چرا دقیقا موقع تعطیلات بیمار می‌شویم؟

چرا دقیقا موقع تعطیلات بیمار می‌شویم؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد از سال ۲۰۰۲ تا کنون شیوع بیماری اوقات فراغت بسیار چشمگیر بوده است.

کد خبر : ۲۴۹۷۵۹
بازدید : ۲۹

دقیقا در آخر هفته یا در هنگام تعطیلات بیمار می‌شوید؟ حدود ۷۲ درصد از کارمندان در آلمان چنین پدیده‌ای را تجربه کرده‌اند.

به گزارش فرارو به نقل از دویچه وله، یک مطالعه جدید از دانشگاه بین‌المللی IU در شهر ارفورت نشان می‌دهد که از هر پنج نفر، یک نفر "همیشه" یا "اغلب" در روزهای تعطیل یا در تعطیلات بیمار بوده است.

در این وضعیت که به "بیماری اوقات فراغت" یا "بیماری آخر هفته" نیز معروف است، علائمی مانند خستگی، بی‌حالی، مشکلات خواب، تحریک‌پذیری، سردرد و علائم سرماخوردگی در افراد مبتلا بروز پیدا می‌کند.

در نظرسنجی دانشگاه IU درباره این پدیده، ۷۹درصد شرکت‌کنندگان (در رده سنی۱۶ تا ۶۵ سال)، اعلام کرده‌اند که "بیماری اوقات فراغت" را پیش‌تر تجربه کرده‌اند و علائم بیماری در دوران فراغت داشته‌اند.

علت بروز این پدیده می‌تواند کاهش ناگهانی هورمون‌های استرس مانند آدرنالین و کورتیزول باشد. محققان می‌گویند در دوره‌های کاری پرتنش، این هورمون‌ها سطح بالایی دارند و بدن در حالت آماده‌باش قرار می‌گیرد. اما به‌محض شروع تعطیلات و کاهش فشار کاری، این هورمون‌ها افت می‌کنند و بدن در برابر بیماری‌ها آسیب‌پذیرتر می‌شود.

طبق گفته پاسخ‌دهندگان به این نظرسنجی، حدود ۳۴ درصد افراد فشار زیاد کاری را عامل اصلی بیماری در تعطیلات دانسته‌اند. همچنین حدود ۵۵درصد نیز گفته‌اند که در دسترس بودن دائم آن‌ها حتی در اوقات فراغت، مانع از استراحت واقعی‌شان می‌شود.

همچنین افراد متعلق به نسل زد، یعنی افراد ۱۶ تا ۳۰ ساله بیش از سایرین قادر به بازیابی انرژی و استراحت نبوده‌اند. بنا به تحلیل پژوهشگران، این نسل در تعطیلات عمدتا در دسترس هستند و انتظارات بالایی از عملکرد و کارایی نیز از خود دارند و کمتر قادر به استراحت بوده‌اند.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد از سال ۲۰۰۲ تا کنون شیوع بیماری اوقات فراغت بسیار چشمگیر بوده است. چنانکه نتایج تحقیقات دانشگاه تیلبرگ هلند در این سال نشان داده بود که تنها ۳ تا ۴ درصد پاسخ‌دهندگان به بیماری اوقات فراغت مبتلا بودند.

به گفته کارشناسان، داشتن فعالیت‌های پویا باعث بازسازی یک دوره کاری پراسترس می‌شود. فعالیت‌هایی مانند پخت‌وپز، مطالعه، پیاده‌روی و خواب می‌تواند این چرخه را متوقف کند. اما نشستن روی مبل، استراحت طولانی، چرخیدن در شبکه‌های اجتماعی و تماشای فیلم و سریال، استراحت فعال نیست و به بازیابی انرژی کمکی نمی‌کند.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید