(تصاویر) کشف سلاح فرازمینی ۳ هزار ساله در سوئیس
این نوک پیکان توسط پژوهشگران دانشگاه «برن»(Bern) در مکانی باستانی متعلق به عصر برنز به نام موریگن(Mörigen) در سوئیس پیدا شد.
دانشمندان یک شیء باستانی متعلق به ۳ هزار سال پیش یافتهاند که در کمال تعجب از ترکیبات یک شهابسنگ ساخته شده است.
یک نوک پیکان باستانی در سوئیس پیدا شده است که دانشمندان پس از آزمایش ترکیب آن دریافتند که از یک شهاب سنگ آهنی ساخته شده است.
بنابراین یک سلاح ۳۰۰۰ ساله که از آهن فرازمینی ساخته شده کشف شده است.
این نوک پیکان توسط پژوهشگران دانشگاه «برن»(Bern) در مکانی باستانی متعلق به عصر برنز به نام موریگن(Mörigen) در سوئیس پیدا شد. زمین شناسان ترکیب این ساختهی دست بشر را آزمایش کردند و دریافتند شامل آلومینیوم-۲۶، ایزوتوپ کوتاهعمری است که زمانی در اوایل منظومه شمسی فراوان بوده، اما به طور طبیعی در زمین یافت نمیشود.
با این حال، تنها سه شهاب سنگ با ترکیبی از فلزات مشابه در اروپا در همان زمان به زمین سقوط کردهاند که یکی در جمهوری چک، دیگری در اسپانیا و سومی در استونی یافت شده است. این تیم بر این باور است که این نوک پیکان احتمالا از سنگ فضایی سقوط کرده در استونی ساخته شده، در حالی که محل سقوط آن بیش از ۱۴۰۰ مایل از سوئیس فاصله دارد.
طول این نوک پیکان ۱.۵ اینچ و وزن آن تنها ۲.۸۹ گرم است.
این تیم پژوهشی از روشهای مختلفی برای آزمایش ترکیب آن، از جمله تصاویر میکروسکوپ الکترونی، پرتوی ایکس و تجزیه و تحلیل تابش پرانرژی استفاده کردند.
پژوهشگران میگویند این قطعه نوک پیکان تیز از یک شهاب سنگ آهنی ساخته شده است که عمدتاً از کانیهای کاماسیت و تانیت ساخته شده، ترکیباتی که فقط به دلیل سقوط از فضا در زمین یافت میشود.
شهابسنگهای آهنی از هستههای سیارات باستانی آمدهاند که حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش در اثر برخوردهای مهیب در طول شکلگیری منظومه شمسی ما نابود شدند.
پژوهشگران در این مطالعه نوشتند: شکل این سر پیکان آهنی به شدت شبیه به نوع نوک پیکانهای برنزی یافت شده از همان مکان است، با وجود اینکه فرآیند ساخت آنها بسیار متفاوت است.
در حالی که این نوک پیکان در ابتدا در قرن نوزدهم در دریاچه بیل(Biel) پیدا شد، در موزه تاریخ برن مغفول مانده بود و حالا دوباره کشف و آزمایش شده است.
پژوهشگران در ابتدا تصور کردند که سنگ فضایی مورد استفاده برای ساخت این سلاح از شهاب سنگ توانبرگ(Twannberg) که حدود ۱۶۰ هزار سال پیش در سوئیس سقوط کرده، به وجود آمده است. با این حال، تجزیه و تحلیل بیشتر شهابسنگهایی با ترکیب مشابه نشان داد که این فرض درست نیست.
در این مطالعه آمده است: نوک پیکان موریگن بر اساس طیف سنجی گاما و ترکیب عنصری، باید از یک شهاب سنگ آهنی بزرگ(حداقل ۲ تن پیش از ورود به جو زمین) مشتق شده باشد. در میان شهابسنگهای بزرگ از این نوع در اروپا، سه شهابسنگ دارای ترکیب شیمیایی مطابق با نوک پیکان موریگن هستند که شامل شهابسنگ Bohumilitz(جمهوری چک)، Retuerte de Bullaque(اسپانیا) و Kaalijarv(استونی) است.
کالیجارف یک شهاب سنگ بزرگ است که مجموعهای از دهانههای برخوردی(بزرگترین آنها به نام Kaalijärv با قطر ۱۱۰ متر در جزیره Saarema در استونی) را ایجاد کرده است. بنابراین پژوهشگران بر این باورند که نوک پیکان موریگن از استونی آمده است و نشان میدهد که مردم سلاحها را در مسیرهایی از منطقه بالتیک معامله میکردهاند.
منبع: ایسنا