(تصاویر) تغییر چهره بازیگر نقش «شبث» در مختارنامه بعد 18 سال در 80 سالگی

(تصاویر) تغییر چهره بازیگر نقش «شبث» در مختارنامه بعد 18 سال در 80 سالگی

بازیگر نقش شبث در مختارنامه: مظفر مقدم بازیگر سینما و تلویزیون ایران است. از مهم‌ترین آثار مظفر مقدم می‌توان به بازیگری در سریال مختارنامه، سریال کبودی و سریال ماموریت اشاره کرد.

کد خبر : ۱۹۸۹۹۴
بازدید : ۴۰۹۳۳۷

مظفر مقدم نخستین بار در تلویزیون حضور یافته و سال ۱۳۶۳ در سریال بار دیگر زندگی به کارگردانی علاالدین رحیمی بازی کرده است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال مختارنامه، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای مظفر مقدم محسوب می‌شود و همکاری با هنرمندانی همچون مجید گل‌بابایی، مصطفی طارمی و عزیز هنرآموز را تجربه کرد. 

بازیگر نقش شبث در مختارنامه

مظفر مقدم در سال ۱۳۹۰ دوره‌ی پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون گذراند و در اثر مهمی بازی کرده است. اثر مهم مظفر مقدم در این سال، بازیگری در سریال مختارنامه به کارگردانی سید داود میر‌باقری محسوب می‌شود.

شاید یکی از مهم‌ترین بخش‌های بیوگرافی مظفر مقدم بازی در سریال مختارنامه بوده است. مظفر مقدم سال ۱۳۹۰ سریال مختارنامه نقش مهمی بازی کرده است که توانست با مهارت خود، آن نقش و همچنین خودش را میان مخاطبان تلویزیون مطرح کند.

25

او در این سریال با سید داود میر‌باقری همکاری داشته است. مظفر مقدم توانست با بازی در سریال مختارنامه تجربه بازیگری موفقی برای خود رقم بزند و همکاری در کنار بازیگرانی نظیر فریبرز عرب‌نیا، مهدی فخیم‌زاده، انوشیروان ارجمند و ژاله علو بر تجارب او افزود.

مظفر مقدم علاوه‌ بر سریال مختارنامه ، سال ۱۳۶۴ در سریال کبودی نیز بازی کرده است. مظفر مقدم این‌بار با جعفر فاطمی یعنی کارگردان سریال کبودی و هنرمندانی چون محمد‌باقر صحرارودی، کاظم بلوچی، حسن خویینی و حسن ناظم رضوی همکاری داشت.

26

در این سال‌ها مظفر مقدم با هنرمندان بسیاری تجربه‌ی کار داشته است اما جالب است بدانید که در میان بازیگران فرخ نعمتی با ۲ مرتبه، خسرو فرخزادی با ۲ مرتبه، فرهاد اصلانی با ۲ مرتبه، صدرالدین حجازی با ۲ مرتبه و سعید نوراللهی با ۲ مرتبه بیشترین همکاری را با مظفر مقدم داشته‌اند.

یکی از ویژگی‌های حرفه‌ای بیوگرافی مظفر مقدم آن هست که در مدت زمان بازیگری خود، هم در تلویزیون و هم در سینما بازی کرده است.

27

مظفر مقدم را باید بیشتر بازیگر تلویزیون بدانیم چرا که ۷۵% آثار وی تلویزیونی و ۲۵% آثارش سینمایی است. در واقع مظفر مقدم از مجموع ۸ اثری که در کارنامه دارد، در ۶ اثر در تلویزیون با نام‌های :

سریال مختارنامه

سریال رستوران خانوادگی

سریال ماموریت (۱)

سریال ماموریت (۲)

سریال کبودی و سریال بار دیگر زندگی نام‌های و در ۲ اثر در سینما با نام‌های فیلم مثلث آبی و فیلم تشکیلات بازی کرده است.

شبث بن ربعی تمیمی که بود؟

شَبَث بن رِبعِی بن حصین تمیمی یربوعی (در گذشت حدود ۷۰ق)، از اشراف کوفه و شخصیت‌های بی‌ثبات تاریخ اسلام.

شبث، از مخالفان عثمان و فرماندهان سپاه امام علی(ع) در جنگ صفین بود. او در مسیر حرکت به سوی نهروان، به خوارج پیوست اما با سخنان امام برگشت و فرماندهی قسمتی از سپاه امام را در جنگ نهروان به دست گرفت. او از کسانی بود که علیه حُجْر بن عَدی شهادت داد.

در واقعه کربلا، از کسانی بود که به امام حسین(ع) نامه نوشت و از آن حضرت خواست تا به کوفه بیاید؛ اما با تسلط ابن زیاد بر کوفه تغییر موضع داد و در پراکنده کردن اهالی کوفه، از اطراف مسلم بن عقیل نقش به سزایی داشت.

در روز عاشورا با آنکه فرماندهی نیروهای پیاده سپاه عمر بن سعد را بر عهده داشت؛ اما سعی می‌کرد تا خود را کمتر نشان دهد.

او در قیام مختار و شورش اشراف کوفه به مقابله با مختار پرداخت و در تحریک مصعب بن زبیر و قتل مختار نیز نقش داشت. شبث در حدود ۷۰ق درگذشت.

واقعه عاشورا

شبث، از جمله کسانی بود که در واقعه کربلا به امام حسین(ع) نامه نوشت و از آن حضرت خواست که به کوفه بیاید. اما با مسلط شدن ابن زیاد بر کوفه، در متفرق کردن اهالی کوفه از اطراف مسلم بن عقیل نقش بسزایی داشت.

روز عاشورا امام حسین(ع) در سخنان خود خطاب به سپاه عمر بن سعد، او را به عنوان یکی از نویسندگان نامه‌های کوفیان مخاطب قرار داد.

او برای حضور در واقعه عاشورا و جنگ با امام حسین(ع) تمایلی نداشت و هنگامی ابن زیاد از او خواست به سپاه عمر بن سعد بپیوندد، تظاهر به بیماری کرد تا در مقابل امام قرار نگیرد. اما وقتی ابن زیاد به او گفت «اگر مطیع مایی به جنگ دشمن ما برو» به سمت کربلا حرکت کرد.

در روز عاشورا فرماندهی نیروهای پیاده سپاه عمر بن سعد را بر عهده داشت. وقتی که سپاهیان عمر بن سعد از شهادت مسلم بن عوسجه خوشحالی می‌کردند.

شبث آنان را سرزنش کرد. هنگامی که شمر بن ذی الجوشن نیزه خود را در خیمه امام حسین(ع) فرو برد و فریاد زد که آتش بیاورید تا این خیمه را با اهلش بسوزانم. امام او را نفرین کرد. شَبَث بن رِبعی، نیز او را سرزنش نمود.

منبع: گفتنی

۱۳۹
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید