حرکات معنی‌دار دست‍‎‌ها

زبان بدن دست هاحتما با اهمیت زبان بدن در ارتباطات آشنا هستید. در این نوشتار از اهمیت زبان بدن دست ها برای‌تان می‌گوییم با ما همراه باشید.

کد خبر : ۲۸۹۴۳
بازدید : ۱۱۰۱۲
زبان بدن دست هاحتما با اهمیت زبان بدن در ارتباطات آشنا هستید. در این نوشتار از اهمیت زبان بدن دست ها برای‌تان می‌گوییم با ما همراه باشید.

وقتی با دیگران گفت‌وگو می‌کنید، مغز شما به صورت خودکار و بدون این‌که خودتان متوجه شوید، دستان‌تان را درگیر انتقال افکار و هیجان‌ها می‌کند. به این صورت، زبان بدن دست‌تان آن‌چه را از طریق واژگان بیان نمی‌کنید، به دیگران ارسال می‌کند. توانایی خواندن صحیح زبان بدن کلید موفقیت در هر رابطه‌ای است.

در ادامه به ۱۳ رایج‌ترین حرکات در زبان بدن دست ها (با تصویر) اشاره می‌کنیم، که هر روز می‌توانید مشاهده کنید:

۱. لمس
چگونگی لمس دیگران، احساس‌تان را نسبت به آنها نشان می‌دهد. وقتی با کف دست‌تان کسی را کاملا لمس می‌کنید، گرما، آشنایی و علاقه را به طرف مقابل نشان می‌دهید. لمس کردن فقط با نوک انگشتان، نشانه‌ای از علاقه‌ی کم‌تر یا شاید حتی کمی ناراحتی و رنجش است.

وقتی شخصی لمس‌تان می‌کند و گرمای دست‌اش را احساس می‌کنید، به این معنی است که وی کم‌وبیش کنارتان احساس آرامش می‌کند. دست‌های سرد و مرطوب نشان می‌دهد وی در تنش است - البته نه لزوما به خاطر وجود شما، بلکه شاید به دلیل شرایط و موقعیت.

۲. باز کردن کف دست رو به بالا
باز کردن کف دست رو به بالا معمولا روی آدم‌های دیگر تاثیری مثبت می‌گذارد. این حرکت برای به‌دست آوردن دل فرد آزرده‌خاطر یا جوش خوردن یک معامله موثر است.

باز کردن کف دست به همراه گشودن بازوها، نشانه‌ی پذیرش، آمادگی و اطمینان است.

وقتی هم‌زمان با باز کردن کف دست، شانه‌های‌تان را بالا می‌اندازید، احتمالا می‌خواهید تسلیم، کناره‌گیری یا اعتراف به ضعف را نشان دهید، گویی می‌خواهید بگویید "‌من نظری ندارم‌"‌.

۳. باز کردن کف دست رو به پایین
این حرکت در زبان بدن دست ها حاکی از اعتماد به نفس است، و نشان می‌دهد شما دقیقا می‌دانید چه می‌گویید - ولی هم‌چنین ممکن است نشانه‌ای از سخت‌گیری و عدم انعطاف‌پذیری باشد.

کف دست رو به پایین با انگشتان باز و مستحکم حاکی از حس قدرت، و حتی تسلط یا مبارزه‌طلبی است. وقتی شخصی هنگام گفت‌وگو با شما این حرکت را انجام می‌دهد، می‌خواهد بگوید ذره‌ای از جایگا‌ه‌اش عقب نمی‌رود و شما باید نظرتان را تغییر دهید.

وقتی این حرکت با تکان دادن دست به شکل ساطور همراه شود، نشان‌دهنده‌ی تاکیدی بر وجود اختلاف‌نظر است.

۴. بردن دست‌ها به پشت
این حرکت معمولا نشان‌دهنده‌ی سطوحی از اعتماد به نفس است، زیرا در این حالت بالاتنه کمی جلو می‌آید و بخش‌های حیاتی بدن نمایان می‌شوند. این حرکت غالبا در مردان دیده می‌شود، و با این‌که همیشه بهتر است دستان‌تان در معرض دید قرار دهید، ولی اگر نتوانید اعتماد به نفس‌تان را از طریق دست‌ها نشان دهید، استثنائا می‌توانید این حرکت را انجام دهید.

