(تصاویر) بیوگرافی و عکس های شخصی امیر آقایی؛ بازیگر سریال «گناه فرشته»
امیر آقایی بازیگر ایرانی است که اخیرا سریال گناه فرشته از او پخش شده است.
امیر آقایی از بازیگران سرشناس ایرانی بوده که متولد 10 مرداد 1354 در ارومیه است. او به جز بازیگری به هنرهای دیگری مانند نقاشی و عکاسی می پردازد و یک عکاس درجه یک است. اما حرفه اصلی اش را تنها بازیگری معرفی کرده و فعالیت های دیگر را علاقه فردی خود میداند. او در کنار زبان مادری اش (ترکی) به زبان استانبولی نیز مسلط است.
خانواده و اصالت امیر آقایی
امیر آقایی در یک خانواده ۴ نفره بزرگ شده و فقط یک خواهر به نام نرمین دارد. پدر این بازیگر کشورمان در سال ۱۳۵۸ در یک سانحه رانندگی فوت کرد، پس از چند سال امیر آقایی به همراه خانواده اش به محله گلشن تهران نقل مکان کردند.
تحصیلات امیر آقایی
امیر آقایی لیسانس رشته کارگردانی دارد. او پس از اتمام دوره دبیرستان در رشته کارگردانی به تحصیل پرداخت و در این رشته فارغالتحصیل شد. او قرار بود در فیلم پایاننامه بازی کند که چون نسخه اولیه فیلمنامه تغییر کرد، از بازی در این فیلم انصراف داد. او در برنامه هفت گفت که بابت انصراف از حضور در فیلم پایاننامه که درباره حوادث بعد از انتخابات ۸۸ بود مبلغ ۱۷۰ میلیون تومان جریمه شد؛ البته این بازی نکردن فقط به پرداخت جریمه ختم نشد و مدتی هم آقایی ممنوعالکار بود.
ازدواج امیر آقایی
امیر آقایی از بازیگران مجرد بوده که تا به حال ازدواج نکرده است. او با حضور در برنامه دورهمی مهران مدیری درباره ازدواجش گفت که تاکنون هیچ وقت به خواستگاری نرفته است. او ازدواج را مسئولیتی بسیار بزرگ و سخت عنوان کرد و گفت هرگاه این توانایی را در خود ببینم که بتوانم بار دیگری را به دوش بکشم حتماً ازدواج می کنم.
نحوه ورود امیر آقایی به بازیگری
امیر آقایی در اواخر دوره دبیرستان بیلبوردهای تبلیغاتی شرکت در کلاسهای آزاد بازیگری را در خیابان دید و تصمیم گرفت در این کلاسها شرکت کند. او ۲ ترم زیر نظر اساتیدی چون احمد آقالو و خسرو دهقان به آموزش بازیگری پرداخت و دورههای کلاس بازیگری را تکمیل کرد.
پس از پایان کلاسهای بازیگری به تئاتر وارد شد و در چندین تئاتر به ایفای نقش پرداخت. البته امیر آقایی قبل از ورود به تئاتر در فیلم ضیافت به کارگردانی مسعود کیمیایی به عنوان سیاهی لشکر حضور داشت.
نخستین تجربه بازیگری در تئاتر امیر آقایی به سال ۱۳۷۵ برای بازی در تئاتر آن سوی آینه بازمیگردد که در کنار آزیتا حاجیان بازی کرد. او در آن زمان در سال اول دوران دانشجویی بود که به دلیل عدم حضور یکی از بازیگران گروه تئاتر آزیتا حاجیان به طور اتفاقی روی صحنه رفت.
او پس از چندین سال فعالیت در تئاتر در سال ۱۳۷۹ و در زمان اجرای تئاتری به نام سه سال و یک دوم به نویسندگی و کارگردانی خودش با یک کارگردان مطرح سینما و تلویزیون به نام بهرام عظیمپور آشنا شد. بهرام عظیمپور او را به ابراهیم حاتمیکیا معرفی کرد و پس از ۲ ماه تلاش و تمرین برای بازی در سریال خاک سرخ برگزیده شد.
حضور در سریال خاک سرخ نخستین تجربه بازیگری جدی امیر آقایی محسوب می شود که در آن موقع ۳۰ سال داشت. او در این سریال با بازیگران سرشناسی چون پرویز پرستویی، مهتاب کرامتی و حبیب رضایی همبازی بود.
نخستین سابقه بازیگری امیر آقایی در سینما به فیلم ارتفاع پست ابراهیم حاتمی کیا در سال ۱۳۸۰ برمی گردد. امیر آقایی پیش از ورود به دنیای بازیگری فعالیت هنری اش را با ساخت فیلم کوتاه آغاز کرد و بازی در سینما از دغدغه های او بود.
آغاز شهرت امیر آقایی
امیر آقایی در سال ۱۳۸۴ با سریال اولین شب آرامش که از شبکه سه سیما پخش می شد، به شهرت رسید. بازی امیر آقایی در این سریال ساخته احمد امینی بسیار دیده شد. او در این سریال در کنار شبنم قلی خانی، یکتا ناصر، مهدی پاکدل، اکرم محمدی، شهروز ابراهیمی و … حضور داشت.
