پرستش اسکندر مقدونی توسط عراقی های باستان؛ حل معمای معبد ۴ هزار ساله در عراق
دانشمندان، با کشف کتیبههای یونانی در معبد سومری گیرسو در شهر تلو، سردرگم شده بودند.
معمای معبد ۴ هزار ساله عراقی سرانجام حل شده؛ زیرا باستانشناسان نشانههایی را کشف کردهاند که طبق آنها، اسکندر مقدونی به عنوان یک شخصیت الهی پرستش میشده است.
دانشمندان، با کشف کتیبههای یونانی در معبد سومری گیرسو در شهر تلو، سردرگم شده بودند.
اکنون، باستانشناسان موزه بریتانیا بر این باورند که یک معبد یونانی برای اسکندر مقدونی در این مکان بنا شده که احتمالاً توسط خود اسکندر ساخته شده است.
کشف یک سکه نقره که در حدود ۳۳۰ سال قبل از میلاد توسط سربازان اسکندر ضرب شده، نشان میدهد که او پس از شکست ایرانیان از این معبد بازدید کرده است.
احتمالاً تأسیس این معبد یکی از آخرین اقدامات اسکندر، اندکی قبل از مرگ او در سن ۳۲ سالگی است.
محققان بر این باورند که شهر گیرسو از ۵ هزار سال قبل از میلاد مسکونی بوده و به عنوان شهری مقدس برای سومریان و خانه معنوی خدای جنگ آنها، نینگیرسو شناخته شده بود.
پس از آغاز کاوشها در قرن نوزدهم، به نظر میرسید که یک سازه یونانی در این مکان ساخته شده؛ اما تنها یک لوح مرموز از آن به جای مانده بود.
روی این لوح، به زبانهای یونانی و آرامی نوشته شده است: «ادادنادین آخه» به معنای «بخشنده دو برادر».
چیزی که محققان را متحیر کرد، این بود که معبد در سال ۱۷۵۰ قبل از میلاد، بیش از هزار سال قبل از تولد اسکندر مقدونی، متروکه شده بود.
به گفته دکتر سباستین ری، باستانشناس موزه بریتانیا، یونانیها معبد خود را در این مکان باستانی بنا کردهاند که احتمالاً نشاندهنده الوهیت و تقدس اسکندر برای آنها است.
این احتمال وجود دارد که اسکندر، درست قبل از مرگش، به این معبد آمده باشد.
کشف سکه نقره در کنار یک محراب با هدایایی که معمولاً در معابد یونانی یافت میشوند، نشان میدهد که از این مکان به عنوان عبادتگاه سربازان اسکندر استفاده شده است.
منبع: روزیاتو