(عکس) حراج میلیونی نامه انیشتین به روزولت درباره ساخت اولین بمب اتمی جهان

(عکس) حراج میلیونی نامه انیشتین به روزولت درباره ساخت اولین بمب اتمی جهان

نسخه اصلی نامه اینشتین در کتابخانه و موزه فرانکلین دی. روزولت نگهداری می‌شود، اما اینشتین یک نسخه دوم از این نامه را هم امضا کرد که توسط لئو زیلارد نگهداری می‌شد.

کد خبر : ۱۹۵۴۰۶
بازدید : ۷۷

فیزیکدان مشهور، آلبرت اینشتین، نامه‌ای به رئیس‌جمهور فرانکلین دی. روزولت نوشت و او را تشویق کرد که اولین بمب اتمی جهان را بسازد. انتظار می‌رود که این نامه در حراج به قیمت ۴ میلیون دلار به فروش برسد.

این نامه دو صفحه‌ای، درخواست اقدام سریع برای راه‌اندازی برنامه هسته‌ای در آمریکا را داشت و هشدار می‌داد که آلمان نازی ممکن است به چنین فناوری‌ای دست یافته باشد.

در نامه ذکر شده که «احتمال دارد بمب‌های جدید بسیار قدرتمندی ساخته شوند».

اگرچه تنها نام اینشتین روی نامه بود، اما این نامه توسط لئو زیلارد نوشته شد، زیرا او معتقد بود که امضای اینشتین توجه رئیس‌جمهور را جلب می‌کند.

23

این نامه در حراج کریستی در نیویورک، به همراه مجموعه‌ای از آثار متعلق به پل آلن، یکی از بنیان‌گذاران مایکروسافت، فروخته خواهد شد.

نسخه اصلی نامه اینشتین در کتابخانه و موزه فرانکلین دی. روزولت نگهداری می‌شود، اما اینشتین یک نسخه دوم از این نامه را هم امضا کرد که توسط لئو زیلارد نگهداری می‌شد.

در این نامه، اینشتین و زیلارد توضیح دادند که واکنش زنجیره‌ای اورانیوم می‌تواند به انرژی هسته‌ای تبدیل شده و منجر به ساخت «بمب‌های بسیار قدرتمندی» شود.

بمبی از این نوع می‌تواند کل یک منطقه را به همراه برخی از قلمرو‌های اطراف ویران کند.

آن‌ها به روزولت توصیه کردند که «ارتباط مداوم میان دولت و گروهی از فیزیکدانان که روی واکنش‌های زنجیره‌ای کار می‌کنند، حفظ شود».

24

آن‌ها تصریح کردند که «یک راه ممکن برای انجام این کار این است که شما فردی مورد اعتماد را به این وظیفه گماشته و به‌طور غیررسمی این کار را انجام دهید».

اینشتین که یهودی بود، در طول حکومت نازی‌ها به آمریکا پناهنده شد و این نامه را کمتر از یک ماه پیش از حمله آلمان به لهستان به روزولت فرستاد.

دو سال بعد، پروژه منهتن به رهبری جی. رابرت اوپنهایمر برای ساخت بمب‌های اتمی که روی هیروشیما و ناکازاکی انداخته شد، آغاز شد.

زیلارد نسخه دوم این نامه را نگه داشت، اما وارثانش آن را به ملکوم فوربز به قیمت ۲۰۰ هزار دلار فروختند. فوربز بعد‌ها این نامه را به پل آلن به قیمت ۲.۱ میلیون دلار فروخت.

به گفته مارک پورتر، رئیس خانه حراج کریستی، آلن «می‌دانست که این یکی از مهم‌ترین اسناد تاریخی قرن بیستم است».

آلن نامه را با دقت دور از نور خورشید نگهداری کرده و آن را به خوبی حفظ کرده است. سخنگوی خانه حراج کریستی گفت که این نامه «شرایطی عالی» دارد و در حراج Gen One فروخته خواهد شد.

به خواسته آلن، تمامی عواید حاصل از حراج به امور خیریه اختصاص خواهد یافت.

به دستور روزولت، اوپنهایمر در نیومکزیکو تیمی از دانشمندان را برای تحقیق درباره اورانیوم و ساخت بمب اتمی تشکیل داد، اما تا زمانی که بمب آزمایش شد، جنگ جهانی دوم پایان یافته بود.

پس از ساخت بمب، ترومن دستور استفاده از آن برای پایان جنگ را صادر کرد.

آمریکا اولین بمب اتمی را روی هیروشیما انداخت و ویرانی زیادی به بار آورد. سه روز بعد، دومین بمب بر روی ناکازاکی انداخته و ژاپن تسلیم شد.

ویرانی حاصل از این بمب‌ها به قدری بزرگ بود که هیچ کشوری از آن زمان تاکنون از بمب اتمی استفاده نکرده است.

اینشتین احساس می‌کرد وظیفه دارد که روزولت را از احتمال ساخت بمب هسته‌ای توسط آلمان آگاه کند.

اما او بعد‌ها از نوشتن نامه به روزولت پشیمان شد، زیرا این نامه در ساخت سلاح‌های هسته‌ای توسط آمریکا نقش داشت.

منبع: روزیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید