تصاویر؛ کیا سونت و هیوندای کونا در ایران؛ کدام را بخریم؟

تصاویر؛ کیا سونت و هیوندای کونا در ایران؛ کدام را بخریم؟

رقابت در بازار کراس‌اوورهای اقتصادی و میان‌رده، هر روز شدیدتر از روز قبل است. این روزها با ورود دو کراس‌اوور اقتصادی جدید به بازار خودرو ایران این بازار داغ‌تر هم شده است.

کد خبر : ۲۴۲۲۶۴
بازدید : ۳۴

فرادید| کیا سونت یکی از جدیدترین کراس‌اوورهای وارداتی است که واردات آن از اواخر سال 1403 توسط کوشاخودرو انجام شد. شاسی بلندی که مونتاژ آن در کارخانه کیای هند انجام شده و به بازار ایران رسیده است.

به گزارش فرادید، در مقابل هم هیوندا کونا قرار دارد که توسط کرمان‌موتور به بازار خودرو ایران عرضه می‌شود. این خودرو که از جدیدترین محصولات شرکت هیوندا در ایران است، پس از ورود به ایران مدام دستخوش تغییر قیمت شده و این مسئله با واکنش‌های متفاوتی رو به رو شده است.

exterior_kia-sonet-2024_front-left-side_1600x900_11zon

مشخصات فنی کیا سونت

کیا سونت مجهز به موتوری ۱.۵ از سری Smart Stream است که ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. این پیشرانه با گیربکس CVT به چرخ‌های جلو متصل است و شتاب صفر تا ۱۰۰ آن حدود ۱۲.۵ ثانیه با حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است. همچنین، مصرف سوخت این کراس‌اوور ۵.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر گزارش شده که مصرف سوختی بهینه محسوب می‌شود.

780a09fb-b473-46e2-b099-3c6547411461_11zon

مشخصات ظاهری کیا سونت

در طراحی ظاهری کیا سونت از جلوپنجره دماغه‌ببر، چراغ‌های LED کشیده و زه‌های کشیده در اطراف بدنه استفاده شده است که این نوع از طراحی را می‌توان در افزایش حس اسپرت این خودرو موثر دانست.

Kia-Sonet-6-767x431

امکانات رفاهی کیا سونت

کیا سونت مجهز به سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای است که راحتی راننده را افزایش می‌دهد. نمایشگر لمسی ۸ اینچی با پشتیبانی از اپل کارپلی و اندروید اتو، سیستم صوتی با ۶ بلندگو، و تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه برای سرنشینان عقب، از امکانات اصلی آن هستند. همچنین، سانروف، شارژر بی‌سیم، کروز کنترل، دوربین عقب، سنسور پارک عقب، و فرمان برقی با کلیدهای کنترلی، به آسودگی سرنشینان کمک می‌کند.

kona-hyundai-767x555

مشخصات فنی هیوندا کونا

در دیگر سو، هیوندا کونا به یک موتور 2 لیتری تنفس طبیعی مجهز است که 147 اسب بخار قدرت و 179 نیوتن‌متر گشتاور ارائه می دهد. گیربکس IVT که نسخه پیشرفته CVT است، نیرو را به چرخ‌های جلو منتقل کرده و شتاب 0 تا 100 این خودرو را به 10 ثانیه و حداکثر سرعت آن را به 185 کیلومتر بر ساعت می‌رساند. این در حالی است که میزان مصرف سوخت این خودرو برابر با 7.3 لیتر برای هر 100 کیلومتر است.

2024-hyundai-kona-121-65490ace2d238_11zon

مشخصات ظاهری هیوندا کونا

در این خودرو با فضای جادارتری به نسبت کیا سونت روبه رو هستیم. جلوپنجره بزرگ مشبک، چراغ‌های LED باریک، و خطوط تیز بدنه، ظاهری پویا برای این خودرو ایجاد کرده‌اند.

 

امکانات رفاهی هیوندا کونا

این خودرو دارای نمایشگر لمسی ۸ اینچی (قابل ارتقا به ۱۰.۳ اینچ) با پشتیبانی از اپل کارپلی و اندروید اتو، پشت آمپر دیجیتال ۱۲.۳ اینچی، و سیستم صوتی با کیفیت است. امکانات دیگری شامل تهویه اتوماتیک، تنظیم برقی صندلی راننده، شارژر وایرلس، ترمز پارک برقی، اتوهلد، کروز کنترل، و دسته دنده الکترونیکی می‌شود.

قیمت کیا سونت و هیوندا کونا

قیمت این دو خودرو و مخصوصا هیوندا کونا در چند ماه اخیر باعث به وجود آمدن حواشی زیادی شده است. در این رابطه کوشا موتور در ابتدای کار یعنی در خردادماه 1403، قیمت این خودرو را 2 میلیارد و 540 میلیون تومان اعلام کرد. در ادامه این قیمت افزایش یافت و تا اسفندماه 1403 به 2 میلیارد و 952 میلیون تومان رسید.

اما این پایان کار افزایش قیمت هیوندای کونا نبود و همین چند وقت پیش بود که کوشاخودرو به ناگاه بیشترین افزاریش قیمت را هم لحاظ کرده و قیمت این کراس‌اوور را برای عرضه در ایران به 4 میلیارد و 592 میلیون تومان رسانده است.

در دیگر سو، کیا سونت به قیمت 2 میلیارد و 650 میلیون تومان در بازار عرضه می‌شود. این ‌ها همه در حالی است که قیمت جهانی هر دو به هم نزدیک بوده و چندان تفاوت چشم‌گیری با هم ندارند.

چنان که بازه قیمت کیا سونت از 26 هزار دلار تا 32 هزار دلار است و با هیوندا کونا با قیمت جهانی مابین 25 هزار تا 31 هزار دلار  تفاوت چشگیری ندارد. در چنین شرایطی به نظر می رسد که کوشاخودرو به خاطر فاصله قیمتی بالای هیوندای کونا، بازی را به کیا سونت خواهد باخت.

مقایسه کیا سونت و هیوندای کونا؛ کدام یک ارزش خرید دارد؟

سونت با موتور ۱.۵ لیتری و مصرف سوخت بهینه‌تر، برای رانندگی شهری و کسانی که به دنبال خودرویی کم‌مصرف هستند، مناسب‌تر است. طراحی اسپرت و جمع‌وجور آن برای خانواده‌های کوچک ایده‌آل است و قیمت پایین‌تر آن را اقتصادی‌تر می‌کند. از نظر امکانات رفاهی، سونت با سانروف، کروز کنترل، و شارژر بی‌سیم، نیازهای پایه را برآورده می‌کند، اما کیفیت کابین آن پایین‌تر است.

کونا با موتور ۲ لیتری قوی‌تر، شتاب بهتری دارد و برای کسانی که به عملکرد بالاتر اهمیت می‌دهند، گزینه بهتری است. طراحی جسورانه‌تر و کابین جادارتر با امکاناتی مثل تنظیم برقی صندلی و پشت آمپر دیجیتال، حس لوکس‌تری ارائه می‌دهد. اما مصرف سوخت بیشتر و قیمت بالاتر ممکن است برای برخی خریداران چالش‌برانگیز باشد.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید