چاقی "بیشتر از سیگار" باعث ابتلا به انواع سرطان می‌شود

چاقی "بیشتر از سیگار" باعث ابتلا به انواع سرطان می‌شود

این موسسه گفته است که چاقی میلیون‌ها نفر را در معرض ابتلای به سرطان قرار داده و میزان ابتلای افراد چاق به سرطان دو برابر میزان ابتلای افراد سیگاری است.

کد خبر : ۷۱۲۰۱
بازدید : ۱۳۹۷۳
چاقی 'بیشتر از سیگار' باعث ابتلا به انواع سرطان می‌شود
چاقی بیش از سیگار عامل چهار نوع سرطان رایج در بریتانیاست. موسسه تحقیقات سرطان بریتانیا، که یک بنگاه خیریه است، می‌گوید احتمال ارتباط سرطان روده، کلیه، تخمدان و کبد با اضافه وزن بیش از ارتباط این بیماری‌ها با مصرف دخانیات است.

این موسسه گفته است که چاقی میلیون‌ها نفر را در معرض ابتلای به سرطان قرار داده و میزان ابتلای افراد چاق به سرطان دو برابر میزان ابتلای افراد سیگاری است.

در عین حال، پوستر تبلیغاتی این گروه با تاکید بر لزوم کاهش وزن به منظور کاهش خطر ابتلای به سرطان با انتقاد کسانی مواجه شده که این موسسه را متهم کرده‌اند که با انتشار عمومی چنین پوسترهایی، باعث تحقیر افراد چاق می‌شود.

این اولین باری نیست که موسسه تحقیقات سرطان به تحقیر افراد چاق متهم می‌شود. در ماه فوریه، سوفی هاگن، کمدین بریتانیایی، در توییتر خود به انتقاد از این برخورد پرداخت و گفت که "مرتبط کردن چاقی با سرطان به شیوه ارتباط سیگار با این بیماری به معنی سقوط اخلاقی به سطح نازل‌تری است. "

در مقابل، این موسسه گفته است که هدف این نیست که به سرزنش افراد به خاطر چاقی بپردازد یا چنین القا کند که در مورد ابتلای به سرطان، چاقی و مصرف سیگار مستقیما قابل مقایسه هستتند. نظر این است که تاکید شود که هر دو، عوامل افزایش خطر ابتلا به سرطان محسوب می‌شوند.
چاقی 'بیشتر از سیگار' باعث ابتلا به انواع سرطان می‌شود
پوستر تبلیغاتی در مورد ارتباط چاقی و سرطان با انتقاداتی مواجه شده است

به گفته موسسه تحقیقات سرطان، مصرف سیگار همچنان اصلی‌ترین عامل قابل پیشگیری در ابتلای به انواع سرطان است و چاقی در رده دوم قرار می‌گیرد.

نکته مهم این است که در حالیکه مصرف سیگار رو به کاهش است، ابتلای به چاقی همچنان بیشتر می‌شود و تمامی کارشناسان بهداشت معتقدند که این وضعیت نگران‌کننده است.

در برتانیا، حدود ١٣.٤ میلیون نفر یعنی یک سوم جمعیت چاق هستند، اما سیگار نمی‌کشند، ٦.٣ میلیون نفر سیگاری هستند، اما چاق نیستند و ١.٥ میلیون نفر هم چاق و هم سیگاری هستند.

به این ترتیب، اگرچه ارتباط بین چاقی و سرطان اثبات شده، اما سازوکار بیولوژیکی این ارتباط هنوز کاملا شناخته نیست.

یک نظریه این است که ممکن است سلول‌های چربی هورمون و عوامل رشد بیشتری تولید کرده و باعث افزایش موارد تقسیم سلولی شوند که خطر ابتلای به سرطان را بیشتر می‌کند.

البته کارشناسان تاکید دارند که چاق بودن به این معنی نیست که فرد حتما به سرطان مبتلا می‌شود، اما چاقی خطر ابتلای به سرطان را افزایش می‌دهد؛ و هرچه وزن فرد بیشتر و مدت چاق بودن او طولانی‌تر باشد، این خطر بیشتر است.

گزارش موسسه تحقیقات سرطان حاکی از آن است که سیزده نوع سرطان با چاقی مرتبط است. این‌ها عبارتند از: سرطان پستان (در زنان بعد از یائسگی)، سرطان روده، سرطان پانکراس، سرطان مری، کبد، معده فوقانی، مثانه، رحم، تخمدان، تیروئید، خون و مغز.
چاقی 'بیشتر از سیگار' باعث ابتلا به انواع سرطان می‌شود

ارتباط سرطان و چاقی تنها در افراد بالغ شناسایی شده، اما متخصصان تاکید دارند که وزن مناسب برای سلامت کودکان هم مهم است.

کارشناس پیشگیری در موسسه تحقیقات سرطان گفته است که لازم است دولت بریتانیا سیاست موثرتری را برای مقابله با چاقی شهروندان به کار بندد.

انجمن پزشکان بریتانیا گفته است که دولت در جلوگیری از تبلیغات خوراکی‌های ناسالم و چاق‌کننده به خوبی عمل نکرده و اقدامات صورت گرفته در این زمینه با آنچه که در مورد محدود کردن تبلیغات دخانیات انجام شده قابل مقایسه نیست.

مسئول این انجمن گفته است که سازمان خدمات درمانی بریتانیا "به تنهایی و بدون کمک موثر دولت، شرکت‌های تولید مواد غذایی و خانواده‌ها جنگ علیه چاقی را بر عهده گرفته است. "
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید