بازگشت سرود گمشده‌ شهر باستانی بابل با کمک هوش مصنوعی

بازگشت سرود گمشده‌ شهر باستانی بابل با کمک هوش مصنوعی

گروه بانیام در دهه ۱۹۷۰ با ترانه "رودخانه‌های بابل" شهر افسانه‌ای بابل را در خاطره‌ها زنده کرد. حال یک سرود کهن درباره این شهر میانرودان، که زمانی بزرگترین شهر جهان بود، کشف و با کمک هوش مصنوعی رمزگشایی شده است. این سرود ستایش‌آمیز که حدود ۳ هزار سال قدمت دارد، بابل را در دوران شکوفایی‌اش توصیف می‌کند و شامل ۲۵۰ سطر است.

کد خبر : ۲۴۹۴۵۲
بازدید : ۱۵۷
گروه بانیام در دهه ۱۹۷۰ با ترانه "رودخانه‌های بابل" شهر افسانه‌ای بابل را در خاطره‌ها زنده کرد. حال یک سرود کهن درباره این شهر میانرودان، که زمانی بزرگترین شهر جهان بود، کشف و با کمک هوش مصنوعی رمزگشایی شده است.
 
بر اساس گزارش خبرگزاری کاتولیک آلمان (KNA) و طبق اعلام دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ در روز سه‌شنبه اول ژوئیه، یک آشورشناس از مونیخ متنی در رابطه با شهر افسانه‌ای بابل را که هزاران سال ناپدید شده بود، دوباره کشف و تکمیل کرده است.
 
این سرود ستایش‌آمیز که حدود ۳ هزار سال قدمت دارد، بابل را در دوران شکوفایی‌اش توصیف می‌کند و شامل ۲۵۰ سطر است.
 
بر اساس این اطلاعیه، متن کامل این سرود با استفاده از هوش مصنوعی بازسازی شده است. انریکه خیمنس، استاد آشورشناسی در دانشگاه  مونیخ، از هوش مصنوعی برای بررسی تمام قطعات خط میخی کشف‌شده در جهان استفاده می‌کند.
 
او می‌گوید، به کمک این فناوری ۳۰ نسخه دیگر از این متن شناسایی شده است که به تکمیل بخش‌های گمشده سرود کمک کرده‌اند. این استاد آشورشناسی در عین حال تاکید می‌کند: «این روند که پیش‌تر ممکن بود دهه‌ها طول بکشد، اکنون با سرعت بیشتری پیش می‌رود.»
 
خیمنس در این پژوهش با دانشگاه بغداد همکاری می‌کند.
 
"متنی با این میزان محبوبیت تا امروز ناشناخته باقی مانده بود"
 
خیمنس همچنین می‌گوید که تعداد زیاد جزئیات یافت‌شده این متن نشان می‌دهد حاکی از رایج بودن آن در آن زمان است: «این سرود توسط کودکان در مدرسه رونویسی می‌شده است. خارق‌العاده است که متنی با این میزان محبوبیت تا امروز ناشناخته باقی مانده بود.»
 
از نظر محتوایی نیز این سرود در بخش‌هایی "چشمگیر" توصیف شده است. خیمنس اضافه می‌کند: «نویسنده این سرود توصیف می‌کند که چگونه رود فرات بهار را به همراه می‌آورد و زمین‌ها سبز می‌شوند.»
 
او ادامه ‌می‌دهد: « از میانرودان تنها تعداد اندکی توصیف مشابه از طبیعت به جا مانده است. این متن همچنین برای نخستین بار بینش‌هایی درباره نقش کاهن‌ها (زنان روحانی) در بابل ارائه می‌دهد.»
 
شهر باستانی بابل در حدود ۸۵ کیلومتری جنوب بغداد، پایتخت کنونی عراق، واقع شده است. بقایای این شهر اکنون جزو میراث جهانی یونسکو به شمار می‌رود.
 
منبع:  انتخاب
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید