طرز تهیه مندی؛ چلو گوشت مشهور یمنی

مندی نوعی چلو گوشت خوشمزه و مشهور یمنی است که با روش خاصی طبخ میشود و بسیار لذیذ است.
چلوگوشت یکی از غذاهای خوشمزه و بسیار مشهور ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و به روشهای مختلفی تهیه میشود. چلو گوشت را معمولا همراه با زرشک پلو سرو میکنند و غذایی لذیذ و مقوی است. راز خوشمزهشدن چلو گوشت به روش پخت گوشت آن بستگی دارد و اگر گوشت آب زیادی نداشته باشد و بوی زحم ندهد و کاملا له باشد، میتوان گفت یک چلوگوشت خوشمزه است. چلوگوشت را معمولا با گوشت گوسفند تهیه میکنند، زیرا خوشمزهتر از گوشت گوساله است.
به گزارش فرارو؛ مندی نوعی چلو گوشت بسیار خوشمزه و مشهور عربی است که اصالت آن به کشور یمن برمیگردد. در پخت مندی گوشت با روشی خاص طبخ میشود و لای برنج قرار میگیرد و عطر و طعم فوقالعادهای دارد. اگر دوست دارید این چلو گوشت خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه مندی همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت مندی
برنج: 4 پیمانه
گوشت گوسفندی (ماهیچه یا سردست): 500 گرم
پیاز قرمز: 2 عدد
سیر: 1 بوته
چوب دارچین: 1 تکه
هل: 5 عدد
روغن جامد یا کرمانشاهی: 1 قاشق غذاخوری
بادام هندی: 100 گرم
کشمش پلویی: 50 گرم
نمک، زردچوبه و فلفل قرمز: به میزان لازم
بادیان ستارهای: 1 عدد
میخک: 5 عدد
زعفران دم کرده: به میزان لازم
طرز تهیه مندی
برای درست کردن این پلو مخلوط خوشمزه ابتدا گوشت گوسفند را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید با حرارت کم حدود 10 دقیقه تفت بخورد.
حالا مقداری فلفل قرمز، زردچوبه، میخک، بادیان، هل و چوب دارچین را به گوشت اضافه کنید، سپس پیاز خرد شده و حبههای سیر پوست گرفته را داخل قابلمه بیندازید و روغن جامد را اضافه کنید.
گوشت را با روغن و ادویهها چند دقیقه تفت بدهید، سپس 2 لیوان آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید تا گوشت با حرارت کم به مدت 2 ساعت بپزد.
کشمش و بادام هندی را یکی دو دقیقه با کمی روغن تفت بدهید و کنار بگذارید. وقتی گوشت پخت، آن را آبکش کنید و چوب دارچین و هل و... را از گوشت جدا کنید.
برنج را که از قبل به مدت 3 ساعت خیس کرده بودید، با آب گوشت مخلوط کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا برنج بجوشد و آب گوشت کشیده شود.
حالا برنج را داخل یک ظرف دیگر خالی کنید. کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ موردنظرتان را قرار بدهید. نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس گوشت پخته و کشمش و بادام هندی تفت داده را روی گوشت بریزید و بقیه برنج را روی مواد بریزید.
در آخر مقداری روغن و زعفران روی سطح برنج پخش کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید و برنج را دم کنید. 45 دقیقه بعد پلو مندی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ بهترین گوشت برای پخت مندی گوشت گوسفندی و قسمت ماهیچه و سردست است. بهتر است از گوشت گوساله برای پخت مندی استفاده نکنید. میتوانید از مرغ هم برای پخت این غذا استفاده کنید، اما اصل طبخ مندی با گوشت گوسفند است.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید.
افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
ـ کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. کشمشها انواع گوناگونی دارند که برای تهیه مندی می توانید از کشمش قرمز یا کشمش طلایی استفاده کنید.
ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد.
این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.