بسیاری از آدم‌ها هنگامی که به این حالت دیده می‌شوند، احساس رنجش و ناراحتی می‌کنند. زیرا حس لخت بودن در آنها ایجاد می‌شود.

۵. مشت‌های گره کرده
مشت‌های گره کرده معمولا به صورت ضمنی حاکی از استحکام اراده است - تصور کنید شخصی خود را برای مسابقه‌ی فوتبال یا مشت‌زنی آماده می‌کند. این حرکت می‌تواند نشانی از لجاجت و سرسختی باشد، درست شبیه باز کردن کف دست به سمت پایین - البته شدیدتر از آن.

اگر در این حالت انگشت شست‌تان را جمع و زیر سایر انگشتان پنهان کنید، حسی از رنجش و ناراحتی را به دیگران انتقال می‌دهید. در این حالت نشان می‌دهید مضطرب هستید و سعی می‌کنید خودتان را جمع‌وجور کنید.

۶. دست روی قلب
این حرکت نشان می‌دهد، شخص می‌خواهد دیگران حرف‌اش را بپذیرند یا باور کنند. با این‌که قصد شخص از این حرکت، نشان دادن صمیمت است ولی لزوما نشان‌دهنده‌ی صداقت نیست. این حرکت فقط به این معنی است که "‌می‌خواهم حرف‌های‌ام را باور کنید (صرف‌نظر از این‌که واقعا راست می‌گویم یا خیر). این حرکت یعنی این‌که "‌هر چه می‌گویم از قلب‌ام برخاسته است‌"‌.

۷. تکان دادن دست به شکل ساطور
این حرکت نشانه‌ی تاکید و معمولا تحکم‌آمیز است. شخصی که این‌گونه حرف می‌زند، تصمیم‌اش را گرفته است و احتمال تغییر در آن وجود ندارد.

هم‌چنین غالبا از این حرکت به عنوان راهی برای اشاره نیز استفاده می‌شود. برای مثال، این حرکت را به منظور تفکیک یک ایده به دو مقوله‌ی مجزا انجام می‌دهند. ولی اگر به انجام این حرکت عادت دارید، هرگز آن را بیش‌ از اندازه تهاجمی انجام ندهید.

۸. اشاره با انگشت
در زبان بدن دست ها، نشانه گرفتن انگشت به سمت طرف مقابل هنگام گفت‌وگو، حرکتی تحکم‌آمیز است. آدم‌ها معمولا با این کار می‌خواهند خودشان را با ابهت نشان دهند: پدر و مادرها هنگام صحبت با فرزندان، یا معلم‌ها هنگام تادیب یک دانش‌آموز بی‌نظم این حرکت را انجام می‌دهند. این راهی برای پیروز شدن در یک مباحثه است، و معمولا رفتاری تهاجمی و خشمگینانه تلقی می‌شود. وقتی این کار را با یک دوست انجام می‌دهید، نشانه‌ای از غرور و تکبر محسوب می‌شود - این حرکت تخاصمی، تهاجمی‌، و توهین‌آمیز است. نمونه‌ی شدیدتر این کار وقتی است که با نوک انگشت به طرف مقابل سقلمه بزنید.

در هر صورت، نشانه‌ گرفتن انگشت به سمت دیگران، غالبا رفتاری بی‌ادبانه تلقی می‌شود. بهتر است برای تعدیل کردن این حرکت، کل دست‌تان را به سمت مقابل نشانه بگیرید.

هرچند اشاره کردن با انگشت به همراه بازیگوشی و چشمک، طرز بیانی دلپذیر برای نشان دادن تایید یا تصدیق است.

اشاره کردن با انگشت در هوا بر اهمیت حرف‌های‌تان می‌افزاید و آن را تاکید می‌کند. این حرکت دیگران را از اعتماد به نفس و قدرت‌تان مطمئن می‌کند. شاید تاکنون دقت کرده‌اید چگونه سیاستمداران و واعظان هنگام سخنرانی از این حرکت استفاده می‌کنند.

