(تصاویر) جویندۀ آماتور، قدیمیترین گنجینۀ سکههای طلا در بریتانیا را کشف کرد
اِستِفان اِلدریج که با فلزیاب خودش در جستجوی فلزات عتیقه بود، ۱۲ سکه عصر آهن را حین جستجو در زمینهای کشاورزی در باکینگهامشر پیدا کرد. قدمت این گنجینه بریتانیا به ۲۱۷۳ سال قبل میرسد و کارشناسان میگویند ارزش آن ۳۰۰۰۰ پوند است.
فرادید| کارشناسان موزه بریتانیا، منشا این سکهها را قبیلهای در منطقه فعلی پیکاردی در فرانسه و سال ساخت آنها را ۱۵۰ قبل از میلاد میدانند. گمان میرود سکهها در ازای رهسپار شدن مزدوران سلتی برای مبارزه با رومیها به گال در غرب اروپا، به بریتانیا صادر میشدند.
به گزارش فرادید، قبلاً نیز سکههای طلای این دوره پیدا شده بود، اما کشف گنجینهای شامل چندین سکه از آن دوران بسیار نادر است. اکنون انتظار میرود این سکهها در یک حراجی در لندن به قیمت ۳۰۰۰۰ پوند به فروش برسند.
آقای اِلدریج ۶۸ساله در نوامبر ۲۰۱۹ این سکهها را در روستای اَشلی گرین، باکینگهامشایر پیدا کرد. سال ۱۵۰ قبل از میلاد، قبیله کاتووِلائونی در این ناحیه سکنی گزیدند که در قرن بعد تبدیل به قدرتمندترین قبیله در بریتانیا شد. آقای الدریج اکنون سکهها را در لندن به حراج گذاشته است.
تجزیه و تحلیل علمی فلورسنس اشعه ایکس تأیید کرد سکهها تقریباً ۷۵ درصد طلا با آلیاژی از نقره و مس هستند و این نشاندهندهی اقتصادی است که در آن، نخستین سکههای طلای بریتانیا در گردش بوده است.
گِرِگوری اِدموند، از حراجی Spink & Son، میگوید: «سکههای طلای این دوره در سراسر جنوب شرق انگلستان کشف شده است، اما کشف گنجینهای با این اندازه و قدمت بسیار نادر است.»
سکههای محلی معاصر از فلزات پایهای به نام «پوتین» ساخته میشدند. هر کسی که با موفقیت توانسته این گنجینه سکههای طلا را وارد کند، بدون شک در منطقه نفوذ داشته است. این سکهها احتمالاً در ازای مزدوران، تجهیزات و سگهای شکاری برای مبارزه با رومیها یا سایر قبایل در بلژیک صادر میشدند.
این سکهها در ثروتمندترین بخش پادشاهی انگلیس بودند. گنجینهای به این اندازه و قدمت در سوابق باستانشناسی بیسابقه است. یک گنجینه دیگر از این دوره شامل سه سکه نیز قبلا پیدا شده بود. از این سکهها به خوبی استفاده شده و روشن است وقتی در زمین گذاشته شدند نو نبودند، اما هنوز جزئیات قابلتوجهی از یک فرم هنری عصر آهن که به ندرت دیده میشود را حفظ کردند.
معمولاً حدس زده میشود که تصویرسازی روی این سکهها به رغم الگوبرداری از خدای مذکر کلاسیک آپولو، عمداً آندروژن (دو جنسه) بوده است.
«سبک زنانه احتمالاً بازتابی از اهمیت سیاسی زنان جامعه عصر آهن است که به شخصیتهای تاریخی مانند کارتیماندوآ و بودیکا امکان داد به شهرت برسند».
موزه بریتانیا پس از تحقیقات پزشکی قانونی، سکهها را به یابنده بازگردانده است. آقای الدریج درآمد حاصل از فروش سکهها را با مالک زمین تقسیم خواهد کرد.
مترجم: زهرا ذوالقدر