(تصاویر) بیوگرافی و عکس های شخصی یلدا ابتهاج، دختر هوشنگ ابتهاج
یلدا ابتهاج دختر هوشنگ ابتهاج و آلما میخائیل، است.
یلدا ابتهاج ، فرزند شاعر پیشکسوت هوشنگ ابتهاج با انتشار تصویری از کودکی خود در آغوش مادرش نوشته است : «مادرم برای بهار در راه صبر نکرد و رفت...»
یلدا ابتهاج کیست ؟
هوشنگ ابتهاج در سال 1337 در 31 سالگی با آلما میخائیل ازدواج کرد. نتیجه این ازدواج دختری بنام یلدا ابتهاج متولد 1338، کیوان متولد 1339، آسیه متولد 1340) و کافه ابتهاج متولد 1341 میباشد .
آلما میخائیل همسر امیرهوشنگ ابتهاج (ه.ا.سایه) در روز چهارشنبه (27 اسفند 1400) درگذشت.
سایه پدر یلدا ابتهاج
سایه در سال ۱۳۲۵ مجموعه «نخستین نغمهها» را که شامل اشعاری به شیوه کهن است، منتشر کرد. او در غزلهای عاشقانهاش، از حیث زبان، به حافظ بسیار نزدیک شده است و مضامین اجتماعی نهفته در اشعارش او را به یکی از بهترین غزلسرایان معاصر بدل ساخته است. سایه سالهای زیادی را صرف پژوهش و حافظشناسی کرده است و از مهمترین آثار او تصحیح بر غزلهای حافظ است که با عنوان «حافظ به سعی سایه» نخستین بار در سال ۱۳۷۲ به چاپ رسید. از جمله آثار دیگر وی میتوان به سیاه مشق، سراب، چندبرگ تا یلدا و... اشاره کرد.
اما شعر ارغوان زاده روزهایی است که شاعر پشت میلههای زندان سپری میکرد؛ روزهایی که به قول خودش: نفسم میگیرد که هوا هم اینجا زندانی ست!
یلدا ابتهاج و ارغوان
یلدا ابتهاج با بیان اینکه سایه تا ۱۹ سالگی در خانه مادریشان در محله استادسرای رشت سکونت داشتهاند، گفت: سایه در سن ۱۹ سالگی رهسپار تهران شده و در خانه یکی از اقوام سکنی گزید، ابتهاج مدتی بهعنوان مدیر امور اداری شرکت سیمان تهران بهکار اشتغال داشت و منزل شخصی ایشان در سال ۱۳۸۷ بانام «خانه ارغوان» به ثبت سازمان میراث فرهنگی رسید، هر چهار فرزند سایه در تهران به دنیا آمدند.
یلدا فرزند ارشد هوشنگ ابتهاج
یلدا فرزند ارشد ابتهاج با تأکید بر اینکه سایه به دنبال ثبت خانه مادری خود در شهر رشت نیست، تصریح کرد: ثبت و حفظ این خانه از مطالبات مردم فرهنگ دوست شهر رشت و استان گیلان بوده است، عدهای نیز در اداراتی نظیر شهرداری رشت پیگیر ثبت خانه مادری ابتهاج بودند، من نیز از روی علاقه شخصی خود این قضیه را پیگیری کرده در این پیگیری، نماینده سایه نبودم ولی ایشان را در جریان تمامی کارها قرار دادهام.
یلدا ابتهاج با بیان اینکه هیچ فردی نسبت به خانه دوران کودکی خود بیتفاوت نیست، گفت: بارها گفتهاند که حفظ و یا تخریب این خانه اهمیتی ندارد، منظور سایه این بوده است که حفظ و یا تخریب خانه مادری ایشان باعث جاودانگی نمیشود.
منبع: دلگرم