نویسندگی امیر آقایی
امیر آقایی از دوران کودکی به نویسندگی و شاعری علاقه بسیار داشت و در دوره نوجوانی در حین کار و تحصیل با همراهی و حمایت دایی اش به نویسندگی مشغول شد. او در سال ۱۳۷۸ موفق شد اولین کتاب و مجموعه شعر خود را به نام «میتوانستم سر به هوایت باشم» منتشر کند. او مجموعه شعری را به نام بیدها در باد سروده که در سال ۱۳۸۹ توسط انتشارات حوض نقره منتشر شد. در ادامه فهرست آثار منتشر شده او را در نویسندگی می خوانید.
- می توانستم سربه هوایت باشم، ۱۳۷۸
- دختر ماه هفتم، ۱۳۸۰
- من از جغرافیای جهان فقط راه خانه ام را بلدم، ۱۳۸۳
- بیدها در باد، ۱۳۸۹
- زمان به وقت ما همیشه ابتدای شب است، ۱۳۹۴
- باخود و با دیگری اش، ۱۳۹۵
ورود امیر آقایی به عرصه مدلینگ
امیر آقایی به دلیل ویژگی های ظاهری خاصی که دارد، به عرصه مدلینگ هم توانسته راه یابد به طوری که مدل یک برند معروف کت و شلوار شد و عکس های متفاوتی با ژست مدلینگ از او منتشر می شود.
صفحه اینستاگرام امیر آقایی
amir_aghaee آدرس صفحه اینستاگرام امیر آقایی است که تا این لحظه ۱/۴ میلیون فالوور دارد و ۳۶۶ پست در اینستاگرام خود منتشر کرده است. او در کپشن اینستاگرامش به هنر عکاسی خود به طور جدی اشاره کرده و این متن را نوشته است:
عکسها متعلق به بنده هست، اگر عکاس عکسی خودم نباشم، به یقین اسم عکاس تگ یا نوشته خواهد شد.
فیلم های امیر آقایی
امیر آقایی در سریال ها و فیلم های سینمایی وافری نقش آفرینی کرده که در ادامه به آنها پرداخته ایم.
سریال ها
- نوار زرد ۱۳۹۶
- چرخ و فلک ۱۳۹۵
- آسمان من ۱۳۹۳
- یادآوری ۱۳۹۲
- سرزمین کهن ۱۳۹۲
- راستش را بگو ۱۳۸۹
- ارمغان تاریکی ۱۳۸۹
- عبور از پائیز ۱۳۸۸
- بی گناهان ۱۳۸۷
- سالهای برف و بنفشه ۱۳۸۵
- اولین شب آرامش ۱۳۸۴
- باغ بلور ۱۳۸۲
- خاک سرخ ۱۳۸۱
فیلم های سینمایی
- چهار دیوار ۱۴۰۰
- بی مادر ۱۴۰۰
- خط نجات ۱۴۰۰
- شبگرد ۱۴۰۰
- خائن کشی ۱۴۰۰
- شب، داخلی ۱۳۹۹
- شنای پروانه ۱۳۹۸
- سم پاشی ۱۳۹۸
- گواهی امضا ۱۳۹۸
- دیدن این فیلم جرم است ۱۳۹۷
- مردی بدون سایه ۱۳۹۶
- روسی ۱۳۹۶
- حریم شخصی ۱۳۹۵
- بدون تاریخ بدون امضا ۱۳۹۵
- لینا ۱۳۹۵
- فصل نرگس ۱۳۹۴
- بادیگارد ۱۳۹۴
- پری دریایی ۱۳۹۴
- شیفت شب ۱۳۹۳
- چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۳
- ۳۶۰ درجه ۱۳۹۳
- کوچه بی نام ۱۳۹۳
- هیس! دخترها فریاد نمی زنند ۱۳۹۲
- گهواره ای برای مادر ۱۳۹۱
- زندگی خصوصی ۱۳۹۰
- سعادت آباد ۱۳۸۹
- مرگ کسب و کار من است ۱۳۸۹
- ما همه گناهکاریم ۱۳۸۹
- اوباش ۱۳۸۹
- خواب بد ۱۳۸۸
- دوزخ، برزخ ۱۳۸۷
- کیمیا و خاک ۱۳۸۷
- نیلوفر ۱۳۸۷
- آخرین نقش ۱۳۸۶
- زن دوم ۱۳۸۶
- روز برمی آید ۱۳۸۵
- راه طی شده ۱۳۸۴
- ارتفاع پست ۱۳۸
جوایز و افتخارات امیر آقایی
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر، شنای پروانه
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر، بدون تاریخ، بدون امضاء
- کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیستمین جشن سینمای ایران، بدون تاریخ، بدون امضاء
- برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از دوره پنجم انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران، سعادت آباد
- کاندید دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیست و نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر، مرگ کسب وکار من است
- کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از دوازدهمین جشن سینمای ایران، زن دوم
منبع: رکنا