هلند کوچک تهران کجاست؟!

یکی از جاذبههای گردشگری تهران که چند سالی است در اوایل فصل بهار مورد استقبال چشمگیر مردم قرار میگیرد، لالهزار باغ ایرانی است. این بوستان زیبا که گویی هلند کوچکی را به تهران آورده، امسال هم شمار زیادی از گردشگران و دوستداران طبیعت را بهخود جذب کرده و همچنان پربازدید است.
یکی از جاذبههای گردشگری تهران که چند سالی است در اوایل فصل بهار مورد استقبال چشمگیر مردم قرار میگیرد، لالهزار باغ ایرانی است. این بوستان زیبا که گویی هلند کوچکی را به تهران آورده، امسال هم شمار زیادی از گردشگران و دوستداران طبیعت را بهخود جذب کرده و همچنان پربازدید است.
باغ ایرانی
از آنجا که این گلهای زیبا تنها تا یکی دو هفته دیگر مهمان شهر هستند، این روزها سوژههای داغ تماشا و عکاسی شده و آمار بازدید از این بوستان را بالا بردهاند. ما هم به این بوستان زیبا سر زدیم و یکی از روزهای شلوغ لالهزار باغ ایرانی را ثبت کردیم.
بازار داغ عکاسی
با ورود به بوستان باغ ایرانی که در ابتدای آن نام علیمحمد مختاری هم نوشته شده، زیبایی خیرهکننده لالههای رنگارنگ توجه هر فردی را جلب میکند. هر طرف را که نگاه میکنید عدهای مشغول سلفیگرفتن یا عکاسی هستند. بیتا خلقتی همراه همسر و فرزندانش از محله صادقیه آمدهاند. خلقتی میگوید: «این پارک همیشه و در همه فصلها زیباست اما بهنظر من اوایل بهار در زیباترین حالت خود قرار دارد و نباید دیدن لالهها را از دست بدهیم.»
حضور سالخوردگان میان لالهها
گفته شده در این بوستان ۳۰۰هزار لاله کاشته شده، برای همین در هر نقطهای از باغچهها، حتی در گلدانها لاله میبینید. این میان حضور سالخوردگان با عصا یا ویلچر جذاب است. فرزانه رستگار، بانوی میانسال، ویلچر مادر سالمندش را در امتداد آبراهه به سمت در خروجی هدایت میکند. میگوید: مادرم عاشق این باغ است و هر سال فصل لالهها که میشود، او را برای تماشا به این باغ میآورم.
استقبال کمنظیر
در بوستان ۳/۵هکتاری پیدا کردن جای خالی تقریبا غیرممکن است. بیشتر نیمکتها پر شدهاند و عدهای هم در حال ورود هستند تا در میان لالههای قرمز، بنفش، زرد، صورتی و...لحظههای خوشی را سپری کرده و عکسی به یادگار بگیرند؛ لالههایی که تا اوایل اردیبهشتماه هم در باغ ایرانی خودنمایی میکنند.
تورهایی از نقاط مختلف
بازار اجرای تورهای بازدید هم در این بوستان داغ است و برخی حتی از مناطق دیگر با پرداخت هزینه به باغ ایرانی آمدهاند. سمیرا حسنزاده که به همراه دوستانش از محدوده کن برای دیدن لالهها آمده است میگوید: «عکسهای باغ را که دیدیم برای بازدید ترغیب شدیم و نفری ۱۰۰هزار تومان برای تور پرداختیم ولی ارزشش را داشت.»
بیشتر بدانیم
باغ ایرانی براساس الگوی معماری ایرانی طراحی شده و کوشک (عمارت) مرکزی و طاقهای این بوستان مطابق ویژگیهای معماری سنتی ایرانی ساخته شده است.
کوشک مرکزی، باغراههای اصلی چنارستان، ۶آبنمای مجزا، کتابخانه عمومی، زمینبازی کودکان، زمین ورزشی روباز، آلاچیق، سرویس بهداشتی و نمازخانه و سرویس بهداشتی ویژه معلولان ازجمله سازهها و امکانات باغ ایرانی است.
عمارت یا کوشک مرکزی باغ ایرانی در حال حاضر بهعنوان کتابخانه آقایان و ساختمان اداری استفاده میشود و کتابخانه اصلی پارک در اختیار بانوان است.
باغ ایرانی دارای ۲ورودی اصلی با سردرهای مشخص در ضلع شرقی و غربی و ۲ورودی فرعی در ضلع جنوبی و جنوب غربی است.
ازجمله درختان قدیمی باغ ایرانی میتوان به چنار، سرو، نارون، زبانگنجشک، اقاقیا و درختهای مثمر مانند گردو، توت، انار و خرمالو اشاره کرد.
کاشت بیش از ۳۰۰هزار لاله در شهر
علیمحمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران: امسال طرحهای استقبال از بهار نسبت به سال گذشته تنوع و نوآوری بیشتری داشت. نصب ۲۲۰۰گلجای در معابر و میادین، ایجاد بیش از ۱۲۰۰فرش گل در حاشیه اتوبانها، راهاندازی کاروان گلوگیاه در شهر و همچنین کاشت ۳۰۰هزار گل لاله در ۱۷واریته(زیرگونه) در باغ ایرانی از مهمترین طرحهای بهاری سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران بود. البته لاله در بعضی میادین و پارکهای دیگر تهران نیز کاشته شد اما انبوهترین کاشت لاله را مثل هرسال در باغ ایرانی داشتیم.
منبع: همشهری