این چوبها بقایای خانههای عصر حجر هستند
باستانشناسان در یک کشف اخیر، سازههای چوبی باستانی مربوط به آخرین دورۀ عصر حجر را در سایت باستانشناسی لا دراگا پیدا کردند که قدمت آنها به ۷۳۰۰ سال پیش میرسد.
فرادید| باستانشناسان در یک کشف اخیر، سازههای باستانی نوسنگی را در سایت باستانشناسی لا دراگا پیدا کردند که قدمت آنها به ۷۳۰۰ سال پیش میرسد. این سایت کنار دریاچهای در شهر بانیولز در شمال شرقی کاتالونیای اسپانیا واقع شده است.
به گزارش فرادید؛ سایت باستانی لا دراگا (La Draga) سال ۱۹۹۰ کشف شد. در همان زمان مشخص شد این سکونتگاه قدیمی متعلق به دوره کاردیال نوسنگی اولیه است. این به آن معناست که مردم اواخر هزاره ششم قبل از میلاد در آن سکونت داشتند.
سایت لادراگا در ساحل دریاچه واقع شده و بخشی از آن در حال حاضر در زیر آب قرار دارد
در یک حفاری باستانشناسی اخیر، سازههای چوبی محکم و سالم کشف شدند. این حفاری به رهبری مؤسسه کاتالونیایی دیرینبومشناسی انسانی و تکامل اجتماعی (IPHES-CERCA) و با مشارکت دانشگاه خودمختار بارسلون (UAB) و مرکز باستانشناسی زیر آب کاتالونیا (CASC) انجام شد.
رطوبت دائمی و شرایط منحصر به فرد سایت لا دراگا که فاقد اکسیژن و غرق در آب است، موجب حفظ مواد آلی شده است. این شرایط لا دراگا را به مکانی بسیار مهم برای مطالعه دوران نوسنگی اروپا تبدیل کرده است.
مدیران مشترک پروژه تحقیقاتی، تونی پالومو، راکل پیکه از دانشگاه خودمختار بارسلون (UAB) و خاویر تراداس از CSIC-IMF بارسلون، گفتهاند:
«اساساً تختههای چوبی بزرگی به طول بیش از سه متر وجود دارد که عملاً تمام سطح منطقه حفاریشده را اشغال کردهاند. فرآیند حفاری باید به ما اجازه دهد برداشتهای بسیار دقیقی از شکل این سازهها، تکنیکهای ساخت و ساز، زمان ساخت آنها و همچنین ارتباط آنها با مناطق کاوششده در کمپینهای قبلی انجام دهیم.»
این تیم تحقیقاتی، بررسیهای باستانشناسی و دیرینبومشناسی را در خط ساحلی غربی دریاچه، هم در خشکی و هم در زیر آب انجام دادهاند. هدف اصلی آنها کسب اطلاعات درباره تغییرات محیطی رخداده در دریاچه بانیولز در طول دوران هولوسن و تایید وجود بالقوه شواهد ماقبل تاریخ سکونت انسان است.
دکتر جوردی ریولز، محقق فوق دکترا در IPHES-CERCA، اظهار داشته است: «تحقیقاتی که ما انجام دادهایم نتایج ارزشمندی برای بازسازی محیط ماقبل تاریخ در برداشته استه. این یافتهها به ما کمک میکند محیط دوران باستان را بهتر درک کنیم.»
مترجم: زهرا ذوالقدر