۹. مالیدن دو دست به یکدیگر
مالیدن دستان به هم نشان‌دهنده‌ی انتظار یا لذت بردن از چیزی است که قرار است به زودی اتفاق بیفتد. همیشه به خاطر داشته باشید این حرکت برای از بین بردن استرس استفاده می‌شود - و هیجان بیش از اندازه در انتظار یک اتفاق دلپذیر، نوعی استرس مثبت است.

از اشکال دیگر این حرکت، به صدا در آوردن مفاصل انگشتان است - این کار نشان‌دهنده‌ی اعلام آمادگی برای انجام یک عمل است و بیش‌تر در مردان دیده می‌شود.

۱۰. محکم گرفتن دست، فشردن دست
گرفتن و فشردن دست با دست دیگر حرکتی است که از طریق آن می‌توانید به خودمان آرامش دهیم. شخصی که این کار را انجام می‌دهد احساس ناراحتی می‌کند، و شاید عصبی و وحشت‌زده باشد. دائما سعی می‌کند به خودش اطمینان بدهد "‌همه چیز درست می‌شود.‌" شکل دیگر این حرکت مالیدن مچ دست است.

در هم قفل کردن و فشردن انگشتان نشان‌دهنده‌ی اضطراب و ناامیدی شدید است. چنین شخصی پیش خود فکر می‌کند "‌همه چیز خیلی بد پیش می‌رود‌"‌. بهتر است همیشه خود را برای چنین شرایطی قوی و آماده کنید.

۱۱. قرار دادن نوک انگشتان دو دست روی یکدیگر
در این حالت از زبان بدن دست ها ، شخص انگشتان دو دست را به گونه‌ای روی هم قرار می‌دهد که شکلی شبیه مناره درست می‌شود. این حرکت نشان‌دهنده‌ی اعتماد به نفس و اطمینان به خود است. این حرکت را وکلاء یا بازیکنان شطرنج هنگامی از خود نشان می‌دهند که راهی برای از میان برداشتن حریف پیدا کرده‌اند.

هرچند نباید در انجام این کار زیاده‌روی کنید، زیرا نوعی نشانه‌ی تحکم است.

۱۲. دست به کمر
گاهی اوقات این حرکت اشتباها حرکتی غیردوستانه تلقی می‌شود، ولی غالبا و واقعا به این معنی است که شخص درحال‌حاضر آماده‌ی انجام کار است. معمولا این حرکت را در افراد پرکار، ورزشکاران، و آدم‌های فعال مشاهده می‌کنیم.

قطعا گاهی اوقات این حرکت می‌تواند نشان‌دهنده‌ی تحکم و برتری باشد. برای مثال، معمولا افراد نظامی و مقامات قانونی برای نشان دادن قاطعیت و تسلط بر اوضاع این حرکت را انجام می‌دهند.

۱۳. دست در جیب
حرکت معنی دار بعدی در زبان بدن دست ها این است که دست‌هایی که در جیب فرو می‌روند نشان‌دهنده‌ی تردید، بی‌اعتمادی، و بی‌میلی هستند. اگر شخصی دست‌اش را در جیب فرو برده است، باید در وهله‌ی اول، علاقه و اعتماد‌ش را جلب کنید.

حتی اگر شخصی سعی کند افکار واقعی‌اش را پنهان نماید، دست‌های‌اش حقیقت را برای‌تان برملا می‌کنند. اگر کمی به زبان بدن دست‌ها حساس‌تر باشید، می‌توانید به اقدامات مناسب دست بزنید و پاسخ‌های مناسب دریافت کنید.

اکنون باید به دست‌ّ‌های خودتان نیز توجه کنید. می‌توانید به شکل خودآگاه حرکاتی را انجام دهید و پیام‌های دلخواه‌تان را به مقابل ارسال کنید، به ویژه حرکاتی که باعث ایجاد پیوستگی و افزایش تاثیرگذاری بر دیگران می‌شوند.

منبع: nicolasfradet
ترجمه: بازده
مترجم: امیررضا مصطفایی
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید