کرونا ویروس چقدر کشنده است؟
احتمالش بسیار ضعیف است که آمارِ متفاوتِ مرگومیر، که از سراسرِ جهان گزارش میشود، به متفاوت بودنِ نسخه انتشاریافته ویروس در این کشورها مرتبط باشد. برطبق تحقیقی که توسطِ اِمپریال کالجِ لندن انجام شده است، این تفاوتِ آماری ناشی از بهتر یا ضعیفتر عمل کردنِ کشورها در تشخیصِ مواردِ خفیفِ بیماری است؛ که شمردنِ آنها کار بسیار دشواری است؛ بنابراین مواردِ گزارشنشده باعث میشود میزانِ مرگِ ناشی از ویروس بیشتر از میزانِ واقعی تخمینزده شود.
کد خبر :
۷۷۵۳۲
بازدید :
۲۱۳۰۹
فرادید | درحالحاضر محققان گمان میکنند بین ۵ تا ۴۰ مورد در هر ۱۰۰۰ نفری که به ویروسِ کرونا مبتلا میشوند، جان خود را از دست میدهند؛ تاکنون نزدیکترین رقم به این گمانهزنی، مرگِ ۹ نفر در هر ۱۰۰۰نفر یا معادلِ ۱درصد از مبتلایان به ویروسِ کرونا بوده است.
اما آنها همچنین میگویند احتمالِ مرگ به زنجیرهای از عوامل شاملِ سن، جنسیت، سلامتِ عمومی و سیستمِ بهداشتیای که فرد در آن زندگی میکند، نیز بستگی دارد.
دستیابی به آمارِ دقیقِ مرگومیرِ تا چه اندازه سخت است؟
بسیار سخت است. حتی شمردنِ مواردِ ابتلا نیز بحثبرانگیز است. در بسیاری موارد شمردنِ تمامی موارد ابتلا به ویروس (هر نوع ویروسی) امکانناپذیر است؛ زیرا افرادی که علائم خفیف دارند به پزشک مراجعه نمیکنند.
احتمالش بسیار ضعیف است که آمارِ متفاوتِ مرگومیر، که از سراسرِ جهان گزارش میشود، به متفاوت بودنِ نسخه انتشاریافته ویروس در این کشورها مرتبط باشد. برطبق تحقیقی که توسطِ اِمپریال کالجِ لندن انجام شده است، این تفاوتِ آماری ناشی از بهتر یا ضعیفتر عمل کردنِ کشورها در تشخیصِ مواردِ خفیفِ بیماری است؛ که شمردنِ آنها کار بسیار دشواری است؛ بنابراین مواردِ گزارشنشده باعث میشود میزانِ مرگِ ناشی از ویروس بیشتر از میزانِ واقعی تخمینزده شود.
بیشتر بخوانید:
گزارش نشدنِ موارد خفیف، یگانه عاملی نیست که در آمار اشکال به وجود میآورد. عامل دیگر آن است که بهبود یافتن از آلودگیِ ویروسی یا جان باختن توسطِ آن زمانبر است. دوره نهفتگیِ ویروس طولانی است، پس وقتی هنوز نشانههای بیماری در فرد ظهور پیدا نکرده، او در شمارِ مبتلایان جای نخواهد گرفت؛ که باعث میشود در تخمینِ مرگومیرِ ناشی از ویروس دچار اشتباه شویم و آن را کمتر از واقعیت حدس بزنیم؛ چون مواردِ زیادی ممکن است بعدها جان خود را از دست بدهند.
دانشمندان با کنار هم قرار دادنِ شواهدِ انفرادی (مانند تکههای پازل)، تلاش کردند تصویریِ یکپارچه از میزانِ مرگِ ناشی از ویروس ارائه دهند. بطور مثال، آنها سهمِ مواردِ خفیفِ ابتلا به ویروس را از طریقِ بررسیِ گروههای کوچکتر و متمرکزتر، مانند مسافرانِ هواپیما، که تحتِ نظاراتِ شدید بودند، به دست آوردند.
اما هر تفاوتِ ناچیزی در شواهدِ انفرادی میتواند در تصویرِ کلی تغییر ایجاد کند. اگر شما فقط دادههای مربوط به استانِ هوبِی - جاییکه میزانِ مرگ ناشی از ویروس در هر جای دیگری از چین بالاتر است - را در شمار بیاورید - آنوقت، میزانِ کلی مرگومیرِ ناشی از ویروس عددی به مراتب بزرگتر خواهد بود؛ بنابراین دانشمندان نگاهی کلی به جهان میاندازند تا بهترین تخمینِ ممکن را ارائه دهند. اما حتی این کار هم کلِ داستان را تعریف نمیکند؛ زیرا در هیچ جای دنیا با رقمِ واحدی از مرگومیر مواجه نیستیم.
افرادی مانند من تا چه اندازه در خطر هستند؟
برخی از افراد بیشتر از سایرین در معرضِ خطرِ مرگِ ناشی از کرونا هستند: افرادِ مسن، بیمار و شاید مردان.
در نخستین و بزرگترین تحلیلی که بروی ۴۴۰۰۰ نفر در چین انجام شد، میزانِ مرگ در افرادِ مسن ۱۰برابر بیشتر از افرادِ میانسال گزارش شد. کمترین میزانِ مرگ در بین افرادی بود که زیر ۳۰سال سن داشتند- رقمی در حدود ۸نفر در هر ۴۵۰۰نفر. همچنین، مرگ در بین دیابتیها، افرادی که فشار خون بالا، مشکلاتِ تنفسی یا قلبی داشتند، ۵برابر بیشتر از افرادِ دیگر بود.
همچنین میزانِ مرگ در میان مردان اندکی بیشتر از زنان بود. تمامی این عوامل در مرگِ ناشی از کرونا دخیل هستند؛ اما ما هنوز تصویرِ کاملی از میزانِ خطر برای هر فردی در هر جایی از دنیا نداریم.
خطرِ مرگ برای هر منطقه از جهان چقدر است؟
میزانِ خطرِ مرگ در بین گروهی از مردانِ ۸۰ساله در چین میتواند با میزانِ خطرِ مرگ در بینِ مردانی در همین سنوسال که در اروپا یا آفریقا زندگی میکنند، متفاوت باشد. پیشبینیِ شدت بیماری به درمانی بستگی دارد که شما دریافت میکنید. کیفیتِ درمان نیز بستگی به امکانات پزشکی دارد و اینکه کشور در کدام مرحله از اپیدمی است.
اگر اپیدمی اوج بگیرد، سیستمهای بهداشتی در میزانِ بالای شیوع غرق میشوند؛ به هرحال فقط تعدادِ محدودی واحدهای مراقبتهای ویژه یا دستگاهِ تنفس مصنوعی در هر جایی از جهان وجود دارد.
آیا کرونا از آنفولانزا خطرناکتر است؟
نمیتوانیم میزانِ مرگومیر کرونا و آنفولانزا را با هم مقایسه کنیم؛ زیرا بسیاری از مواردِ ابتلا به آنفولانزا اصلاً به پزشک مراجعه نمیکنند؛ بنابراین ما نمیدانیم که چند نفر در سال به آنفولانزا یا هر ویروسِ جدیدِ دیگری در جهان مبتلا میشوند. اما آنچه مسلم است آنفولانزا همچنان به خصوص در زمستان قربانی میگیرد.
توصیههای پایهای سازمانِ جهانی بهداشت این است که شما میتوانید با شستن دستها، دوری از افرادی که سرفه و عطسه میکنند، لمس نکردنِ چشمها، بینی و دهان از خودتان محافظت کنید.
۰