صعود اولین فرد قطع عضو بالای زانو به قله اورست!
هاری بودا ماگار این صعود طاقت فرسا را ۷۰ سال پس از اینکه سر ادموند هیلاری و شرپا تنزینگ نورگای اولین کوهنوردانی بودند که قله اورست را فتح کردند، انجام داد.
یک گورکای سابق ارتش بریتانیا که در حین خدمت در افغانستان هر دو پای خود را از دست داده بود، اولین فرد قطع عضو بالای زانو است که به قله اورست صعود کرده است.
هاری بودا ماگار این صعود طاقت فرسا را ۷۰ سال پس از اینکه سر ادموند هیلاری و شرپا تنزینگ نورگای اولین کوهنوردانی بودند که قله اورست را فتح کردند، انجام داد.
این مرد ۴۳ ساله گفت: «اگر من بتوانم به بلندترین قله جهان صعود کنم، هر کسی بدون در نظر گرفتن معلولیتش می تواند به آرزویش برسد.»
آقای ماگار قبل از اینکه ۱۵ سال به عنوان سرجوخه در هنگ گورکا ارتش بریتانیا خدمت کند، در کوه های نپال بزرگ شد و در سال ۲۰۱۰ در یک انفجار بمب دست ساز هر دو پای خود را از دست داد.
او حدود ساعت ۱۵ روز جمعه ۱۹ مه (۲۹ اردیبهشت) به قله ۸,۸۴۰ متری رسید. ماگار که سه فرزند دارد از آن زمان به کمپ اصلی بازگشته است، جایی که دیروز از طریق تلفن ماهواره ای گفت: «سخت بود. سخت تر از چیزی که تصورش را می کردم. ما فقط باید ادامه می دادیم و برای رسیدن به اوج تلاش می کردیم، مهم نیست چقدر درد داشت یا چقدر طول کشید. وقتی اوضاع واقعاً سخت شد، فکر خانواده شگفتانگیزم و همه کسانی بود که به من کمک کردند تا به سمت قله بروم و مرا به اوج قله کشاند.»
در سال ۲۰۱۷ بودا ماگار اولین ورزشکار قطع عضو شد که با سپری کردن ارتفاع بیش از ۶ هزار متر، قله مرا، یکی از قلههای محبوب کوهنوردان در نیپال را فتح کرد.
هاری بودا ماگار در سال ۲۰۱۰ که در حال اجرای ماموریت در افغانستان بود که بر یک بمب دستساز (IED) قدم گذاشت که باعث شد هر دو پای خود را از دست بدهد.
گورکاها یا گورخاها با نام مصطلح گورخالی، سربازان بومی شبه قاره هند هستند که عمدتاً در نپال و برخی از بخشهای شمال شرقی هند مستقرند.
واحدهای گورکا از نپالیها و گورکاهای هندی تشکیل شدهاند و برای ارتش نپال، ارتش هند، ارتش بریتانیا، گورکا سنگاپور، واحد ذخیره گورکا، برونئی، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل بهعنوان نیروی عملیاتی و در مناطق جنگی در سراسر جهان استخدام میشوند. گورکاها به داشتن مهارتهای نظامی شهرهاند.
منبع: روزیاتو