توت و پیشگیری از سرطان
محققان دریافته اند میوههای خانواده توتها که سرشار از آنتی اکسیدان و پلی فنولها هستند، علاوه بر بهبود سیستم گوارش و کمک به کاهش وزن، دارای خواص ضدسرطانی هم هستند.
کد خبر :
۵۴۳۰۸
بازدید :
۱۷۷۲
انواع توتها دارای رنگدانههای موسوم به آنتوسیانین هستند که عامل رنگ قرمز، آبی و بنفش در این میوهها است. محققان دانشگاه فنلاند شرقی دریافتند این رنگدانه موجب افزایش عملکرد آنزیم «سیرتوین ۶» (SIRT۶) در سلولهای سرطانی میشود و کنترل این آنزیم میتواند دریچهای جدید به سوی درمان سرطان بگشاید.
سیرتوین ها، آنزیمهای تنظیم کننده تجلی ژنهای هستند که عملکرد سلولها را از طریق مسیر اصلی سیگنال دهی سلولی کنترل میکند.
افزایش سن موجب تغییر در عملکرد سیرتوین میشود و این تغییرات در ابتلا به انواع بیماریها نقش دارند. سیرتوین ۶ آنزیم کمتر شناخته شدهای است که با متابولیسم گلوکز هم مرتبط است. در مطالعه اخیر، سیانیدین آنتوسیانین جدیدی در انواع توتها شناسایی شده است.
«مینا رهنستو ریلا»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «جالبترین نتایج تحقیق ما مربوط به سیانیدین است، آنتوسیانینی که به طور گسترده در بلوبری، انگور فرنگی سیاه، و لینگوبری یافت میشود.»
سیانیدین موجب افزایش میزان آنزیم SIRT۶ در سلولهای سرطانی کلورکتال (راست روده) انسان شد و همچنین مشخص شد موجب کاهش تجلی ژنهای سرطانی Twist۱ و GLUT۱ و بعلاوه افزایش تجلی ژن عامل توقف تومور FoXO۳ در سلولها میشود.
یافتهها نشان میدهد آنتوسیانینها موجب افزایش فعالیت SIRT۶ میشود که در عامل بیماری زای سرطان نقش دارند. یافتههای این مطالعه میتواند نقش مهمی در تولید داروهای جدید برای تنظیم عملکرد SIRT۶ ایفاء کنند.
۰