(تصاویر) زندگی خصوصی، عکس های شخصی و بیوگرافی حمیدرضا صدر

(تصاویر) زندگی خصوصی، عکس های شخصی و بیوگرافی حمیدرضا صدر

حمیدرضا صدر متولد ۲۸ اسفند ۱۳۳۴ در مشهد، روزنامه نگار، محقق، نویسنده، منتقد سینما و مفسر فوتبال است. وی مدرک کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد و دکترای برنامه ریزی شهری از دانشگاه تهران و دانشگاه لیدز (انگلستان) دارد.

کد خبر : ۲۱۱۳۷۶
بازدید : ۱۲۸

اگر از علاقمندان و دنبال کنندگان برنامه‌های فوتبالی هستید، حتما نام حمیدرضا صدر را شنیده اید. حمیدرضا صدر یک چهره‌ی شناخته شده تلویزیون در دو دهه گذشته در عرصه ادبیات، فوتبال و هنر بوده است. در ادامه با بیوگرافی کامل آقای صدر آشنا خواهید شد.

6

بیوگرافی حمیدرضا صدر

حمیدرضا صدر متولد ۲۸ اسفند ۱۳۳۴ در مشهد، روزنامه نگار، محقق، نویسنده و منتقد سینما و مفسر فوتبال است. وی مدرک کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد و دکترای برنامه ریزی شهری از دانشگاه تهران و دانشگاه لیدز (انگلستان) دارد. حمیدرضا صدر اغلب به عنوان کارشناس فوتبال در صدا سیما حضور پیدا می‌کند.

ازدواج و خانواده

پدر حمیدرضا ارتشی و مهندس بوده و او در یک خانواده ۷ نفره بزرگ شده است. صدر متاهل است و همسرش مهرزاد دولتی نام دارد. آن‌ها یک فرزند دختر به نام غزاله دارند. خانم دولتی در آمریکا در رشته داروسازی درس خوانده، ولی پس از بازگشت به ایران، پس از انقلاب به نقاشی تغییر رشته می‌دهد. او مدتی درگیر سرطان گردن بود که خوشبختانه درمان شد.

7

از کلاس اول تا دوران دانشجویی از زبان خودش

«کلاس اول بودم که پدرم برایم هم معلم عربی گرفت و هم معلم خط، زبان انگلیسی را هم در دبستان و هم از معلمی که پدر گرفت یاد گرفتم، پدرم فردی فرهنگی بود و ما را میان کتاب و روزنامه بزرگ کرد. در سال‌های دانشجویی دوربین عکاسی بسیار خوبی داشتم و وقتی به امجدیه می‌رفتم از همان جایگاه تماشاچی‌ها عکس می‌گرفتم. بعد با دوربین هشت میلی متری فیلم برداری می‌کردم. الان چند تا از بازی‌های جام تخت جمشید را هم دارم.»

ورود به فوتبال

او می‌گوید علاوه بر بازی‌های خیابانی که منجر به شکسته شدن پایم نیز شد، هم در تیم دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و هم در تیم دانشکده هنر‌های زیبا بودم. برادر کوچترم شاهین در تیم هما کنار حمید علیدوستی بازی می‌کرد و کمی بعد کنار مجید صالح به میدان رفت. سه برادر بودیم و آن‌ها خوره‌تر از من بودند.

8

اشراف بر فوتبال

حمیدرضا صدر تسلط و اشراف کامل بر فوتبال ایران و جهان دارد. او بار‌ها به استادیوم‌های مشهور فوتبال جهان رفته تا مسابقات را از نزدیک ببیند. او به تاریخ فوتبال نیز بسیار علاقه دارد، ولی با این حال خودش می‌گوید نسبت به دیدگاه بازیکنان و مربیان حرفه‌ای فوتبال در سیاره دیگری به سر می‌برد.

روزنامه‌نگاری

حمیدرضا صدر نویسنده ثابت مجله فیلم است و با نشریات زن روز، هفت، مجله سروش، تهران امروز، وبگاه گل و تعدادی نشریه ورزشی همکاری دارد.

