان نهاوند و سرپرست اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این شهرستان در کمیته برنامهریزی اعتباری برای کاوش درنظر بگیرند.
به گفته سرپرست هیأت باستانشناسی کاوش معبد لائودیسه نهاوند، کشف این معبد به طور قطع باعث رونق گردشگری شهرستان و استان خواهد شد و نهاوند را در سطح جهانی مطرح میکند.
منبع: ایسنا