«گنج 7 هزار سکّه» توسط زندانیها در «باغچۀ زندان» کشف شد

در سال 2018 زندانیان شهر پلوِن در شمال بلغارستان بهطور تصادفی به گنجینهای بزرگ از سکههای نقرهای دوران امپراتوری عثمانی دست پیدا کردند.
فرادید| این اتفاق در ۹ نوامبر 2018 و هنگامی که تعدادی از زندانیان مشغول کار کشاورزی در محوطه زندان بودند رخ داد؛ زندانیان در حین شخم زدن، در حدود ۳۰ سانتیمتری زیر زمین به این سکهها برخوردند.
به گزارش فرادید؛ سکهها در دو کوزه بزرگ پنهان شده بودند و قدمتشان به قرن نوزدهم میلادی بازمیگردد. مجموعاً ۷۰۴۶ سکه در این گنجینه کشف شده که ۸.۴ کیلوگرم وزن دارند.
همه این سکهها از نوع آقچه (akçe) هستند که واحد اصلی پول در امپراتوری عثمانی از قرن پانزدهم تا سال ۱۶۸۷ بود و پس از آن جای خود را به «قروش» داد. پس از این جابهجایی ارزش آقچه بهتدریج کاهش یافت و تا زمان دفن این سکهها، میزان نقره موجود در هر آقچه به تنها ۰.۰۴۸ گرم رسیده بود؛ در حالی که در ابتدا هر سکه ۰.۸۵ گرم نقره داشت.
به گفته ولادیمیر نایدِنوف باستانشناس، «این سکهها از دورههای مختلف و با ارزشهای گوناگون هستند و احتمالاً طی سالهای زیادی جمعآوری شدهاند».
در این عکس بخشی از کوزه و تعدادی از سکهها در میان خاک باغچه دیده میشوند
او همچنین میافزاید: «در آن زمان با این مقدار پول میشد سه خانه در ادرنه (یکی از پایتختهای سابق امپراتوری عثمانی و شهری مهم در ترکیه امروزی) خرید».
این سومین گنجینهای بود که در سال 2018 در بلغارستان کشف شد؛ دو گنجینه دیگر شامل سکههایی از قرن هجدهم و غنیمتهایی از قوم تاتار در حدود سال ۱۴۰۰ میلادی بودند. اگرچه تعداد سکهها در آن موارد کمتر بود، اما حاوی جواهرات نیز بودند.