حضور در برنامه‌های تلویزیونی

آقای صدر در بیشتر برنامه‌های زنده فوتبال شبکه سه حضور پیدا کرده است. علاوه بر آن در برنامه آن سوی نیمکت در شبکه ورزش به عنوان کارشناس حضور داشت. حمیدرضا صدر کارشناس مستند تاریخچه شهرآورد فوتبال ایران ساخته مزدک میرزایی نیز بوده است.

9

شهرت حمیدرضا صدر

شهرت حمیدرضا صدر بیشتر به خاطر طرز گفتگوی همراه با هیجان و ابراز احساساتش به فوتبال در اجرا‌های تلویزیونی اش است

حمیدرضا صدر در سینما

مقالات آقای صدر در ستون هنری روزنامه شرق و ستون تحلیل سینمای جهان بانی فیلم چاپ می‌شد و در برنامه‌های تماشاخانه ایرانشهر نیز شرکت می‌کرد. علاوه بر این‌ها در گذشته در ماهنامه‌ی سینمایی فیلم، تحلیل روز سینمای جهان را برعهده می‌گرفت و همچنان به خاطر تحلیل‌ها و نقدهایش در جشنواره فیلم لندن شناخته می‌شود. ولی او در چند سال اخیر نقد فیلم را پایان داد و معتقد بود که نقد فیلم در دنیا به پایان رسیده است و مخاطبان خودشان صاحب نظرند، چرا که نسل جدید این امکانات را دارند که فیلمی را بار‌ها ببینند و در موردش صحبت کنند.

10

آقای صدر و بیماری اش

او می‌گوید: “تلاش می‌کنم از هر چیز کوچکی بهره‌ای ببرم نمی‌دانم شاید دلیلش هم این است که در خانواده پدری ام خیلی‌ها خیلی زود به دلیل سرطان جان دادند. پدرم در ۶۰ سالگی فوت کرد و مادرم خیلی جوان بود که به با پنج بچه جوان ماند. دخترعمو و پسرعموی من به ۳۰ سال نرسیدند که جان دادند. همیشه فکر می‌کردم تا ۳۵ سالگی بیشتر زنده نخواهم ماند. زمانی که ازدواج کردیم به خانمم همین را گفتم و او هم به طنز گفت نگران نباش پس از آن فکری خواهم کرد. جلو که آمدیم همسرم در ۳۵ سالگی درگیر سرطان شد. ولی خوشبختانه او برخلاف من آدمی قوی است.

حمیدرضا صدر در یکی از پست‌های اینستاگرامش در مورد بیماری و آزمایش‌های خودش نوشت: “  شکر خدا خوب خوب هستم، قبلا یک سری تشخیص درباره احتمالات از سوی پزشکان داده شده بود که جواب آزمایش هایم نشان می‌دهد اشتباه بودند و شکر خدا مشکلی بابت بیماری ندارم.

آثار حمیدرضا صدر

نام آثار چاپ شده 

  • نیمکت داغ
  • روزی روزگاری فوتبال
  • یونایتد نفرین‌شده
  • پسری روی سکو‌ها
  • درآمدی بر تاریخ سیاسی سینمای ایران
  • تو در قاهره خواهی مرد
  • ز حشمت مهاجرانی تا الکس فرگوسن و ژوزه مورینیو
  • سیصد و بیست و پنج

کتاب‌شناسی

  • درآم‍دی ب‍ر ت‍اری‍خ س‍ی‍اس‍ی س‍ی‍ن‍م‍ای ای‍ران (۱۳۸۰–۱۲۸۰). ت‍ه‍ران: ن‍ی، ۱۳۸۱. شابک ‎۹۶۴-۳۱۲-۶۰۴-۸
  • پسری روی سکوها: وقایع‌نگاری چهار دهه‌ای فوتبال ایرانی. تهران: زاوش‌، ۱۳۹۲. شابک ‎۹۷۸-۶۰۰-۶۸۴۶-۲۷-۹
  • نیمکت داغ: از حشمت مهاجرانی تا الکس فرگوسن و ژوزه مورینیو. تهران: زاوش، ‌ ۱۳۹۲. شابک ‎۹۷۸-۶۰۰-۷۲۸۳-۲۳-۳
  • تو در قاهره خواهی مرد. تهران: زاوش، ‌ ۱۳۹۳. شابک ‎ ۹۷۸-۶۰۰-۷۲۸۳-۲۴-۰
  • سیصد و بیست و پنج. تهران: نشر چشمه‌، ۱۳۹۶. شابک ‌ ۹۷۸-۶۰۰-۲۲۹-۷۶۸-۶
  • پیراهن‌های همیشه مردان فوتبال: تک‌نگاری‌ها. تهران: نشر چشمه‌، ۱۳۹۷. شابک ‎ ۹۷۸-۶۰۰-۲۲۹-۸۷۹-۹
  • روزی روزگاری فوتبال. ت‍ه‍ران: آوی‍ژه، ۱۳۷۹. شابک ‎۹۶۴-۶۶۵۲-۱۶-۶

