(عکس) کشف گنج شاهنشاهی در «تپه مردگان»‌ در نزدیکی زاهدان

 (عکس) کشف گنج شاهنشاهی در «تپه مردگان»‌ در نزدیکی زاهدان

کشف سکه‌های سبزشده در «تپه مردگان»‌ مربوط به دوران «شاهنشاهی کوشانی» به سوژه کاربران در فضای مجازی و رسانه ها بدل شده است.

کد خبر : ۱۶۴۷۱۰
بازدید : ۳۳۴

 باستان‌شناسان مجموعه بزرگی از سکه‌های ۲۰۰۰ساله را در یکی از معبدهای واقع در پاکستان کشف کردند.

 باستان‌شناسانی که در پاکستان مشغول کاوش بودند یک مجموعه بسیار نادر از سکه‌های مس متعلق به بیش از ۲۰۰۰ سال پیش را در ویرانه‌های یک پرستشگاه بودایی واقع در «موهن‌جو دارو» کشف کردند.

گمان می‌رود این سکه‌ها و پرستشگاه به دوران «شاهنشاهی کوشانی» متعلق باشد که حکومتی عمدتاً بودایی بود و از حدود قرن دوم پیش از میلاد تا قرن سوم پس از میلاد بر منطقه حکومت می‌کرد.

این پرستشگاه در ویرانه‌های «موهن‌جو دارو» محوطه‌ای متعلق به حوالی ۲۶۰۰ پیش از میلاد در جنوب شرقی پارکستان واقع شده است. «موهن‌جو دارو» که به زبان محلی به معنای «تپه مردگان» است، در حوالی ۱۸۰۰ پیش از میلاد به همراه سایر شهرهای بزرگ تمدن دره سند رها شد.

به گفته باستان‌شناسان، این پرستشگاه پس از افول «موهن‌جو دارو» در ۱۶۰۰ سال بعد، در بالای این ویرانه‌های متروکه ساخته شده است.

1690697_300

باستان‌شناسان مجموعه سکه‌های باستانی را در جریان یک عملیات مرمت و پس از فرو ریختن یک دیوار در «موهن‌جو دارو» کشف کردند. این سکه‌ها پس از مرمت در یک آزمایشگاه باستان‌شناسی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سکه‌هایی که اخیرا کشف‌شده‌اند به دلیل زنگ زدن مس پس از قرار گرفتن در معرض هوا به رنگ سبز درآمده‌اند. زنگ‌زدگی باعث شده است وزن این سکه‌ها به ۵.۵ کیلوگرم تبدیل شود.

با این حال برخی از این سکه‌ها درحالی پیدا شدند که به سایر سکه‌ها متصل نبودند. احتمالا این مجموعه سکه‌های متصل به‌هم از ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سکه تشکیل شده است. روی برخی از این سکه‌ها تصویر فردی ایستاده نقش بسته است که کارشناسان معتقدند احتمالا یکی از پاشاهان کوشانی را به تصویر می‌کشد.

این سکه‌ها نخستین آثار تاریخی محسوب می‌شوند که از سال ۱۹۳۱ میلادی تاکنون در بقایای این پرستشگاه کشف شده‌اند. در سال ۱۹۳۱ یک باستان‌شناس بریتانیایی بیش از ۱۰۰۰ سکه مس را در آن مکان پیدا کرده بود.

1690698_287

منبع: ایسنا

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید