کشف مجسمه در «دیوار» یک شهر باستانی
باستانشناسان در محوطه باستانی فیلیپی در شمال یونان، ساختمانهای عمومی بزرگ شامل کارگاهها، خانهها و حمامهای حرارتی کشف کردهاند. مجسمۀ یک مرد جوان که در درون یک دیوار کشف شد نیز از یافتههای جالب این کاوش بود.
فرادید| کشفیات جدید که در جریان نصب شبکهای برای ایمنی در برابر آتش و توزیع آب انجام شدهاند، ابعاد تازهای از اسرار و شکوه گذشته این شهر باستانی را آشکار کردهاند. فیلیپی سال ۳۵۶ پیش از میلاد توسط فیلیپ دوم، پادشاه مقدونیه و پدر اسکندر کبیر، تأسیس شد.
به گزارش فرادید، باستانشناسان از دیرباز باور داشتند فیلیپی با ساختمانهای باشکوه مزین شده و پس از تأسیس، به شهرت بینظیری دست یافته است. در حفاریهای اخیر، از روشهای ژئوفیزیکی برای شناسایی دیوارهای مدفون و مسیر لولهها بدون آسیب به آثار تاریخی استفاده شده است.
باستانشناسان در جریانحفاری بقایای یک ساختمان بزرگ عمومی در این شهر باستانی با مجسمهی مرد جوانی در داخل دیوار برخورد کردند
این حفاریها شواهد جدیدی از تاریخ پرمعنای این شهر پس از قرن ششم پیش از میلاد ارائه کرده و باورهای پیشین مبنی بر متروکه شدن فیلیپی در آن زمان را رد میکند. در این پروژه حفاری، ساختارهایی از قرون نهم تا یازدهم میلادی کشف شدند که نشان میدهند این شهر همچنان مسکونی بوده است.
پروژه نصب شبکه ایمنی در برابر آتش در این شهر باستانی با چالشهای بسیاری همراه بوده و نیازمند مطالعات گسترده و کار دقیق بوده است. در مواردی که آثار باستانی در مسیرهای حفرشده برای لولهکشی پیدا میشدند، مسیر لولهها دوباره طراحی میشد. در یکی از موارد، لولهها با استفاده از یک ساختار ویژه به شکل حرف π یونانی از روی یک دیوار باستانی عبور داده شدند تا به آن آسیبی وارد نشود.
این شهر باستانی در حال حاضر مهمترین مکان باستانشناسی منطقه است. حفاریهای این شهر تابستان سال ۱۹۱۴ آغاز و پس از جنگ جهانی اول متوقف شدند. بین سالهای ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۷، تئاتر یونانی، فوروم، حمامها و دیوارهای شهر کشف شدند. باستانشناسان یونانی پس از جنگ جهانی دوم، به این منطقه بازگشتند و ساختمانهای عمومی متعددی را کشف کردند.
مترجم: زهرا ذوالقدر