ترجمه‌ها

  • پیس، ‌ دیوید ‌ (en) ‌. یونایتد نفرین‌شده. تهران: زاوش‌، ۱۳۹۲. شابک ‎ ۹۷۸-۶۰۰-۷۲۸۳-۲۲-۶
  • اندرسن، لوری هلس ‌ (en) ‌. یه چیزی بگو. تهران: نشر چشمه، ‌ ۱۳۹۵. شابک ‎۹۷۸-۶۰۰-۲۲۹-۶۸۱-۸

11

مصاحبه‌ای کوتاه با حمیدرضا صدر

در پایان برای آشنایی بیشتر با ایشان می‌توانید مصاحبه‌ای کوتاه با حمیدرضا صدر را بخوانید.

شما در تمام این سال‌ها همچنان یک هوادار بوده اید. از کجا حمید صدر کارشناس شکل می‌گیرد؟

من هنوز هم خودم را یک هوادار می‌دانم. هنوز نگاهم نگاه همان تماشاگری است که بیننده‌ای مشتاق است. من هرگز خودم را حرفه‌ای قلمداد نکرده ام و احتمالا هم نیستم.

حالا طرفدار هیچ تیمی نیستید؟

نه. پس از انحلال عقاب همه چیز تمام شد. در کتاب «پسری روی سکوها» تلاش کرده ام این شیدایی زخم خورده درباره طرفداری را توصیف کنم.

زندگی مدرن پر از عشق است…

طبعا من هم مثل همه در هر دیدار و هر فصل تمایلات خودم را دارم. مثلا در فصل پیش لیگ برتر انگلیس دلم می‌خواست لسترسیتی قهرمان شود. وقتی اتلتیکو با رئال به فینال می‌رسند دوست دارم اتلتیکو ببرد، ولی طرفداری من دغدغه داغ و تب زده سایرین را ندارد.

این جنسی که شما عقاب را دوست دارید فقط جنس هوادار‌های لیورپول است…

در نوجوانی طرفدار چلسی بودم که سال ۱۹۷۰ جام حذفی را برد. آن زمان چلسی قهرمان نمی‌شد، ولی جنگنده و شاداب بود و در عین حال بومی. تا زمانی که آبراموویچ آمد و سوپراستار‌ها را آورد که این قضیه با مدل ذهنی من نمی‌خواهند. مدل ذهنی من بر مبنای جان سختی و همدلی است تا قهرمانی به هر شکل. تلاش از ته دل برایم خیلی مهم است.

فضای تلویزیون برای تان چطور بود؟

محدودیت خاصی نداشتم و با همان منطق نوشته هایم مبتنی بر تاریخ و جامعه شناسی با مثال‌های مختلف حرف زدم.

خودتان محدود نشدید که مثلا بعضی حرف‌ها را نگویید یا خودسانسوری کنید؟

نه. چون عمدتا درباره فوتبال جهان حرف می‌زدم.

دخترتان اصلا فوتبالی هست؟

به هر حال در حال و هوای فوتبال بزرگ شده. یک بار که به شهر لیورپول رفته بود بازی اورتون- آرسنال را از نزدیک دید. اگر اشتباه نکنم رابین فن پرسی در آن بازی گل زد. پارسال هم دیدار اتلتیکو- رئال را در مادرید از نزدیک تماشا کرد.

12

منبع: ستاره
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید