رمزگشایی از آخرین پیام مخابرهای نازیها
یک سال بعد، وقتی که نیروهای متفقین وارد شهر شده و در حال نزدیک شدن به مرکز رادیویی بودند، یک اُپراتور رادیو به همکارانی که ممکن بود هنوز گوش میکردند، پایان مقاومت را با ارسال یک پیام اعلام کرد.
کد خبر :
۸۰۱۶۴
بازدید :
۱۶۵۱۰
پیامهای رمزگشایی شده در تاریخ ۷ مه ۱۹۴۵، توسط یک شبکه رادیویی نظامی، واقع در ساحل دریای شمال آلمان، که تعطیل شده بود، ارسال شد
به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد پیروزی نیروهای متفقین در اروپا، متن آخرین پیامهای نظامی آلمان نازی که در بلتچلی پارک، مقر ارتباطات بریتانیا در جریان جنگ جهانی دوم، رمز گشایی شده بود، افشا شده است.
این پیامها در تاریخ ۷ مه ۱۹۴۵، توسط یک شبکه رادیویی نظامی در سوکسهافن، واقع در ساحل دریای شمال آلمان، که در حال تعطیل شدن بود، ارسال شده بود.
در این پیام، خبر رسیدن نیروهای بریتانیایی اعلام شده و با این جملات پایان یافته: " تعطیل برای همیشه-بهترین آرزوها- خداحافظ. "
پس از تسلیم آلمان، روز بعد یعنی ۸ ماه مه، پیروزی نیروهای متفقین در اروپا، اعلام شد.در سال ۱۹۴۴، این شبکه رادیویی نظامی آلمان با اسم رمز براون، در سراسر اروپا گسترش یافته و در باره ساخت تسلیحات تجربی گزارش میداد.
یک سال بعد، وقتی که نیروهای متفقین وارد شهر شده و در حال نزدیک شدن به مرکز رادیویی بودند، یک اُپراتور رادیو به همکارانی که ممکن بود هنوز گوش میکردند، پایان مقاومت را با ارسال یک پیام اعلام کرد.
آخرین پیام مخابره شده: خداحافظ!
این پیام که در ساعت ۷ و ۳۵ دقیقه صبح روز هفتم ماه مه ارسال شده بود، آخرین پیام نظامی آلمان قبل از تسلیم شدن بود که متخصصین کشف رمز در بلتچلی پارک، موفق به خواندن آن شده بودند.
ستوان کانکل، در این پیام میگوید: "ساعت چهارده، ۶ مه نیروهای بریتانیایی وارد سوکسهافن شدند. از این به بعد تمام ارتباطات رادیویی قطع میشود- با بهترین آرزوها برای شما" و بلافاصله بعد از این پیام آمده بود که "برای همیشه (ایستگاه رادیو) تعطیل میشود. بهترین آرزوها - خداحافظ. "
در پیام دیگری که چند روز جلوتر رمز گشایی شده بود، یک سرباز آلمانی از پایگاهش در ساحل دانمارک از کنترل رادیویی خود میپرسد که آیا سیگار اضافی دارد؟
و این پاسخ را دریافت میکند: " اینجا سیگار موجود نیست. "
این پیامها دیجیتالی شده و قرار است نهایتا به صورت کامل در دسترس عموم قرار گیرد. تونی کامر، تاریخدانی که در مرکز اطلاعات دولت بریتانیا کار میکند میگوید: "این نسخهها آگاهی مختصری در باره اشخاص حقیقی که پشت ماشین جنگی قرار داشتند، به ما میدهد. "
کار بلتچلی پارک شکستن رمزهای دشمن بود
کار بلتچلی پارک شکستن رمزهای دشمن بود که مشهورترین آنها رمزهایی بود که ماشین موسوم به انیگما، درست کرده بود. نقش افراد مستقر در این مرکز نه تنها در جریان جنگ، بلکه بعد از جنگ هم برای سالهای طولانی مخفی نگاه داشته شده بود.
اطلاعات به دست آمده در بلتچلی پارک، در کوتاه کردن مدت جنگ و نجات جان عده زیادی نقش مهمی داشت.
ولی حتی پس از پایان جنگ در اروپا، بلتچلی پارک به کار خود ادامه داد و علاوه بر تحت نظر داشتن مخابرات آلمان برای اطمینان از تسلیم نیروهای آلمان نازی و این که این نیروها در صدد آخرین تلاش برای دفاع نخواهند بود، به رمز گشایی از کُدهای ژاپنیها هم پرداخته بود.
در بهار سال ۱۹۴۵، حدود ۹ هزار نفر که بیشتر آنان زن بودند در بلتچلی پارک، کار میکردند. هلن اندروز، که در ۱۷ سالگی کار در بلتچلی پارک را شروع کرده بود و اکنون ۹۴ سال دارد، میگوید او جوّ شادمانی روز پیرزی متفقین در اروپا را به خاطر دارد:
"یک نفر به اتاقی که ما کار میکردیم آمد و گفت: "همه چیز تمام شد. آنها تسلیم شدند. "
هلن اندروز، در ۱۷ سالگی کار در بلتچلی پارک را شروع کرد و اکنون ۹۴ سال دارد
هلن اندروز میافزاید بعد از آن صرف چای و شیرینی شروع شد، و او احساس میکرد خستگی و اضطرابش تمام شده. اندروز به اتفاق چند نفر از دوستان همکارش به لندن آمدند و راهی میدان ترافالگار شدند، جایی که مردم آواز میخواندند و داخل آب نما میپریدند.
بعد از نیمه شب او سوار بر یک کامیون برگشت تا به کار خود در بلتچلی پارک ادامه دهد-، ولی تا ۷۰ سال بعد با هیچ کس در باره این که کارش در بلتچلی پارک چه بوده، صحبت نکرد.
۰