با این ترفندها سریعتر میخوابید
در این روش به ترتیب گفته شده بازوان، پیشانی، چشم ها و گونه، دهان و فک، گردن و اندام های دیگر و در نهایت انگشتان خود را به مدت ۵ ثانیه منقبض کرده و بعد به مدت ۱۰ ثانیه شل کنید. احتمالا قبل از اتمام همه اندام ها به خواب رفته اید.
همه ما در طی زندگی ممکن است بعضی از شب ها دچار بی خوابی شویم، اگر این بی خوابی های شبانه مداوم شود قطعا در زندگی روزمره ما اختلالاتی به وجود می آید،
همه ما در طی زندگی ممکن است بعضی از شب ها دچار بی خوابی شویم، اگر این بی خوابی های شبانه مداوم شود قطعا در زندگی روزمره ما اختلالاتی به وجود می آید، خوشبختانه امروزه روش های مختلف زیادی برای خواب سریع بیان شده است که تعداد زیادی از آن ها بر پایه علمی می باشند. در این جا چندین ترفند برای سریع خوابیدن را به شما معرفی می کنیم.
اگر شما فردی هستید که شب ها به سختی می خوابید احتمالا جزء آن دسته افرادی می باشید که به بی خوابی ثانویه مبتلا هستند. بهتر است برای حل مشکل خواب خود روش های زیر را مطالعه کنید.
روش نظامی
در این روش شما باید همه اعضای بدن خود از جمله همه قسمت های صورت، شانه ها و دست ها، ران ها، پاها و حتی انگشتان خود را آرام کنید، همچنین باید با نفس کشیدن قفسه سینه را نیز آرام کنید. سعی کنید به یک تصویر زیبا و آرام بخش فکر کنید و برای خالی کردن ذهن خود کلمات “فکر نکنید ” را ۱۰ ثانیه تکرار کنید. با انجام این کارها شما در مدت ۱۰ ثانیه باید به خواب می روید.
اگر با این روش نتوانستید بخوابید به این معناست که شما همه مراحل را به درستی اجرا نکرده اید و همه قسمت های بدن شما در آرامش کامل قرار نگرفته است، بهتر است دوباره با تمرکز بیشتری این تمرین را تکرار کنید تا نتیجه مطلوب بگیرید.
تکنیک ۸-۷-۴
این تکنیک یک تمرین تنفسی است که دکتر اندرو ویل آن را بر اساس تنفس در یوگا طراحی نموده است. این ترفند سریع خوابیدن به این گونه است که ابتدا باید لب های خود را باز کرده و بازدم را به طور کامل از دهان بیرون کنید، سپس لب ها را ببندید و از طریق بینی هوا را به داخل هدایت کنید. یادتان باشد در حین انجام این کار تا ۴ بشمارید، نفس خود را به مدت ۷ ثانیه نگه داشته و خود را شل کنید و در پایان به مدت ۸ ثانیه بازدم را با صدا بیرون دهید.
شل کردن پیش رونده عضلانی
در این روش به ترتیب گفته شده بازوان، پیشانی، چشم ها و گونه، دهان و فک، گردن و اندام های دیگر و در نهایت انگشتان خود را به مدت ۵ ثانیه منقبض کرده و بعد به مدت ۱۰ ثانیه شل کنید. احتمالا قبل از اتمام همه اندام ها به خواب رفته اید.
تلاش برای نخوابیدن
در این روش که به آن روش هدف پارادوکس یا متضاد برای بی خوابی نیز گفته می شود، فرد برای رهایی از استرس نخوابیدن باید مدام به بیدار ماندن فکر کند و تلاش کند که نخوابد با این روش استرس او از نخوابیدن کم شده و به خواب می رود. این روش معمولا برای افرادی که از خستگی شدید دچار بی خوابی شده اند بسیار موثر می باشد.
مکانی آرام بخش را تصور کنید
تحقیقات علمی نشان می دهد استرس و اضطراب باعث بی خوابی می شوند بنابراین با تصور یک مکان شاد و آرام بخش از میزان استرس شما کم شده و به خوابی عمیق فرو می روید این ترفند سریع خوابیدن بسیار لذت بخش می باشد.
تغییر دادن حالت بدن
علم می گوید افرادی که به پشت و روی کمر دراز می کشند بیشتر در معرض آسیب و کمر درد هستند و در نتیجه باعث دیر به خواب رفتن نیز می شود پس بهتر است برای خواب سریع و کمک به پمپاژ راحت تر قلب به پهلو ها دراز بکشید، اهمیت این امر برای خانم های باردار بیشتر است.
زمزمه کردن آهنگ مورد علاقه خود
شما با زمزمه کردن یک آهنگ به صورت بسیار آهسته و زیر لب باعث می شوید حرکتی مانند یوگا انجام دهید و ذهنتان به آرامشی خاص برسد و راحت تر به خواب بروید.
خوابیدن روی یک سطح مناسب
تحقیقات نشان می دهد اگر سطحی که روی آن خوابیده اید از کیفیت و سلامت خوبی برخوردار نباشد و بدنمان در وضعیتی نامناسب قرار بگیرد خوابی راحت و سریع نخواهیم داشت بنابراین سطحی که برای خوابیدن انتخاب می کنیم عامل مهمی در بی خوابی محسوب می شود زیرا باعث مشکلاتی از جمله فشار بر روی ستون فقرات و همینطور قفسه سینه خواهد شد.
دور کردن و یا خاموش کردن لوازم الکترونیکی
طی تحقیقات دهه های اخیر یکی از اصلی ترین دلایل برای بی خوابی و مشکلات خواب استفاده از وسایل الکتریکی مخصوصا گوشی های هوشمند می باشد. بنابراین محققان توصیه می کنند حداقل یک ساعت قبل از رفتن به رخت خواب همه لوازم الکتریکی را از خود دور کنید.
نکات پایانی برای سریع خوابیدن در شب
گوش دادن به یک موسیقی آرام و گوش نواز قبل از خواب
دوش گرفتن قبل از خواب
نوشیدن یک لیوان شیر ۲۰ دقیقه قبل از خواب
کم کردن دمای اتاق خواب
پوشیدن یک لباس راحت مخصوص خواب
مطالعه کردن قبل از خواب
عدم استفاده از نوشیدنی های حاوی کافئین یک ساعت قبل از خواب
همان طور که می دانید بی خوابی عوارض بسیاری مانند ابتلا به فشار خون و دیابت در پی دارد بنابراین سعی کنید با توجه به نکات گفته شده مشکل بی خوابی خود را حل کنید و اگر نتیجه مطلوب نگرفتید حتما با یک مشاور متخصص در این زمینه صحبت کنید.
منبع: برترین ها