خواص آویشن؛ جادوگر طب سنتی

خواص آویشن؛ جادوگر طب سنتی

گل، برگ و روغن آویشن برای درمان طیف وسیعی از علائم و بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجایی که دارو‌ها اثرات جانبی زیادی دارند، امروزه دارو‌های گیاهی مانند آویشن محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند.

کد خبر : ۱۰۶۱۹۵
بازدید : ۱۰۹۱

آویشن خواص زیادی در طب سنتی دارد و مصرف غذایی، دارویی و ... دارد. آویشن برای درمان عفونت‌های تنفسی مفید است و می‌تواند علائم کرونا را تسکین دهد. آویشن گیاهی مدیترانه‌ای است که مصارف غذایی، دارویی و زینتی دارد.

گل، برگ و روغن آویشن برای درمان طیف وسیعی از علائم و بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجایی که دارو‌ها اثرات جانبی زیادی دارند، امروزه دارو‌های گیاهی مانند آویشن محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند.

آویشن برای گلودرد و سرفه

عصاره آویشن به دلیل خواص بالزامیک و سیال کنندگی خود، یکی از بهترین دارو‌های طبیعی برای مقابله با سرفه، گلودرد و هر نوع اختلال تنفسی است. آسم، سرماخوردگی و برونشیت همگی بیماری‌هایی هستند که با اویشن بهبود می‌یابند. دم کرده آویشن می‌تواند در برابر این نوع اختلالات بسیار موثر باشد.

برای تهیه صحیح و موثر این دم کرده، توصیه می‌شود از ۱۵ قطره عصاره گل و برگ در ۱ لیتر آب جوش استفاده کنید و اجازه دهید قطره و آب حدود ۱۰ دقیقه بماند. پس از آن دم کرده باید فیلتر شده و حداقل ۲ تا ۳ بار در روز به مدت حدود ۲۰ روز مصرف شود.

آویشن برای معده درد

نفخ یکی از دلایل رایج معده درد است. از جمله خواص آویشن، بهبود هضم و تسکین گاز معده است. سوء هاضمه یکی از دلایل نفخ است که با مصرف این سبزی به شکل چای یا کپسول نرم اویشن می‌توانید نفخ معده را از بین ببرید.

تسکین درد قاعدگی با آویشن

آویشن از دیرباز به دلیل خواص ضد درد و ضد اسپاسم آن مورد توجه قرار گرفته است. شواهدی که این ادعا‌ها را تأیید می‌کند اغلب مخلوط است، اما یافته‌های امیدوارکننده‌ای وجود دارد.

در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ در مجله تحقیقات علوم پزشکی منتشر شد، محققان به ۱۲۰ دانشجوی دختر مکمل اویشن (چهار بار در روز) یا ایبوپروفن (سه بار در روز) برای درمان درد پریود دادند. پس از دو ماه درمان، هر دو گروه از زنان سطوح مشابهی از تسکین را گزارش کردند.

این نشان می‌دهد که آویشن ممکن است جایگزین مناسبی برای ایبوپروفن با عوارض جانبی بسیار کمتر باشد.

برطرف کردن مشکلات پوستی رایج با آویشن

مشکلات پوستی در سراسر جهان رایج است. در برخی از کشورها، دارو‌های گیاهی از دارو‌های مهم هستند. طی یک تحقیقات بالینی مشخص شده است که کرم ضد قارچ حاوی آویشن می‌تواند تا ۶۵ درصد از افراد مبتلا به بیماری‌های مختلف پوستی مانند اگزما را درمان کند.

این در حالی است که دارونما‌ها تا ۲۸ درصد خاصیت اثربخشی دارند. بنابراین، کرم اسانس ۳ درصدی اویشن می‌تواند فرصتی نسبتاً اقتصادی و در دسترس برای درمان و التیام موارد خفیف تا متوسط ​​عفونت‌های قارچی باشد.

مبارزه با آکنه با آویشن

اگر از خرید و امتحان دارو‌های بدون نسخه برای جوش که نتیجه خوبی ندارند خسته شده‌اید، ممکن است خوش شانس باشید. آویشن به دلیل خواص ضد باکتریایی خود شناخته شده است و ممکن است آینده‌ای به عنوان یک عنصر مبارزه با آکنه داشته باشد.

هنگامی که اویشن برای روز‌ها یا هفته‌ها در الکل خیسانده می‌شود، به محلولی که به عنوان تنتور شناخته می‌شود، تبدیل می‌شود. در یک مطالعه مشخص شده است که اسانس آویشن فعالیت ضد باکتریایی در برابر باکتری ایجاد کننده آکنه دارد.

دمنوش آویشن

کاهش ریزش مو با آویشن

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد استفاده از روغن اسطوخودوس در ترکیب با اسانس‌های آویشن، رزماری و چوب سدر روی پوست سر باعث بهبود رشد مو در ۴۴ درصد از افراد مبتلا به ریزش مو پس از ۷ ماه درمان می‌شود.

آویشن برای قلب و عروق

بر اساس مطالعه‌ای که در مجله Lipid Research منتشر شده است، اسانس آویشن آنزیم التهابی COX-۲ را به روشی مشابه رسوراترول (ترکیبی که با مزایای قلبی عروقی، شراب قرمز مرتبط است) مسدود می‌کند. محققان اثرات چندین اسانس تجاری موجود از جمله روغن‌های میخک، رازیانه و ترنج را مقایسه کردند. در میان تمام روغن‌های آزمایش‌شده، اویشن قوی‌ترین بود و سطوح COX-۲ را تقریباً ۷۵ درصد کاهش داد.

افزایش ویتامین بدن

دریافت تمام ویتامین‌های مورد نیاز بدن شما در روز می‌تواند چالش برانگیز باشد. خوشبختانه آویشن سرشار از مواد مغذی مفید است، از جمله:
ویتامین A
ویتامین سی
مس
فیبر
آهن
منگنز

با این حال، اویشن منبع خوبی از این مواد مغذی نیست، مگر اینکه آن را در مقادیر بیش از حد مصرف کنید. مثلا ۱ قاشق چایخوری آویشن حاوی ۱.۲۸ میلی‌گرم ویتامین C است.

کاهش اضطراب

متخصصان آروماتراپی معتقدند آویشن دارای اثرات ضد اضطراب (کاهش دهنده اضطراب) است، این خاصیت توسط یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ در مجله بیماری حاد مشخص شده است. بر اساس

این تحقیقات، موش‌ها دوز خوراکی تیمول را با ۲۰ میلی‌گرم در کیلوگرم در مقایسه با موش‌هایی که این درمان را دریافت نکردند، استرس بسیار کمتری را هنگام انجام آزمایش ماز نشان دادند. در انسان‌ها اینکه آیا با استنشاق روغن اویشن نیز همین اتفاق می‌افتد، هنوز مشخص نشده است.

منبع: بهداشت نیوز

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید