چرا وزن کم نمیکنیم؟!
بعضی از نگهدارندهها، افزودنیها، طعمدهندههای مصنوعی یا ترکیبات پایدارکننده باعث پیشگیری از رشد باکتریهای مفید روده و اختلال در عملکرد سیستم گوارشی میشوند.
آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که یک فرایند کاهش وزن را شروع کنید اما این فرایند چندان مطلوب و با موفقیت ادامه پیدا نکند؟ بسیاری از افرادی که روندهای کاهش وزن را شروع میکنند، نمیدانند که بعضی از ترکیبات پنهان موجود در محصولات خوراکی صنعتی میتوانند در برنامه کاهش وزنشان تداخل ایجاد کنند.
بعضی از نگهدارندهها، افزودنیها، طعمدهندههای مصنوعی یا ترکیبات پایدارکننده باعث پیشگیری از رشد باکتریهای مفید روده و اختلال در عملکرد سیستم گوارشی میشوند. همین اتفاق بهمرور زمان ترشحات هورمون سیری را هم با اختلال مواجه میکند و درنهایت مانع از کاهش وزن مناسب و درست میشود. در ادامه به مهمترین ترکیبات افزودنی موجود در فراوردههای غذایی صنعتی اشاره میکنیم. شما باید قبل از خرید محصولات غذایی صنعتی حتما برچسب ترکیبات موجود در آنها را بررسی کنید و نسبت به این ترکیبات با حساسیت بیشتری عمل کنید.
۱. پروپیونات
پروپیونات (Propionate) نوعی ماده نگهدارنده است که برای جلوگیری از رشد کپک در محصولات غذایی پخته استفاده میشود. تحقیقات فراوانی نشان دادهاند که این ترکیب افزودنی جزو ترکیباتی است که میتواند با مختل کردن تعادل هورمون گرسنگی و سیری در بدن یا ایجاد اختلال در عملکرد سیستم گوارشی باعث اختلال در نظم برنامه کاهش وزن در افراد مختلف شود.
۲. بنزوات سدیم
بنزوات سدیم (Sodium Benzoate) یا نمک سدیم اسید بنزوئیک، نوعی افزودنی به مواد غذایی صنعتی است که در سالهای اخیر مطالعات فراوانی درباره آن انجام شده است. محققان بر این باورند که بنزوات سدیم میتواند با سرکوب هورمونی به نام لپتین که همان هورمون سیری طبیعی در بدن است، باعث اختلال در روند کاهش وزن شود. معمولا بعضی از خوراکیهای صنعتی مانند نوشابههای گازدار، سسهای سالاد و آبمیوهها حاوی بنزوات سدیم هستند. این ترکیب درواقع، عاملی برای ایجاد طعم ترشی ملایم در محصولات غذایی صنعتی است.
۳. سوکرالوز
سوکرالوز (Sucralose) نوعی شیرینکننده غیرمغذی است که برای شیرین کردن بعضی از فراوردههای غذایی و نوشیدنیهای صنعتی مانند نوشابههای رژیمی با کالری صفر استفاده میشود. سوکرالوز اساسا مغز را فریب میدهد و با افزایش اشتها (مخصوصا در خانمها) روند کاهش وزن آنها را مختل میکند. از اینرو، بسیاری از محققان بر این باورند که اگر افراد بهطور بیرویه از مواد غذایی رژیمی حاوی شیرینکنندههای مصنوعی استفاده کنند، نهتنها کمکی به کاهش وزن خودشان نکردهاند بلکه ممکن است فرایند کاهش وزن را هم با اختلال مواجه کنند.
۴. بیسفنول-A
بیسفنول-A (Bisphenol A) که با نام BPA هم شناخته میشود، یک نوع افزودنی بسیار رایج در مواد غذایی صنعتی است که متخصصان تغذیه آن را ترکیبی نامطلوب برای سلامت بدن میدانند. بیسفنول-A بیشتر در غذاهای کنسروی و نوشیدنیهای بستهبندیشده درون بطریهای فلزی یافت میشود. مطالعات علمی نشان میدهند که این ترکیب ممکن است بهدلیل ایجاد تغییرات هورمونی در بدن، فرایند کاهش وزن را با اختلال مواجه کند و بهخودیخود باعث افزایش خطر چاقی شود. از اینرو، اگر برنامه کاهش وزن دارید، بهتر است که میزان مصرف غذاهای کنسروی را به حداقل برسانید یا هنگام خرید این محصولات غذایی حتما برچسب ترکیبات تشکیلدهنده آنها را بخوانید و از محصولات فاقد بیسفنول-A استفاده کنید.
منبع: بهداشت نیوز