(تصاویر) سفر ولادیمیر پوتین به کره شمالی پس از ۲۴ سال با هواپیمای ایلیوشین ایل-۹۶
شرکت هواپیمایی روسیه ایرلاینز متعلق به شرکت دولتی آئروفلوت مسئول انتقال ایمن رئیس جمهور این کشور با یک اسکادران پرواز اختصاصی بوده است. این خطوط هوایی از Il-96، هواپیماهای Tu-214 و بالگردهای Mi-38 ساخت روسیه/شوروی بهره میبرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای اولین بار طی ۲۴ سال گذشته به کره شمالی رفته تا دیداری با کیم جونگ اون داشته باشد. او این سفر را با یکی از سه پرواز ویژه دولت روسیه با هواپیمای ایلیوشین ایل-۹۶ (Ilyushin Il-96) انجام داده و دو هواپیمای ایل-۹۶ دیگر به عنوان اسکورت همراه با آن به سمت پیونگ یانگ پرواز کردند.
زمانی که پوتین سال گذشته به امارات متحده عربی پرواز کرد، هواپیمایش توسط چهار سوخو سو-۳۵ اس اسکورت شد.
آندری بلوسف، وزیر دفاع جدید روسیه، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه و الکساندر نواک معاون نخست وزیر نیز او را در این سفر همراهی کردند.
کرملین از پرواز ایمن ولادیمیر پوتین مطمئن است
هفته گذشته، سخنگوی کرملین به نگرانیها درباره پرواز رئیسجمهور روسیه اشاره کرد و گفت ولادیمیر پوتین در سانحه هوایی جان خود را از دست نمیدهد، زیرا فقط با هواپیماهای روسی پرواز میکند که سخنگوی کرملین اطمینان داد سابقه قابل اعتمادی دارند.
این بیانیه پس از سانحه اخیر سقوط هلیکوپتر بل-۲۱۲ سید ابراهیم رئیسی منتشر شده است. در حادثه جداگانهای معاون رئیس جمهور مالاوی نیز پس از سقوط هواگرد دورنیه دو۲۲۸ جان خود را از دست داد. رئیس جمهور لهستان نیز در سال ۲۰۱۰ بر اثر سقوط هواپیمای روسی Tu-154 در روسیه کشته شد.
به دلیل تحریمهای غرب، خطوط هوایی روسیه برای حفظ هواپیماهای آمریکایی خود با مشکل مواجه شدهاند، اگرچه برخی قطعات حیاتی را مهندسی معکوس کردهاند.
حمایت همهجانبه پوتین و کیم جونگ اون از یکدیگر
مراسم استقبال از آقای پوتین در میدان مرکزی و مشهور کیم ایل سونگ پیونگ یانگ برگزار شد.
رهبران دو کشور آخرین بار در ماه سپتامبر در پایگاه فضایی وُستوچنی در شرق دور روسیه دیدار کرده بودند. اما این اولین سفر پوتین به پیونگ یانگ از سال ۲۰۰۰ است.
پوتین از حمایت کیم جونگ اون از اقداماتش در اوکراین ابراز قدردانی کرده و قول داده است برای غلبه بر چالشهای تحریمهای آمریکا و غرب، که در کنار سایر پیامدها، به طور قابل توجهی تواناییهای هوافضایی هر دو کشور را تضعیف کرده است، همکاری کند.
پوتین گفت که هر دو کشور قاطعانه با تلاشهای غرب «برای ممانعت از استقرار نظم جهانی چندقطبی مبتنی بر عدالت، احترام متقابل به حاکمیت و در نظر گرفتن منافع یکدیگر» مخالفت خواهند کرد.
روابط بین این دو کشور در سالهای اخیر به ویژه پس از تهاجم گسترده روسیه به اوکراین افزایش یافته است.
کره شمالی پس از شکست اخیر خود در قرار دادن دومین ماهواره جاسوسی در مدار به کمک در زمینه فناوری فضایی نیاز دارد. روسیه نیز در جنگ خود با اوکراین با کمبود مداوم تسلیحات مواجه است.
در این میان ایالات متحده نگران «تعمیق روابط بین این دو کشور» است.
منبع: روزیاتو