شیوه درست نگهداری از خرمالو
خرمالوهای نارس مدت بیشتری در دمای اتاق قابل نگهداری بوده و معمولا طی چهار پنج روز بهتدریج میرسند.
اگر خرمالو هنوز کاملاً نرسیده است و نیاز به رسیدن دارد، میتوانید آن را در دمای اتاق نگه دارید. این کار به خرمالو کمک میکند که به آرامی برسد و شیرین شود. اگر برای رسیدن خرمالو عجله دارید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
به گزارش فرارو، خرمالو میوهای شیرین و خوشمزه است که خواص بسیاری برای سلامتی دارد. این میوه سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست. خرمالو حاوی ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و باعث افزایش مقاومت بدن در برابر عفونتها میشود.
این میوه با داشتن فیبر، پتاسیم و ترکیبات آنتیاکسیدانی به بهبود سلامت قلب کمک میکند. فیبر موجود در خرمالو به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکند و پتاسیم باعث تنظیم فشار خون میشود. در مجموع، خرمالو میوهای مقوی و سالم است که مصرف منظم آن میتواند به بهبود سلامت عمومی بدن کمک کند. در ادامه به روشهای درست نگهداری خرمالو در خانه میپردازیم.
نگهداری خرمالو
نگهداری صحیح خرمالو برای حفظ طعم، بافت و خواص تغذیهای آن اهمیت زیادی دارد. بهترین روشهای نگهداری خرمالو شامل موارد زیر است:
۱. نگهداری در دمای اتاق (برای خرمالوی نرسیده)
اگر خرمالو هنوز کاملاً نرسیده است و نیاز به رسیدن دارد، میتوانید آن را در دمای اتاق نگه دارید. این کار به خرمالو کمک میکند که به آرامی برسد و شیرین شود. اگر برای رسیدن خرمالو عجله دارید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
۱. برای تسریع در رسیدن خرمالو، میتوانید آنها را در کیسههای کاغذی قهوهای قرار دهید.
۲. قرار دادن خرمالو در یک کاسه کنار میوههای دیگری مثل موز یا سیب که گاز اتیلن تولید میکنند، فرآیند رسیدن را تسریع میکند.
۳. میتوانید خرمالوها را در کیسه برنج قرار دهید. قرار دادن خرمالوها در کیسهی برنج میتواند به رسیدن هر چه سریعتر آن کمک کند.
اگر قصد دارید خرمالو را در دمای اتاق نگه دارید حتما آن را در سبد قرار داده و به دور از نور خورشید نگهداری کنید.
۲. نگهداری در یخچال (برای خرمالوی رسیده)
۱. خرمالوی رسیده را بهتر است در یخچال نگهداری کنید تا تازگی آن حفظ شود. خرمالوی رسیده در یخچال تا حدود یک هفته قابل نگهداری است. برای جلوگیری از آسیب دیدن، بهتر است میوه را در یک ظرف در بسته یا کیسه پلاستیکی قرار دهید.
۲. خرمالوهای آسیب دیده و نصف شده را به سرعت مصرف کنید. اگر پوست خرمالو آسیب دیده بهتر است خرمالو را در همان روزی که تهیه کردهاید، مصرف کنید. به علاوه اگر پوست خرمالو را جدا کردهاید و یا آن را خرد کردهاید، باید نهایتا تا ۱ ساعت بعد آن را مصرف کنید. در غیر این صورت مزه خرمالو تغییر میکند و باید آن را دور بریزید.
۳. خرمالو را در کیسه پلاستیکی قرار دهید. یکی دیگر از روشهای سالم نگه داشتن خرمالو برای مدت زمان طولانی این است که میوهها را در یک کیسه پلاستیکی یا طرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید. قرار دادن خرمالو بدون پلاستیک یا ظرف در یخچال، موجب خراب شدن آن میشود.
۴. خرمالو را در انبار قرار دهید. اگر مقدار خرمالویی که تهیه کردهاید زیاد است، میتوانید خرمالوها را در انبار یا اتاقی که دمای خنک و رطوبت بالایی دارد نگهداری کنید. برای این کار باید میوهها را در جعبههای چوبی بچینید. بهتر است کف جعبهها از کاغذ یا پارچه نازک استفاده کنید. قسمت ساقه میوه رو به سمت پایین ظرف باشد. حالا برای افزایش ماندگاری میوه میتوانید برای روی جعبهها از مقداری خاک اره استفاده کنید. این کار ماندگاری خرمالوها را افزایش میدهد.
۵. خرمالو را تنها در زمان مصرف بشویید. اگر عادت کردهاید که همه میوهها را بشویید و بعد در یخچال بگذارید، بهتر است در مورد خرمالو متفاوت عمل کنید. برای افزایش ماندگاری خرمالو و نگهداری خرمالو به مدت بیشتر باید آن را به صورت شسته نشده و کاملا خشک در یخچال بگذارید. مرطوب شدن پوست خرمالو موجب خراب شدن زودهنگام آن میشود.