(تصاویر) روستای عصر حجری بعد از ۱۵۰ سال جستجو پیدا شد
باستانشناسان بقایای یک سکونتگاه دائمی را در یک محوطه وسیع دوران نوسنگی در شمال شرقی فرانسه کشف کردهاند.
فرادید| این سکونتگاه منحصر به فرد، اطلاعات نادری را در مورد سازماندهی اجتماعی در دوران باستان ارائه کرده است، آن هم ۱۵۰ سال پس از کشف نخستین سنگ چخماق در این منطقه. باستانشناسان این سکونتگاه را آخرین قطعه از پازلی توصیف کردهاند که نخستین سرنخهایش حدود یک قرن و نیم قبل پیدا شده بودند.
به گزارش فرادید؛ رِمی مارتینو، محقق مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) که تابستان امسال با تیمش روستا را پیدا کرد، گفت: «این آخرین قطعه از پازلی است که ما در جستجویش بودیم.»
در این سایت، ۱۵ معدن بزرگ سنگ چخماق در ۴۵۰ هکتار و همچنین ۱۳۵ اتاقک زیرزمینی شناسایی شده است. از زمان کشف سنگ چخماق برای نخستین بار در یک قرن و نیم پیش، پنج کوچهی پوشیده از سنگهای بسیار بزرگ، ده براقکننده برای تبرها و مکانهایی برای افروختن کنترل شدۀ آتش کنترلشده، یافت شدهاند.
رمی مارتینو، در دهانه چاهی ایستاده که قدمت آن مربوط به دوران نوسنگی یعنی حدود ۳۵۰۰ سال پیش است
مارتینو میگوید: «کشف اخیر امکان گذر از مرحلهی مهم درک سازماندهی اقتصادی، اجتماعی و منطقهای دوران نوسنگی را فراهم میکند و هیچ معادلی برای آن در تمام اروپا وجود ندارد.»
این دهکده زمانی کشف شد که حفرهای برای نصب پرچین در بخش Val-des-Marais، حدود ۱۳۶ کیلومتری پاریس شناسایی شد. طبق ارزیابیهای باستانشناسی، این محوطهی ماقبل تاریخ دور تپهای را احاطه کرده بود و مساحتی به اندازهی تقریبی یک هکتار را پوشش میداد.
در این فرآیند، یک ساختمان با برآمدگیهایی نزدیک یک گودال زباله بزرگ به قطر حدود ۲۰ متر، همراه با چند چاه کشف شد. مارتینو میگوید این سایت کاملاً ساختاریافته بود.
به گفته مارتینو، محققان یک شیء بیضیشکل کوچک از صدف مروارید را نیز کشف کردهاند؛ «قطعهای با ارزش برای موزه». این شئ دو سوراخ در مرکز خود دارد و احتمالاً به نوعی میشود گفت که جدّ بزرگ دکمههای امروزی است! قدمت این شیء به ۳۴۰۰ تا ۳۳۰۰ سال پیش بازمیگردد.
مارتینو یک قطعه سفال کشف شده در سایت را نشان میدهد
با توجه به وضعیت خوب این سایت، محققان امیدوارند اگر کاوشهای بیشتری در آینده انجام شود، بقیهی محوطه نیز به همان اندازه خوب حفظ شده باشد. این اکتشافات پی در پی نتیجهی یک برنامه تحقیقاتی است که ۲۰ سال پیش به رهبری CNRS آغاز شد.
مترجم: زهرا ذوالقدر