نسخه غذایی برای آسم

نسخه غذایی برای آسم

به بیان ساده، آسم شرایطی است که در آن مسیر‌های تنفسی ریه‌ها (نایژک ها) از التهاب مزمن رنج می‌برند.

کد خبر : ۵۳۴۸۵
بازدید : ۲۴۹۲
گاهی اوقات به راحتی فراموش می‌کنیم که آن چه می‌خوریم می‌تواند به صورت مستقیم بر شدت یا حتی شکل گیری یک مشکل سلامت یا بیماری در بدن ما اثرگذار باشد. بدون تردید، آسم یکی از این موارد محسوب می‌شود و اگر واکنش آلرژیک به برخی انواع غذا‌ها وجود نداشته باشد، رژیم غذایی به طور معمول آخرین چیزی است که افراد مبتلا به آسم درباره آن فکر می‌کنند.
نسخه غذایی برای آسم


به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "آلترنیتیو دیلی"، بدن سالم‌تر انعطاف پذیری بیشتری دارد، از التهاب کمتری رنج می‌برد و احتمال واکنش‌های نامطلوب به محرک‌های محیطی که زمینه ساز آسم می‌شوند، در آن کمتر است. در نتیجه، مواد غذایی مصرفی شما می‌توانند به بهبود شدت و تکرر علائم آسم کمک کرده یا آن‌ها را تشدید کند.

آسم چیست و چه چیزی موجب آن می‌شود؟
به بیان ساده، آسم شرایطی است که در آن مسیر‌های تنفسی ریه‌ها (نایژک ها) از التهاب مزمن رنج می‌برند. برخی محرک ها، از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند، موجب تورم نایژک‌ها و پر شدن آن‌ها با مخاط می‌شوند. به طور همزمان، عضلات موجود در این مسیر‌ها منقبض می‌شوند که محدودیت بیشتر در تنفس را به همراه دارد.

با توجه به مکانیسم‌هایی که در پس حملات آسم قرار دارند، علائم معمول شامل تنگی نفس، سرفه، خس خس سینه، احساس فشردگی قفسه سینه و دشواری در صحبت می‌شوند. یک حمله اسم می‌تواند سریع و ناگهانی شکل گرفته یا به تدریج طی چند ساعت یا حتی چند روز رخ دهد.

در شرایطی که دلیل دقیق شکل گیری آسم همچنان نامشخص است، برخی محرک‌ها می‌توانند زمینه ساز اغاز آن شوند. در بیشتر موارد، آسم به واسطه واکنش آلرژیک به یک عامل خارجی، مانند موارد زیر رخ می‌دهد:

هوای آلوده

دود سیگار یا چوب

عطر‌ها و محصولات شوینده و پاک کننده

کپک

گرد و غبار

آب و هوای سرد یا گرم

سولفیت‌ها

از دیگر محرک‌های بالقوه آسم می‌توان به سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سینوزیت، استرس و ورزش شدید اشاره کرد.

غذا‌هایی که در صورت ابتلا به آسم باید مصرف کنید
نخستین خط دفاعی شما در برابر آسم یک رژیم غذایی سالم و متعادل است که از سلامت بدن حمایت می‌کند. هرچه مواد غذایی تازه و با تراکم بالای مواد مغذی مصرف کنید می‌توانید کنترل بهتری روی بیماری خود داشته باشید. یک رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات به همراه چربی‌های سالم و گوشت‌های ارگانیک می‌تواند در مدیریت آسم نقشی کلیدی داشته باشد.

اگرچه یک رژیم غذایی سرشار از محصولات تازه و گوشت‌های با کیفیت نقطه آغاز خوبی است، اما برخی مواد غذایی دیگر نیز وجود دارند که می‌توانند به طور قابل توجهی بر علائم آسم اثرگذار باشند.

ماهی چرب
ماهی‌های چرب، مانند سالمون، ساردین و خال مخالی سرشار از اسید‌های چرب امگا-۳ هستند و زمانی که موضوع بهبود علائم آسم مطرح می‌شود، آن‌ها یکی از بهترین مواد غذایی هستند. مطالعه‌ای که در سال ۱۹۹۶ ارتباط بین رژیم غذایی و شیوع آسم بین ۵۷۴ کودک شرکت کننده در این مطالعه را بررسی کرد، نشان داد، خطر آسم برای کودکانی که ماهی چرب و تازه، مانند سالمون و خال مخالی، مصرف می‌کردند کاهش چشمگیری داشته است.

مطالعه‌ای دیگر در سال ۲۰۰۹ ارتباط بین مصرف امگا-۳ و شیوع آسم را در ۲،۶۰۲ کودک استرالیایی بررسی کرد و بار دیگر مشخص شد که یک رژیم غذایی سرشار از اسید‌های چرب امگا-۳ به محافظت از کودکان در برابر علائم آسم کمک می‌کند.

آسم یک بیماری التهابی است و غذا‌های سرشار از اسید‌های چرب امگا-۳ مانند ماهی چرب، گردو، و بذر کتان گزینه‌های خوبی برای کاهش التهاب محسوب می‌شوند. التهاب کمتر به معنای شدت کمتر علائم آسم و حملات کمتر بیماری است.

ویتامین D.
ویتامین D. یکی از مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌ها در بدن انسان است، اما افراد بسیاری با کمبود این ماده مغذی مواجه هستند. خطر ابتلا به آسم در افرادی که کمبود ویتامین D. دارند، بیشتر است.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، نشان داد که سطوح کم ویتامین D. در افراد مبتلا به آسم با اختلال در عملکرد ریه و شدت بیشتر علائم بیماری در مقایسه با افرادی که به میزان کافی از این ماده مغذی دریافت می‌کردند، مواجه بودند.

مطالعه‌ای دیگر نشان داد کودکان مبتلا به آسم که کمبود ویتامین D. نیز دارند، احتمال بیشتری دارد از عوارض ریوی و تنفسی رنج ببرند.

راحت‌ترین و ساده‌ترین گزینه برای دریافت ویتامین D. قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید است. اما اگر این امکان برای شما وجود ندارد می‌توانید مصرف غذا‌هایی مانند ماهی‌های سالمون و خال مخالی، جگر گاو، پنیر و زرده تخم مرغ را مد نظر قرار دهید.

هویج
مطالعه‌ای که در نشریه Journal of Allergy and Clinical Immunology منتشر شد، نشان داد، زنان مبتلا به آسم که بتاکاروتن، آنتی اکسیدانی موجود در هویج، بیشتری مصرف می‌کردند از کیفیت زندگی بهتری برخوردار بودند.

مطالعه‌ای دیگر نشان داد که سطوح کم بتاکاروتن نه تنها با شیوع هرچه بیشتر آسم، بلکه با شدت بیشتر علائم بیماری مرتبط بوده است.

از دیگر منابع غذایی سرشار از بتاکاروتن می‌توان به سیب زمینی شیرین، سبزیجات برگدار، بروکلی و اسفناج اشاره کرد.

موز
موز منبعی عالی برای پتاسیم است. مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۷ که در نشریه European Respiratory Journal منتشر شد، نشان داد که مصرف موز ممکن است به کاهش خس خس سینه در کودکان مبتلا به آسم کمک کند. این ارتباط را نتایج مطالعه‌ای دیگر تایید کرد که نشان می‌داد سطوح کم پتاسیم با اختلال در عملکرد ریه کودکان مرتبط بوده است.

از دیگر منابع خوب برای پتاسیم می‌توان به آووکادو، کدو بلوطی، اسفناج، سیب زمینی شیرین، کیوی و سالمون وحشی اشاره کرد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید